Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Emberek, akiknek elváltak a...

Emberek, akiknek elváltak a szüleik, van mostohaszülőtök? Ha igen, milyen a kapcsolatod vele? Szerinted a szülőd halála után tartanád vele a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 12:04
A kérdező szavazást indított:
Jó a kapcsolatom vele, de nem hiszem, hogy látogatnám, ha csak egyedül lenne
Jó a kapcsolatom vele, és látogatnám is, ha egyedül lenne
Nem jó a kapcsolatom vele, de látogatnám.
Nem jó a kapcsolatom, és nem is látogatnám
10 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
28%

A mostoha még ha kedvesnek tetteti magát, akkor is ellened fog tenni, főleg ha gyerekei , azaz mostohatestvérkéid is vannak...

Szóval csak óvatosan!

tegnapelőtt 12:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, édesanyám másodszor is férjhez ment. A férjével semleges a viszonyom. Nem hinném, hogy tartanám.

Az édesszüleimmel azonban megmaradt a jó viszony.

tegnapelőtt 13:55
 3/5 anonim ***** válasza:
92%
Az én szüleim nem elváltak, hanem apám fiatalon meghalt. Anyu új párját nem kedvelem, de nem rossz a kapcsolatom vele, hanem semleges. Nem éppen egy tisztességes, becsületes, egyenes ember, nagyon sunyi, de nem gejesztem a feszkót, ha anyunak jó, ha neki megfelel, akkor éljen vele. Én már külön élek a párommal. Anyu halála után csak addig tartanám vele a kapcsolatot, amíg az öröklés le nem zárul tisztességesen. Hajlamos lenne rá a csávó, hogy bekavarjon és beköltöztesse a lakásba az exfeleségét (akivel elváltak, mert a volt felesége megunta őt, de a pasi újra összejönne vele, ha lehetősége lenne rá, tartják a kapcsolatot, beszélnek egymással). Meg van két közös gyerekük (anyu élettársának és annak az első feleségének/vel), mindkettő fiatal felnőtt férfi, feleségeik vannak meg 1-1 gyerekük, de állandóan nyakig ülnek az adósságban, szerencsejátékoznak, pókereznek. Szerintem őket is képes lenne beköltöztetni (az anyámmal közös ingatlanba), hogy segítsen rajtuk anyagilag, aztán az isten se rakná ki őket onnan. Ha normálisan lezajlana a hagyatéki tárgyalás és minden szépen, tisztességesen, becsületesen rendezve lenne, akkor nem fordulnék el az utcán anyám élettársától, köszönnék neki, ha véletlenül nagy ritkán összefutnánk, esetleg megkérdezném hogy van, de nem tartanám vele a kapcsolatot. Idős korában nem gondoznám, nem ápolnám (ha jó lenne vele a kapcsolatom, ha megérdemelné, akkor megtenném, de így nem érzem kötelességemnek. Nekem eddig nem ártott, de nagyon sunyi.) Van neki két fia, majd gondoskodjanak róla ők. (De nem fognak, folyamatosan csak a pénzt viszik az apjuktól, százezreket, milliókat. Ha meghalna a pasi (anyám élettársa, de nem tekintem mostohaszülömnek), szerintem el se temetné a két fia, csak felmarkolnák az ingatlanból származó örökséget és huss, se híre se hamva egyik fiúnak sem.) Hát, nem túl szép történet, nem túl idilli a család, de ez van. Anyuval és az én édestestvéremmel egyébként nagyon harmonikus és jó a kapcsolatunk közösen, csak valahogy ez az ürge nem igazán illik a képbe az exfeleséggel és a két (mihaszna) "gyerekkel".
tegnapelőtt 14:08
 4/5 anonim ***** válasza:
89%

Szüleim kicsi koromban megcsalás miatt váltak el.

Apa azóta is azzal a nővel van. A nő engem sosem kedvelt. Neki (nálam 10 évvel idősebb) fiai vannak, ők nem látogatják. Max a kisebbik 2 havonta 1x. A nőnek az öcsémmel sincs baja, hisz fiú. Engem szívéből gyűlöl azért mert lány vagyok és mivel neki nem lett lánya, én meg sosem hagytam hogy a hajamat csinálgassa meg egyéb lányos dolgokat csináljon velem így nem kedvel. (Párszor engedtem a hajam, de mindig úgy tépett hogy folytak a könnyeim is).

Szóval ne adj Isten apukámmal történne valami én nem látogatnám a nőt

tegnap 09:22
 5/5 anonim ***** válasza:
85%

Nem látogatom most sem - amikor apához megyek és ott van, nyilván nem zavarom el -, de a temesére elmegyek, csak hogy lássam, végre föld alá kerül.

Borzalmas nő, okoskodó, tudálékos, emellett sértődékeny, passzív-agresszív, mindenkinek mindenért beszól, azt hiszi, hogy ő a világ közepe, ha valamit nem "azonnal" csinálsz, ordít, kontrollmániás és sorolhatnám.

Két-három ember kivételével az egész családunk utálja, de mivel apám "szereti" (bár egy ilyen ember nem szerethető), így elfogadjuk.

tegnap 10:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!