Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megengednétek neki? 17...

Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó

Figyelt kérdés

ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.

mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:

- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg

- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re

- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem

gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..

2020. márc. 29. 22:56
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/189 anonim ***** válasza:
40%

63%-os

55 eves ferfi letedre ( mint azt allitottad ), miert is vergodsz annyira, hogy a l kerdesben emlitett tinedzserek beteljesitsek a szerelmuket?

Tan csak nem te is egy kislanyba vagy szerelmes? Kapuzarasi panik?

2020. márc. 30. 15:39
 92/189 anonim ***** válasza:
65%

#91, én azt nem értem, hogy a lányt megszívatni akarók mit vergődnek itt... mitől lesz nekik jobb, ha a lánynak rossz?

(amellett, hogy egyetlen értelmes érvet se tudnak letenni a rácsrázásuk mellé)

2020. márc. 30. 15:58
 93/189 anonim ***** válasza:
18%

pont hogy amióta nem lehet kimenni nem ment ki...

és magát is veszélyezteti nem csak a nagyszüleit. Most halt meg egy 17 éves britanniában, szóval én a helyedben szégyellném magam, hogy más életét kockáztatnád, csak mert halálosan sajnálsz egy szokásos módon vergődő kamasz lányt. Vegye úgy mint amikor nyári szünet van és a család két külön helyen nyaral, akkor is el kell ezt tudni viselni, jaaaa hogy az nem szemétség csak ez (holott a lány érdeke is hogy ne fertőződjön meg). akkor menj ki az utcára és fertőzd meg magad,de ne más gyerekét kockáztasd :P

2020. márc. 30. 16:08
 94/189 anonim ***** válasza:
57%

#93, hogy a lánynak mi az érdeke, annak eldöntésére ott van a lány maga... ha feltűnne számodra, NINCS kijárási tilalom... azzal ha egyszer átcuccol a párjához, semmivel nem vállal nagyobb kockázatot, mint ha kimegy futni pár kört, vagy épp elmegy a boltba (teljesen legális tevékenységek manapság).

Szóval mit is szerettél volna mondani?

2020. márc. 30. 16:48
 95/189 anonim ***** válasza:
25%
Nem baj, mindenki azt kapja vissza a gyereknevelés végén, amit érdemel. Sokan maradnak itt majd hoppon.
2020. márc. 30. 17:08
 96/189 anonim ***** válasza:
73%

"Nem baj, mindenki azt kapja vissza a gyereknevelés végén, amit érdemel."

Pontosan így van... én már - koromból eredően - egy ideje túl vagyok azon, amikor megszekítottam minden kapcsolatot a szüleimmel, meg azon is, amikor számon kértem őket, hogy kitől és hogyan kapom vissza mindazt, ami az ő "csak jót akarásukból" kimaradt az életemből... szóval a saját gondolkodásuk és értékrendjük rám erőszakolása okán. (mivel ugye senkitől és semmi módon, igazándiból csak azt bánhatom, hogy anno nem képviseltem sokkal erőszakosabban a saját érdekeimet velük szemben.)

2020. márc. 30. 17:18
 97/189 anonim ***** válasza:
27%

ha feltűnne számodra, NINCS kijárási tilalom...

ha feltűnne, VAN kijárási korlátozás.

3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal

kerülhet sor.

4. § (1) A 3. § szerinti alapos indok:

a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint

az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen

a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,

b) napközbeni kiscsoportos felügyelet okán a kiskorú gyermek kísérése,

c) az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki

egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás,

fizioterápiás kezelés, gyógytorna),

d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés az 5. § szerint,

e) a házasságkötés és a temetés szűk családi körben,

f) a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben (a továbbiakban: élelmiszerüzlet) történő vásárlás,

g) a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi

árut és a higiéniai papírterméket árusító) üzletben (a továbbiakban együtt: drogéria) történő vásárlás,

h) az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben történő vásárlás,

i) a mezőgazdasági üzletben történő vásárlás, ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat,

j) a piacon, a helyi termelői piacon (a továbbiakban együtt: piac) történő vásárlás,

k) a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben (a továbbiakban együtt: gyógyszertár)

történő vásárlás,

l) az üzemanyag-töltőállomás felkeresése,

m) a dohányboltban történő vásárlás,

n) a fodrász, a manikűrös szolgáltatások igénybevétele,

o) a szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatások igénybevétele,

p) a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos

szolgáltatások igénybevétele,

q) a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele,

r) a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi,

biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele,

s) az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása,

t) a szülői jogok és kötelezettségek,

u) a hitéleti tevékenység.

9. § (1) A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi

II. törvény (a továbbiakban: Szabstv.) 1. § (1) bekezdésétől eltérően szabálysértést követ el, aki az e rendeletben

meghatározott korlátozó intézkedést megszegi.

(2) A Szabstv. 11. § (1) bekezdésétől eltérően az (1) bekezdés szerinti szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb

összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint

Melyik pont a pasizás??????

2020. márc. 30. 17:25
 98/189 anonim ***** válasza:
66%
Pl: d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, _szabadidős célú gyalogos közlekedés_ az 5. § szerint, - ha már mindenáron kekeckedni akarsz...
2020. márc. 30. 17:30
 99/189 anonim ***** válasza:
23%
backi, a séta nem azt jelenti, átköltözök a pasimhoz... idióta.
2020. márc. 30. 17:31
 100/189 anonim ***** válasza:
21%

63% a különbség ott van, hogy boltba a szomszéd sarokig megy le negyed órára, a srác meg cc 15 km-re lakik, ami nem negyed óra. Lehet matekozni meg esélyt számítani, de röviden: nagyon nem ugyanaz a kettő.

És abban sem vagyok biztos, hogy egy átlagos egyedül élő egyetemista annyira a négy fal közé zárt életet él.

Itt vannak az indokok is: otthon lehet tudni, hogy maximum a boltig megy le a kislány, ezt a város másik végéről nem lehet figyelemmel kísérni. A tanulás sem mellékes, az egyetemista paskónak mások a követelményei; mint egy gimis lánynak, az együtt élünk juhú izgalmában nem a kréta lesz az első, ami érdekelni fogja.

Soroljam tovább?

2020. márc. 30. 17:32
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!