Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok a diákok, akik gyenge...

Azok a diákok, akik gyenge tanulók, tényleg nem érdemlik meg, hogy a szüleik elvigyék őket valahova szórakozni/megkapjanak valamit, amire már régóta vágynak?

Figyelt kérdés

Nekem több olyan időszakom is volt a sulis éveim alatt, amikor rosszabb jegyeket kaptam, és azt mondta anyukám, hogy csak akkor vehetek ezt/azt, vagy akkor mehetek el ide/oda, ha jó jegyeim lesznek, illetve ha ő teljesíti az én kívánságaimat, akkor cserébe szerezzek jó jegyeket.

Szülők, ti is úgy gondoljátok, hogy a gyereketek az iskolai teljesítmény alapján érdemel elismerést? Ez jó nevelési módszer? Mit gondoltok?

tegnapelőtt 19:32
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, ha rossz kategóriában van a kérdésem, de most hirtelen nem tudtam máshova tenni.
tegnapelőtt 19:33
 2/33 anonim ***** válasza:
13%
Anyukád vagy a főnököd? A munkafelügyelőd?
tegnapelőtt 19:36
 3/33 anonim ***** válasza:
18%
Anyukád mit kezdett volna egy problémás gyerekkel? Mi a párommal nem ezt valljuk.
tegnapelőtt 19:45
 4/33 anonim ***** válasza:
92%
Én úgy gondolom, hogy minden gyereket saját magához kell viszonyítani. Az első gyerekem nehezen tanult. Ha hármast vagy négyest kapott, akkor nagyon örültem, mert tudtam, hogy neki abban sok munka van benne. Ha egyest vagy kettest kapott, akkor azért már nem örültem. A második gyerekem fele annyi munkával négyes, ötös, de inkább ötös és alig tanul. Nála a hármas már rossznak számít. Ha a saját kèpességeikhez képest nem teljesítenek és 💩-nal bele a dolgokba, akkor igen, megvonások következnek.
tegnapelőtt 19:47
 5/33 anonim ***** válasza:
84%
3, a problémás meg a lusta nem ugyanaz.
tegnapelőtt 19:59
 6/33 anonim ***** válasza:
92%
A saját teljesítményéhez mérten kell jutalmazni. Ha tudna többet is, de lusta volt/ nem érdekelte stb. akkor igen "büntetném" azzal, hogy bizonyos privilégiumokat nem kap meg. Cserébe a jó teljesítményért jutalmaznám.
tegnapelőtt 20:00
 7/33 anonim válasza:
36%
Igaza volt anyukádnak. Egy dolgod volt, tanulni. A tanulás akarás kérdése. Ha nem is értettem, bemagoltam sokszor, megkaptam az ötöst és kész. Mert meg akartam.
tegnapelőtt 20:04
 8/33 anonim ***** válasza:
80%
Az átlagom 4-es 5-ös közt volt, az esetek többségében 4,5 felett. De engem meg is vertek mikor úgy gondolták hogy mehetne jobban is, sőt a szomszédok, ismerősök csak a trágyát hallották rólam mennyire rosszul tanulok, olyannyira hogy nemhogy az egyetemi diplomát nem akarták elhinni hanem azt se igazán mikor általánosból gimnáziumba mentem
tegnapelőtt 20:06
 9/33 anonim ***** válasza:
21%
Fiam ADHD-s hiperaktív. Na ha kettest vagy hármast kap, akkor rossz tanuló. Ezek szerint nem kaphat semmit.
tegnapelőtt 20:11
 10/33 anonim ***** válasza:
76%
9, nem vagy túl okos, ugye?
tegnapelőtt 20:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!