Meg lehet bocsájtani valaha?
Annak tudatában írom ki, hogy rengeteg embert durván ki fog ez a történet akasztani. Kérlek amennyiben nem bírod az állatokkal kapcsolatos rossz dolgokat ne olvasd el!
Adott a család... Apa 2 fiú és egy lány. Én vagyok a lány középső gyerek. Pár éve költöztem el otthonról sajnos elég későn sikerült de össze jött. 2021 ben meghalt édesanyám(nem ez a lényeg). Nem sokkal később úgy 2 hónappal, a 3 kutyám útban volt apánknak és közölte, hogy takarítsam el őket. Azt még el tudtam fogadni, hogy odaadom valakinek aki tanyára vagy nagy kertbe viszi őket mert nagyok voltak. Egy 13 éves és 2(testvér) 2 éves keverékek. A két kissebb agility képzés alatt állt a nagy viszont 10 évig járt suliba velem. A kicsik közül az egyik anyámé volt. Nos hát ugye utban voltak és 2 hónapja kerestem új gazdit nekik de mindenki csak támadott miatta, hogy milyen felelőtlen gazdi vagyok. A kutyák érdekeit néztem mert apám közölte, hogy elaltattatja őket egy ismerősével ha nem lesz gazdájul 1 hónapon belül. 2 hónap után arra értem haza, hogy a nagyobb az udvar közepén élet halál között szenved izzadtan a bundáját ledobva alig lélegezve mozdulni sem bírt. A bátyám mondta, hogy már így találta szólt apánknak is ő meg le se szarta, ez van majd elpusztul. A pokrócára tettem és az ölembe fektettem, zokogva nyugtattam, hogy minden rendben lesz. Kozben felhivtam apám és közöltem, hogy azonnal jöjjön haza és vigyen az orvoshoz mert felhivtam és be jön miattunk. 10 perc múlva az öcsém mondta, hogy apánk megmérgezte őket... Anyám kutyája nem evett de a másik kettő igen. A kissebb már nem élt. Közel 20 kg különbség volt közöttük így valószínűleg az adag a kicsit hamarabb elintézte. Az orvos felajánlotta, hogy megmenti a nagyot de mivel alig bírt alapból is járni mert tönkre ment a csípője és már félig vak volt így inkább elaltattuk. Egy világ tört össze bennem. Hatalmas sokk és csalódás volt, hogy ez az ember az apám... Később a macskám is el tűnt amiről 2 évvel később derült ki, hogy az apám kirakta egy lakótelepen mert szerinte vemhes lett. 10 éves volt és tabit adtam neki. Most karácsonyra is kaptam új adagot... Van még 2 macska otthon náluk az egyik anyumé volt. Őket is mondogatta régebben, hogy el kell tüntetni őket, de megfenyegettem, hogy komoly következményei lesznek annak ha őket is bantani meri mint a kutyákat. Főleg anyumét. Az egyetlen dolog ami megmaradt tőle. Ezek után most képes volt mérgezett ételt kitenni más macskáknak csak, hogy majdnem a mieink ették meg... Undorító... Szörnyen érzem magam, hogy ez az ember az apám. Szerintem sose fogom tudni ezt feldolgozni és megbocsájtani neki...
Borzalmas amit apád művelt.
Viszont azt nem értem ha a te állataid voltak, akkor miért nem vittem magaddal mikor elköltöztél?
Megbocsáthatatlan, amit tett.
"apám közölte, hogy elaltattatja őket egy ismerősével ha nem lesz gazdájul 1 hónapon belül." - Tehát jelezte a szándékát, de vagy nem vetted komolyan, vagy nem beszéltetek erről időben.
Mindenképpen kegyetlen. Gondolom, nem tudtad elhinni, hogy képes megtenni.
#5!
Ki gondolta volna, hogy ilyen tettre vetemedik a saját apja? És miért ne vettem volna komolyan, hogy keressek gazdit? Azt tettem! De ha egyszer senki sem fogadta be őket mit tudok tenni? Dobjam őket utcára? Tudtam, hogy nem szereti annyira az állatokat de basszus... Az ágyban simogatta a macskát évekig, és egy lovász, kutyatenyésztőt vett el. Franc se gondolta, hogy ezt megtenné valaha. Ha az állatokat megölte, mondván utban volt, engem is megölne mert útban vagyok...? 3 évig hallgattam, hogy költözzek már el... 16 éves voltam mikor elkezdte...
#2 Én etettem őket és kutyasuliba is jartak! Le van írva! Sosem szerette az állatokat. És nem rá maradt az "állat sereglet" kemény 3 kutya és 3 macska akikről sosem kellett gondoskodnia! Diák munkám volt és utána ahogy lehetett dolgozni kezdtem. Én gondoskodtam róluk! Én vittem őket orvoshoz suliba stb... Neki semmibe nem került. Előtte meg anyám intézte az ilyesmit. És számít, hogy meghalt az anyám de a történetben nem fontos most ez az eset...
Megbocsáthatatlan. Szörnyű ember az apád
Abban a pillanatban közöltem volna vele, hogy most látott utoljára és hogy egy percig se gondolja hogy valaha segíteni/gondoskodni fogok róla. Egy pohár vizet nem adnék neki, még ha a halálos ágyán van is.
Te tartod még vele a kapcsolatot ezek után?
De azért akarsz megbocsátani, hogy neked könnyebb legyen, vagy hogy apukáddal jobb legyen a viszony?
Amúgy szerintem megbocsáthatatlan. Az ilyen szintű kegyetlenség gyomorforgató. Sokat elárul az emberről hogy hogy bánik az állatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!