Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok a diákok, akik gyenge...

Azok a diákok, akik gyenge tanulók, tényleg nem érdemlik meg, hogy a szüleik elvigyék őket valahova szórakozni/megkapjanak valamit, amire már régóta vágynak?

Figyelt kérdés

Nekem több olyan időszakom is volt a sulis éveim alatt, amikor rosszabb jegyeket kaptam, és azt mondta anyukám, hogy csak akkor vehetek ezt/azt, vagy akkor mehetek el ide/oda, ha jó jegyeim lesznek, illetve ha ő teljesíti az én kívánságaimat, akkor cserébe szerezzek jó jegyeket.

Szülők, ti is úgy gondoljátok, hogy a gyereketek az iskolai teljesítmény alapján érdemel elismerést? Ez jó nevelési módszer? Mit gondoltok?

jan. 5. 19:32
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
82%

#20 Ha nyitott szemmel jársz rájössz, hogy ez nem abból áll, hogy teljesítenie "kell" vagy "nem kell". Hanem arról, hogy az általad fenntartásokkal kezelt "saját képessége" duma nem csak duma, hanem valós dolog.

Én soha semmit nem tanultam kb, mégis 4-5-ös voltam. Testvérem szín 5-ös volt, viszont rettentő sokat tanult hozzá. Ellenben volt olyan gyerek, aki egyszerűen nem állt olyan szinten, hogy jó jegyei legyenek. Segítettük, tanultunk vele és így 3-asokat tudott hozni, egyszer kapott talán tanári jó indulattal 4-est otthon kirakta a falára.

jan. 5. 23:04
 22/35 anonim ***** válasza:
81%
Tanult már valaki figyelem zavaros gyerekkel?
jan. 5. 23:24
 23/35 anonim ***** válasza:
26%

Érdekes a testi és mentális dolgoknál a kettős mérce.

Mentális dolgokról, legyen szó betegségről, problémáról, képességekről hajlamosak vagyunk tudomást sem venni. Közben meg a testi dolgok, betegségek amik kézzel foghatóak kifogásként használhatóak bármire.

Lásd a korábbi példák: csak le kell ülni vele tanulni, csak több idő. vs. Tesizni nem alkalmas mindenki.

Technikailag ha így nézzük, tesiből is ki lehetne hozni a legtöbb emberből olyan szintet, amit el sem tud képzelni. Hiszen egészséges ember teste sokkal jobban fejleszthető mint a szellemi képességei csak nyilván van akinek elsőre van hozzá érzéke, fizikuma, van akinek meg kellene X hónap, év kiépíteni ezt. Nem véletlenül edzenek a sportolók sem szinte napi szinten.

tegnapelőtt 00:23
 24/35 anonim ***** válasza:
28%

"Egyedül a tesi az, amire azt mondom, hogy tényleg nem mindenki alkalmas rá."

😅😅😅 Nem bír futni 2 kört meg pár gyakorlatot megcsinálni...micsoda tapos kölyök.

15 buta vagy te is, mint egy raklap.

tegnapelőtt 10:31
 25/35 anonim ***** válasza:
26%
Igyekszem buta lenni.
tegnapelőtt 10:45
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Én differenciálva nézem a jegyeket.

Ha házi feladat hiányra, vers nemtanulásra, lustaságra jönnek a rossz jegyek, azért morgok.

Ha valamit nem ért, matek, fizika, kémia, és az adott témakörből csak hármasra futotta, akkor örülünk a hármasnak.

Kérdező, mivel neked rosszul tanuló korszakaid voltak, feltételezem, hogy nem készséghiány, hanem lustaság, lázadás okozta. Ha így volt, akkor tán anyukád így próbált büntetni vagy motiválni.

42N

tegnapelőtt 11:05
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

E nálunk is volt. Matekból, fizikából és kémiából hoztam a szar jegyeket, na azon ment a hiszti, őrjöngés, nem mehetek ide-oda, stb.

Csak számolni kell, mi nem megy azon?

Ja, hogy AMÚGY diskalkuliás vagyok (ezt már felnőttként vizsgáltattam), de mivel "szégyen, ha nem egészséges" a gyerek, sohasem vittek el vizsgálatra, ergo a számolós tárgyakból örültem, hogyha behúztam egy kettest.

Cserébe meg én voltam a hülye.

Ez olyan, mint egy balkezestől elvárni, hogy jobb kézzel nyerje meg a szépíró versenyt. Nem fog menni, de a lebszás az kell.

tegnapelőtt 11:55
 28/35 anonim ***** válasza:
0%
28 én kb korosztályod vagyok. Nekünk (én és a tesóim) 4-esnél rosszabb jegy esetén jelentkeznünk kellett pofonosztásra. Tehát olyan motiváció volt hogy csuhaj. Visszagondolva meg utánaolvasva a dolgoknak könnyen lehet hogy kezdetben én is mutattam autizmusszerű tüneteket mert voltak olyan feladatok a dolgozatban amiket nem szimplán elrontottam, hanem úgy lett helytelen hogy magát a feladatot alternatívan értelmeztem. De "ki lettem kezelve" a fenti módszerrel
tegnapelőtt 11:57
 29/35 anonim ***** válasza:
83%

Huszas, az ugye megvan, hogy a "disz"-es gyerekeket egy külön szakmacsoport vizsgálja, akárcsak egy SNI-s, nem úgy megy, hogy a diszes gyerek kitalálja, hogy "nem tudok számolni".

Nem baj, hogy hülye vagy valamihez, de nem szégyen edukálódni.

tegnapelőtt 11:58
 30/35 anonim ***** válasza:
51%

Nem minden ember ugyanolyan okos. Ezt puszta tény.Van aki atlagos 100-as, van aki 125-el születik. Utóbbi biztos könnyebben tanul.

Egy átlagos IQ-val rendelkező ember a matek, kémia és fizika erettsegit ha 4-esre megtanulja akkor az mar nagy dolog szerintem, de általánosabb a 3-mas. Ezt a magasabb IQ-val rendelkező emberek lenézik altalaban. Természetesnek veszik hogy ők szerencsésebbek.

Plusz vannak még tanulasi nehezsegekkek küzdő gyerekek. Ezért van az hogy azt momndják hogy a "gyerekek képességei". Miért is lenne minden gyerek ugyanolyan?

Szerintem ha állandó 2-est viszont haza valaki több tantárgyból, az már tényleg lustaság, vagy 0 motiváció.

tegnapelőtt 13:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!