Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz, hogy úgy teszek, mintha...

Gáz, hogy úgy teszek, mintha nem tudnék főzni, csak azért, hogy anyám ne várja el, hogy én főzzek?

Figyelt kérdés

Úgy tudja, hogy nem tudok főzni, mert otthon nem szoktam, mivel egyedül nem hagy, mert "nem tudok", de azt meg sose várja meg, hogy segítsek neki, tehát nem próbál megtanítani. Mert mondjuk megbeszéltük, hogy kilenckor elkezdjük együtt főzni az ebédet, ő meg már reggel hétre kész van vele, mert "nem tudott aludni és unatkozott".

Ellenben mindig nyavalyog, hogy főzhetnék én, de nem hagyja, hogy egyedül csináljam, mert "nem tudok", mi van ha elcseszen, felgyújtom a házat. XD Meg neki milyen jó lenne arra kelni, hogy kész az ebéd. Mert ha tudnék, akkor én csinálnám, mindig ezt mondja.

De én nem mondom meg neki, hogy tudok főzni, legyen csak abba a hitben, hogy a sajtos tészta és a zacskós leves az egyetlen tudományom és csak ezeket csinálom magamnak albérletben.

Nem akarom, hogy azt várja el tőlem, hogy legyen kész az ebéd, mire felkel. Én max kilenckor fognék hozzá. Anyám meg hatnál később sose ébred szabadnapokon se, és akkor is többnyire inkább 4-5 óra felé, mindenféle ébresztő nélkül, megszokásból.

Egyszer összevesztünk, mondta, hogy akkor másnap főzzek én, mert ezzel az volt a szándéka, hogy majd jól előadja, hogy ennyit se tudok, de beleálltam, hogy oké, főzök én. És még arra se volt képes, hogy a tőlem várt"katasztrófát" megvárja, hanem inkább megcsinálta. Én meg arra nem adok alapot, hogy mostantól elvàrja tőlem, hogy hajnali hatra legyen kész az ebéd hétvégén

2023. nov. 7. 10:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

#10 Hétvégén miért ne lehetne? Nem ráér?

Szerintem meg hétvégén nem kell felkelni hajnalban amikor nincs semmi dolgod akkor, amit feltétlenül akkor kell csinálni, a nagy unalomba megfőzni az EBÉDET, hogy kész legyen legkésőbb 8-ra, de inkább már 7-re, hogy délre jól kihüljön, lehessen mikrózni, majd ezek után vinnyogni, hogy jujj de jó lenne úgy ébredni (ami az ő esetében hajnali 4-6), hogy már kész az ebéd. Ez nettó faxság.

2023. nov. 7. 18:57
 12/16 anonim ***** válasza:
23%
Nem túl szép dolog.
2023. nov. 7. 20:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

#11 kérdező, ez alapján teljesen mindegy, hogy mikor és mit csinálsz, édesanyád egyszerűen szeret mártírkodni. Lehetnél te Michelin-csillagos sztárséf akár, akkor is megoldaná, hogy ne legyen neki jó.

Mint a nagynéném: náluk aludtam, már este rákezdte, hogy "jajj, milyen jó lenne, ha nem neki kellene kipucolni az udvari szemeteskukát". Én csak néztem, úgy tudtam, csak másnap viszik el a szemetet... Másnap reggel unokatesómmal pizsamában ültünk a konyhában épp az első kávéval a kezünkben, amikor zörgött a szemeteskocsi, és azt láttam, hogy a nagynéném kiront a házból mint Zrínyi, berángatja a kukát, és nekiáll kimosni. Aztán bevonult, és "jajj, milyen jó lenne, ha nem neki kellene kipucolni az udvari szemeteskukát"... Hát kibírt volna az a szerencsétlen kuka még 10 percet az út szélén. Akinek a mártírkodás a lételeme, annak semmivel nem fogsz tudni megfelelni.

2023. nov. 8. 07:30
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Mi az a sajtos tészta? Valaki árulja el.
2023. nov. 8. 11:24
 15/16 A kérdező kommentje:
#14 Megfőzöd a tésztát vízben. Leszűröd. Aztán raksz rá reszelt sajtot.
2023. nov. 8. 11:28
 16/16 anonim ***** válasza:
32%

Köszönöm! Tudod, hányszor kérdeztem ezt meg, és senki nem mondta el.

Amúgy ezt hittem névből, de mivel én tényleg nem tudok főzni, nem hittem volna, hogy tényleg ezt jelenti, és ilyet esznek emberek.

2023. nov. 8. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!