Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz, hogy úgy teszek, mintha...

Gáz, hogy úgy teszek, mintha nem tudnék főzni, csak azért, hogy anyám ne várja el, hogy én főzzek?

Figyelt kérdés

Úgy tudja, hogy nem tudok főzni, mert otthon nem szoktam, mivel egyedül nem hagy, mert "nem tudok", de azt meg sose várja meg, hogy segítsek neki, tehát nem próbál megtanítani. Mert mondjuk megbeszéltük, hogy kilenckor elkezdjük együtt főzni az ebédet, ő meg már reggel hétre kész van vele, mert "nem tudott aludni és unatkozott".

Ellenben mindig nyavalyog, hogy főzhetnék én, de nem hagyja, hogy egyedül csináljam, mert "nem tudok", mi van ha elcseszen, felgyújtom a házat. XD Meg neki milyen jó lenne arra kelni, hogy kész az ebéd. Mert ha tudnék, akkor én csinálnám, mindig ezt mondja.

De én nem mondom meg neki, hogy tudok főzni, legyen csak abba a hitben, hogy a sajtos tészta és a zacskós leves az egyetlen tudományom és csak ezeket csinálom magamnak albérletben.

Nem akarom, hogy azt várja el tőlem, hogy legyen kész az ebéd, mire felkel. Én max kilenckor fognék hozzá. Anyám meg hatnál később sose ébred szabadnapokon se, és akkor is többnyire inkább 4-5 óra felé, mindenféle ébresztő nélkül, megszokásból.

Egyszer összevesztünk, mondta, hogy akkor másnap főzzek én, mert ezzel az volt a szándéka, hogy majd jól előadja, hogy ennyit se tudok, de beleálltam, hogy oké, főzök én. És még arra se volt képes, hogy a tőlem várt"katasztrófát" megvárja, hanem inkább megcsinálta. Én meg arra nem adok alapot, hogy mostantól elvàrja tőlem, hogy hajnali hatra legyen kész az ebéd hétvégén

2023. nov. 7. 10:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen fajta mártírkodásnak semmi köze ahhoz, hogy te mit tudsz meg mit nem. Neki ez kell, hogy fontosnak érezze magát. Le kell szarni.
2023. nov. 7. 10:27
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
Főzz akkor, amikor nincs otthon, így már csak az eredményt látja. A kaja jó lett, a konyha se gyulladt ki.
2023. nov. 7. 11:51
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ha kiderülne, hogy mindent meg tudsz csinálni akkor feleslegesnek érezné magát. Hagyd rá.
2023. nov. 7. 11:51
 4/16 anonim ***** válasza:
23%
Bárcsak helyettem főzne valaki minden nap 😄
2023. nov. 7. 11:59
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Azt mondod alberlet, tehat kulon elsz.

Ne jarj annyit haza, nem lesz problema.

2023. nov. 7. 12:47
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
Rendelhet ételszállítást vagy vásárolhat készen. Nem tudom, miért csinálnak ebből ekkora ügyet az emberek. Ha nem akarsz főzni, ne főzz, ennyi.
2023. nov. 7. 13:22
 7/16 A kérdező kommentje:
Akkor nincs otthon, amikor én se vagyok otthon. Hétvégente járok haza, mármint nem minden hétvégén, de ha hazamegyek akkor hétvége van.
2023. nov. 7. 13:41
 8/16 anonim ***** válasza:
49%
Hát, ha nem várod el hogy te is ehess abból amit főzött, akkor teljesen normális. Tehát te rendelsz magadnak, ők meg eszik amit anyud főzött.
2023. nov. 7. 16:49
 9/16 A kérdező kommentje:
#8 Fasza! Szóval szerinted ne egyek abból amit ő főzött, de magamnak se főzhetek, mert nem hagy, ezért inkább rendeljek kva drágán. Ez teljesen reális annak fényében, hogy nem akarom, hogy elvárja tőlem, hogy mire ő felébred (hajnali 4-6 körül) legyen kész az ebéd. Ez teljesen logikus!
2023. nov. 7. 18:47
 10/16 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező, nem kell 9ig az ágyban dögleni és probléma megoldva.
2023. nov. 7. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!