Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó
ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.
mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:
- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg
- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re
- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem
gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..
63%-os
55 eves ferfi letedre ( mint azt allitottad ), miert is vergodsz annyira, hogy a l kerdesben emlitett tinedzserek beteljesitsek a szerelmuket?
Tan csak nem te is egy kislanyba vagy szerelmes? Kapuzarasi panik?
#91, én azt nem értem, hogy a lányt megszívatni akarók mit vergődnek itt... mitől lesz nekik jobb, ha a lánynak rossz?
(amellett, hogy egyetlen értelmes érvet se tudnak letenni a rácsrázásuk mellé)
pont hogy amióta nem lehet kimenni nem ment ki...
és magát is veszélyezteti nem csak a nagyszüleit. Most halt meg egy 17 éves britanniában, szóval én a helyedben szégyellném magam, hogy más életét kockáztatnád, csak mert halálosan sajnálsz egy szokásos módon vergődő kamasz lányt. Vegye úgy mint amikor nyári szünet van és a család két külön helyen nyaral, akkor is el kell ezt tudni viselni, jaaaa hogy az nem szemétség csak ez (holott a lány érdeke is hogy ne fertőződjön meg). akkor menj ki az utcára és fertőzd meg magad,de ne más gyerekét kockáztasd :P
#93, hogy a lánynak mi az érdeke, annak eldöntésére ott van a lány maga... ha feltűnne számodra, NINCS kijárási tilalom... azzal ha egyszer átcuccol a párjához, semmivel nem vállal nagyobb kockázatot, mint ha kimegy futni pár kört, vagy épp elmegy a boltba (teljesen legális tevékenységek manapság).
Szóval mit is szerettél volna mondani?
"Nem baj, mindenki azt kapja vissza a gyereknevelés végén, amit érdemel."
Pontosan így van... én már - koromból eredően - egy ideje túl vagyok azon, amikor megszekítottam minden kapcsolatot a szüleimmel, meg azon is, amikor számon kértem őket, hogy kitől és hogyan kapom vissza mindazt, ami az ő "csak jót akarásukból" kimaradt az életemből... szóval a saját gondolkodásuk és értékrendjük rám erőszakolása okán. (mivel ugye senkitől és semmi módon, igazándiból csak azt bánhatom, hogy anno nem képviseltem sokkal erőszakosabban a saját érdekeimet velük szemben.)
ha feltűnne számodra, NINCS kijárási tilalom...
ha feltűnne, VAN kijárási korlátozás.
3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal
kerülhet sor.
4. § (1) A 3. § szerinti alapos indok:
a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint
az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen
a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,
b) napközbeni kiscsoportos felügyelet okán a kiskorú gyermek kísérése,
c) az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki
egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás,
fizioterápiás kezelés, gyógytorna),
d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés az 5. § szerint,
e) a házasságkötés és a temetés szűk családi körben,
f) a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben (a továbbiakban: élelmiszerüzlet) történő vásárlás,
g) a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi
árut és a higiéniai papírterméket árusító) üzletben (a továbbiakban együtt: drogéria) történő vásárlás,
h) az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben történő vásárlás,
i) a mezőgazdasági üzletben történő vásárlás, ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat,
j) a piacon, a helyi termelői piacon (a továbbiakban együtt: piac) történő vásárlás,
k) a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben (a továbbiakban együtt: gyógyszertár)
történő vásárlás,
l) az üzemanyag-töltőállomás felkeresése,
m) a dohányboltban történő vásárlás,
n) a fodrász, a manikűrös szolgáltatások igénybevétele,
o) a szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatások igénybevétele,
p) a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos
szolgáltatások igénybevétele,
q) a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele,
r) a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi,
biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele,
s) az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása,
t) a szülői jogok és kötelezettségek,
u) a hitéleti tevékenység.
9. § (1) A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi
II. törvény (a továbbiakban: Szabstv.) 1. § (1) bekezdésétől eltérően szabálysértést követ el, aki az e rendeletben
meghatározott korlátozó intézkedést megszegi.
(2) A Szabstv. 11. § (1) bekezdésétől eltérően az (1) bekezdés szerinti szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb
összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint
Melyik pont a pasizás??????
63% a különbség ott van, hogy boltba a szomszéd sarokig megy le negyed órára, a srác meg cc 15 km-re lakik, ami nem negyed óra. Lehet matekozni meg esélyt számítani, de röviden: nagyon nem ugyanaz a kettő.
És abban sem vagyok biztos, hogy egy átlagos egyedül élő egyetemista annyira a négy fal közé zárt életet él.
Itt vannak az indokok is: otthon lehet tudni, hogy maximum a boltig megy le a kislány, ezt a város másik végéről nem lehet figyelemmel kísérni. A tanulás sem mellékes, az egyetemista paskónak mások a követelményei; mint egy gimis lánynak, az együtt élünk juhú izgalmában nem a kréta lesz az első, ami érdekelni fogja.
Soroljam tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!