Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó
ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.
mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:
- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg
- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re
- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem
gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..
Elég faramuci szitu!
Próbáld meg megértetni vele a mostani járvány helyzetet, hogy ugye nem kívánja az apja és nagyszülei halálát...
Itt most nemcsak a szexről van szó...
Szerintem nem kellene, vagy akkor a járvány végéig. Ez így túl kockázatos, de ha ott maradna amíg lecsendesül akkor ezzel nem lenne baj
.
őszinte leszek veletek, nagyon engedékeny szülő vagyok (az apja kevésbé) és látom rajta, hogy milyen szomorú a fiú nélkül, meg hogy megérti a helyzet súlyát, ezért is már több mint 2 hete nem találkoztak és ezért találta ő is ki, hogy ebben a járványhelyzetben havi 1x 1 hétre találkoznának..
közben viszont nagyon aggódom a férjemért is és a nagyszülőkért. sose bocsátanám meg magamnak ( és tudom, hogy a lányunk se) ha valami baj lenne..férjem ennyire nem aggódik a járvány témán, ő ezt sokkal lazábban kezeli viszont a tinilányunk fiújánál lakjon gondolat meg annyira nem tetszik neki.. nem tudom mit kéne csinálni, mert nem tudom csak úgy megmondani a lányomnak, hogy jó akkor most 3 hónapig nem találkozhatsz a barátoddal, akivel eddig heti többször is együtt voltak és fülig szerelmes belé és hallom sírni a szobájában titokban
Nincs kijárási tilalom... Valamit nagyon félreértettél. Csupán nem ajánlott kimenni az utcára, ha nem muszáj. De senki nem fog hazazavarni, ha mégis kimész.
Szerintem simán mehetne.
#8 nem a kijárási tilalom a lényeg, hanem hogy nem szeretné, ha hazahozna bármit is a szüleihez.
Mondjuk a vírus nem április 11-én fog megszűnni, szóval az sem megoldás, hogy 3-4 hónapig ne találkozzanak.
Én teljesen megértem a lányotok hiányérzetét, elvégre én csupán egy évvel vagyok nála idősebb. Mégis azt mondanám ne menjen.
Én is két hete láttam legutóbb a barátomat, mert házikaranténba kellett vonulnia gyanúval. Azt hittük ha lejár a két hét találkozhatunk, de a kijárási korlátozás miatt nem szeretnénk kockáztatni olyan szempontból, hogy lehet így is vírushordozók vagyunk és tömegközlekedésen átadhatjuk.
Gyakorlatilag két hete úgy köszöntünk el, hogy 3 nap múlva összefutunk egy sétára, de attól az időponttól számítva egy hónap múlvára fog esni a következő találkozó.
Megértem a lányod. Kb. minden második nap sírok a hiányától, és a bezártság, a szeretethiány nekem se tesz jót. Ugyanakkor ha én olyan elven átmegyek hozzá, hogy "úgyis csak 1 órás út, most úgysincsenek sokan kint", akkor másnak is eszébe jut. Van elég ember aki nem veszi komolyan a járványhelyzetet. Én szeretnék helyettük is tudatos lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!