Meg lehet bocsájtani valaha?
Annak tudatában írom ki, hogy rengeteg embert durván ki fog ez a történet akasztani. Kérlek amennyiben nem bírod az állatokkal kapcsolatos rossz dolgokat ne olvasd el!
Adott a család... Apa 2 fiú és egy lány. Én vagyok a lány középső gyerek. Pár éve költöztem el otthonról sajnos elég későn sikerült de össze jött. 2021 ben meghalt édesanyám(nem ez a lényeg). Nem sokkal később úgy 2 hónappal, a 3 kutyám útban volt apánknak és közölte, hogy takarítsam el őket. Azt még el tudtam fogadni, hogy odaadom valakinek aki tanyára vagy nagy kertbe viszi őket mert nagyok voltak. Egy 13 éves és 2(testvér) 2 éves keverékek. A két kissebb agility képzés alatt állt a nagy viszont 10 évig járt suliba velem. A kicsik közül az egyik anyámé volt. Nos hát ugye utban voltak és 2 hónapja kerestem új gazdit nekik de mindenki csak támadott miatta, hogy milyen felelőtlen gazdi vagyok. A kutyák érdekeit néztem mert apám közölte, hogy elaltattatja őket egy ismerősével ha nem lesz gazdájul 1 hónapon belül. 2 hónap után arra értem haza, hogy a nagyobb az udvar közepén élet halál között szenved izzadtan a bundáját ledobva alig lélegezve mozdulni sem bírt. A bátyám mondta, hogy már így találta szólt apánknak is ő meg le se szarta, ez van majd elpusztul. A pokrócára tettem és az ölembe fektettem, zokogva nyugtattam, hogy minden rendben lesz. Kozben felhivtam apám és közöltem, hogy azonnal jöjjön haza és vigyen az orvoshoz mert felhivtam és be jön miattunk. 10 perc múlva az öcsém mondta, hogy apánk megmérgezte őket... Anyám kutyája nem evett de a másik kettő igen. A kissebb már nem élt. Közel 20 kg különbség volt közöttük így valószínűleg az adag a kicsit hamarabb elintézte. Az orvos felajánlotta, hogy megmenti a nagyot de mivel alig bírt alapból is járni mert tönkre ment a csípője és már félig vak volt így inkább elaltattuk. Egy világ tört össze bennem. Hatalmas sokk és csalódás volt, hogy ez az ember az apám... Később a macskám is el tűnt amiről 2 évvel később derült ki, hogy az apám kirakta egy lakótelepen mert szerinte vemhes lett. 10 éves volt és tabit adtam neki. Most karácsonyra is kaptam új adagot... Van még 2 macska otthon náluk az egyik anyumé volt. Őket is mondogatta régebben, hogy el kell tüntetni őket, de megfenyegettem, hogy komoly következményei lesznek annak ha őket is bantani meri mint a kutyákat. Főleg anyumét. Az egyetlen dolog ami megmaradt tőle. Ezek után most képes volt mérgezett ételt kitenni más macskáknak csak, hogy majdnem a mieink ették meg... Undorító... Szörnyen érzem magam, hogy ez az ember az apám. Szerintem sose fogom tudni ezt feldolgozni és megbocsájtani neki...
" közölte, hogy takarítsam el őket. "
"utban voltak és 2 hónapja kerestem új gazdit "
" apám közölte, hogy elaltattatja őket egy ismerősével ha nem lesz gazdájul 1 hónapon belül. 2 hónap után arra értem haza"
Nem azt mondom, hogy apad nem egy rohadek, de te honapokig nem vitted el a tule a kutyakat, meg azutan sem, hogy megfenyegetett, hpgy megoli oket.
amit az apad tett az konretan buncselekmeny, de te sem vagy tiszta ebben a tortenetben, ezert kellenne neked is felelosseget vallalnod: annak ellenere hagytad a kutyakat nala honapkig, hogy kerte, hogy vidd el, majd azzal fenyegetozott, hogy megoli oket.
nem igazan latom, hol nezted te a kutyak erdekeit, ha ezek utan is nala tartottad a kutyakat
Semmi mentség nincs rá, hogy valaki fagyállót itatt a kutyával. Az kegyetlenség. De jó tudni, hogy te mentegetel egy ilyen embert.
Apuka megakarta ölni a kutyát, és az egyik legkegyetlenebb, legfájdalommal telibb módját választotta.
Ennél még az is jobb lett volna ha elaltattatja ahogy mondta. De esze ágában sem volt neki az etikus, humánus utat választani, már akkor is hazudott.
Szegről végről nem feltétlenül az a legnagyobb probléma hogy megölte az állatot (amúgy probléma az is) hanem ahogy tette. Undorító. Nem számított neki sem az állat méltósaga, halálának minősége, fájdalma, sem a lány érzései.
Teher volt neki a kutya és kegyetlenül megölte.
Csak remélje apuci hogy ha valaha ő is teher lesz a gyereinek, nehogy ők is apuci példáját kövessék a fagyállóval vagy mással.
Te tényleg ennyire buta vagy?
Kérlek mutasd meg hol mentegettem az apját.
Azt is gondold végig, hogy a kérdezőnek van-e felelőssége, abban, hogy a kutyákat azok után is az apjánál hagyta 2 hónapig, miután azzal fenyegetőzött az apa, hogy egy hónapja elvinni a kutyákat vagy megöli őket
Öröm látni, hogy kishazánk átlagos értelmi és érzelmi intelligenciája ilyen magasságokban röpköd...
Kérdező, nem vagy köteles tartani a kapcsolatot vele. A megbocsájtás talán erős kifejezés, de az elfogadás mindenképp ajánlott, főleg hosszú távon a saját lelki békéd érdekében.
*megbocsát nem megbocsáJt
fel kellett volna jelenteni az apádat, hiszen ez bűncselekmény
244. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás
a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy
b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.
Sajnálom, de én is egyetértek azokkal, akik a te felelősséged is felveti: nem hagyunk annál állatot, aki azok megölésével fenyeget, főleg nem hónapokig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!