Azok a diákok, akik gyenge tanulók, tényleg nem érdemlik meg, hogy a szüleik elvigyék őket valahova szórakozni/megkapjanak valamit, amire már régóta vágynak?
Nekem több olyan időszakom is volt a sulis éveim alatt, amikor rosszabb jegyeket kaptam, és azt mondta anyukám, hogy csak akkor vehetek ezt/azt, vagy akkor mehetek el ide/oda, ha jó jegyeim lesznek, illetve ha ő teljesíti az én kívánságaimat, akkor cserébe szerezzek jó jegyeket.
Szülők, ti is úgy gondoljátok, hogy a gyereketek az iskolai teljesítmény alapján érdemel elismerést? Ez jó nevelési módszer? Mit gondoltok?
"csak akkor vehetek ezt/azt, vagy akkor mehetek el ide/oda, ha jó jegyeim lesznek"
Tipikus gyenge szülő, aki nem ismeri a gyerekét és semmivel nem tudja motiválni. Ill. ezt a szöveget nyomták már a nagyszüleink is, ő meg tovább szajkózza. Szerintem rém szánalmas dolog.
(37/N)
24-es, ja, nálatok ennyi volt a tesióra, hogy futni kellett két kört? Akkor megértem, miért nem érted a tesis példát.
Hát nálunk pl magasugrás, szekrényugrás, talajgyakorlat, kötélmászás, kisladba-dobás és ezek váltva - minden órán. 2400 m-es futás mint "bemelegítés" és sorolhatnám.
És igen, a futás kivételével a tornaszer- gyakorlatokhoz béna voltam, ráadásul mivel jegyre mentek örültem a hármas tesinek, ergo én jött a bélyeg, én lusta vagyok nem akarom csinálni.
Ha megkérdezték volna a vívóedzőmet, hogy valójában milyen teljesítményre vagyok képes, akkor a tesitanárom csak lesett volna.
Ja, de bocs, kit érdekel, hogy a vívás kis gyakorlással egészen jól megy, a szekrényugrás meg sok gyakorlással sem.
Ezért utál sok gyerek mozogni - én is gyűlöltem a tesiórákat -, mert nincs mi motiválja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!