Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó
ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.
mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:
- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg
- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re
- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem
gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..
Őszintén szólva, akármennyire is sajnálnám, de nem engedném meg neki. Eleve szerintem 17 évesen ne "lakjon ott" a fiújánál (értsd: a fiúja családjánál, a fiú szüleinek anyagi terhére, még akkor is, ha ez nekik nem probléma és szeretik a lányod) egy hétig, max 1-1 hétvégéket engednék meg neki, de ebben az időszakban főleg semmi értelme annak, hogy egy hétig ott, aztán három hétig meg otthon. Értem én, hogy tök rossz érzés így külön lenni, de azért ez most nem az érzékeny érzelmi világáról szól.
Az a mondás/kifejezés/akármi egyébként megvan, hogy "olyan, mint a biciklizés- nem lehet elfelejteni"? Hiába nem biciklizett már régóta, ha egyszer megtanulta, 5 perc után ismét ugyanúgy fog menni neki, mint bármikor máskor a múltban, ez azért nem egy érv.
#12: "felnott nőként "
17 éves, nem 27. Egy kamasz, nem felnőtt nő.
köszönöm a válaszokat!
a kommentekre reagálva:
- a fiú 20 éves egyetemista, egyedül lakik albérletben
- a biciklizés miatt meg azért féltem, mert kb 10éve biciklizett utoljára és nincs bukósisakunk meg semmi védőeszköz..ez a bajom a gördeszkával is bár azt 15 évesen használta kb utoljára
Ugye azt írta a #8-as, hogy "Ennyi áldozatot csak tud hozni a családért. Rengeteg módja van, hogy lássa, Skype, Facetime, Messenger, csak a fizikai kapcsolat esik ki." - én ezt megfordítanám..."Ennyi áldozatot csak tud hozni a lányotokért. Rengeteg módja van, hogy lássátok, Skype, Facetime, Messenger, csak a fizikai kapcsolat esik ki."
Mert ugye a "csak a fizikai kapcsolat esik ki." - az egy szerelmi kapcsolatban legfeljebb úgy igaz, hogy "csak" - idézőjelesen... addig egy szülő - közel nagykorú gyerek esetén tényleg egy csak, idézőjel nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!