Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám minek főz, ha utál főzni?

Anyám minek főz, ha utál főzni?

Figyelt kérdés

Rendesen üvöltözés meg csapdosódás van ha főznie kell. Teljesen bevan vadulva, segíteni is ezért nem akar neki senki, mert képtelen normálisan szólni kommunikálni ilyenkor.

Ha ünnep vam, ha nincs ez van.

Már mindenki elmondta neki szépen is, csúnyán is, hogy semmi értelme ennek, ne főzzön, majd mindenki eszik amit talál.

Rajta kívül mindenki dolgozik, majd hétvégente rendelünk kaját, hétköznapra meg van meleg étkeztezés a faluban nem is vészes pénzért. Anyám meg szereti úgyis hangoztatni, hogy csak miattunk főz, neki nem igénye a főtt kajára.

Anyai mamám is ugyanez volt. Ha valamit nem úgy csináltál pontosan ahogy ő elképzelte(nem csak főzésnél) egyből a plafonon a volt és a legutálatabb stílusban voltál elhordva mindennek, anyám meg teljesen megörökölte ezt, plussz ő főzni is gyűlöl szóval mégrosszabb.

Apám, anyai nagyapám, apai nagyapám normálisan áll/állt az emberhez ha segíteni kellett neki. Lehet csak nekem van ilyen munkahelyem(gyár), de itt is normális tud kommunikálni mindenki még a főnök is, pedig volt már hogy csesztem el valamit, 2 év után.

Anyámnak is annyi szerencséje van, hogy nőre nem emelek kezet, mert ilyen stílusért simán fejbe hagyítanék egy másik férfit, de talán még nőt is ha nem rokon lenne.

Aztán csodálkozik anyám, hogy a két gyereke meg a férje olyan távol van a konyhától amennyira csak tud.

Apai nagymamámnak szivesen segítettem amíg élt rántotthúst panírozni, krumplit pucolni stb.

Szerintem a normális emberi hangnem elvárható, főleg ha segítesz.

dec. 30. 15:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%

Mártírkodik, sok szülő csinálja ezt.

Nem kérsz valamit, de a másik megcsinálja, és ezért aztán elvárja a hálát (pl megszültelek, etettelek, felneveltelek; ideje törlesztened).

dec. 30. 15:30
 2/21 A kérdező kommentje:
De nem fogja fel, hogy a stílusa miatt nem akar senki még a közelében sem lenni? Segítene neki mindenki, ha nem úgy beszélne az emberrel mint más a kutyájával se.
dec. 30. 15:33
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Nárcisztikus. Hát van ilyen. Boldogtalan. Ne üljetek fel a manipulációjának, ne reagáljatok, akár meg se egyétek. Maradjatok indulat nélkül hűvösek. A cirkuszért csinálja. Ha nincs cirkusz, nincs miért.
dec. 30. 15:35
 4/21 A kérdező kommentje:
Szerintem meg azért is csinálja, mert a főzésre rátudja mondani hogy sok idő megy el, ha a főzés kiesne, akkor apám mondana egy olyat, hogy mostantól én meg tesóm felosztjuk egymás között a mosást és a takarítást, aztán anyámnak vége lenne a jó világnak, mert mehetne dolgozni.
dec. 30. 15:41
 5/21 anonim ***** válasza:
86%
Gondolom, hamarosan eljön számodra a függetlenedés, akkor majd nem kell követned, ahogy apád lemeccseli vele a házimunkát.
dec. 30. 15:47
 6/21 Katona Dius ***** válasza:
58%

A főzésre nem megy el olyan sok idő, hacsak nem 8 fogásos vacsorát rittyent. Más munka mellett is meg tudja csinálni, pl én is. Napi 8-12 órákat dolgozok, a házimunkát a férjemmel szétosztjuk. A főzés az egyedüli, amit csak én csinálok. Minden nap vagy másnap főzök, mert nekem igenis van igényem a főtt kajára, férjemnek nem lenne, ő simán elélne hidegen, de én szeretek minden nap főtt ételt enni. És max 2 óra, ami elmegy főzésre. Vagy még annyi sem. Hétvégén, ha van időm, előre panírozok be húsokat, lefagyasztom, ha hazaérek, csak ki kell sütni olajban. De rengeteg más étel van, amit max 2 óra alatt meg lehet csinálni. Ha nem járkál be mindenki saras cipővel minden nap a házba, akkor a takarítás se olyan vészes. Nem kell minden nap felnyalni mindent.

Szerintem igenis azt kéne, hogy menjen el dolgozni. A házimunkát meg osszátok 4 felé.

dec. 30. 15:52
 7/21 anonim ***** válasza:
74%

"De nem fogja fel, hogy a stílusa miatt nem akar senki még a közelében sem lenni? Segítene neki mindenki, ha nem úgy beszélne az emberrel mint más a kutyájával se."

Az a baj ezzel a kedves kis állítással, hogy ezelőtt 10 meg 20 évvel valószínűleg nem volt még ennyire idegileg kikészülve, de akkor sem segített neki a kutya sem. Persze jó kifogás sose rossz.

dec. 30. 16:01
 8/21 A kérdező kommentje:

Nálunk 3, nagyon ritkán van 2 kaja.

5-ös értem én a célozgatást, hogy élősködők vagyunk tesómmal, de azt elmondanám, hogy itt azóta van jó világ, hogy mi is dolgozunk. Amíg csak apám fizetése volt, kocsi jó ha 1 hónapban egyszer volt beindítva, festést apám csinálta, legutóbbi festést már festő csinálta, új fürdő szoba sem hitelből lett, szóval itt nekem ne találgassál, hogy élősködök, oké!?

dec. 30. 16:06
 9/21 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy mamám ugyanez volt, szóval 20 évvel is ugyanilyen lehetett.
dec. 30. 16:07
 10/21 Senior Séf ***** válasza:
40%
A felnőtteknek a nemszeretem feladatokat is el kell látni.
dec. 30. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!