Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megengednétek neki? 17...

Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó

Figyelt kérdés

ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.

mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:

- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg

- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re

- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem

gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..

2020. márc. 29. 22:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/189 anonim ***** válasza:
55%
Átengedném, mert egy év múlva már úgysem tarthatod vissza, ha menni akar, és ha most nem engedet akkor fix, hogy megbosszulja magát a dolog. Apucit is állítsd le, inkább közöld vele, ha ennyire odavan akkor beszéljen szépen a másik apukával, aztán figyeljenek oda a "gyerekekre"...
2020. márc. 30. 09:30
 52/189 anonim ***** válasza:
40%

Nem engedném! 21 éves vagyok, szintén egyetemista, hiányoznak nekem is a barátaim és főleg a barátom, de tudom, hogy nem ajánlatos menni. Én meg tudnám oldani, hogy elautózok hozzá vagy valamelyik barátnőmhöz, de nem, mert nem tudjuk melyikünk lehet a vírus hordozó.

Ha 17 éves, és felnőtt akar lennj akkor megérti, hogy ezt nost nem teheti meg, bármennyire is szereti. Nem ő az egyetlen ilyen helyzetben lévő. Képzelje el, más hónapokig nem fogja látni a családját, mert ápolja a betegeket, nem akar ingázni a kórház és a lakhelye mellett, így albiban lakik 50-60 km-re a családjától. Szomorú, de ki kell bírni.

2020. márc. 30. 09:32
 53/189 anonim ***** válasza:
41%
Az ilyen szülő, aki a full tiltás mellett van, nem tudom, hogy mit képzel magáról, de nyilván akkor egy pillanatra sem hagyja el a házat ő sem. Dolgozni, boltba sem. Különben elég képmutató dolog lenne nem engedni a gyereket. Önző, kontrollmániás dolog. Legyetek a helyében, érezzétek, amit ő, aztán lehet ekkora arcot nyitni, hogy hát kibírja. Amúgy meg az, hogy apu cukros, hát kit érdekel, semmi köze a dologhoz. Azt sem tudom, hogy mit keres egy család egy fedél alatt a nagyszülőkkel. Erre megint csak azt lehet mondani, hogy akkor ugye dolgozni se járjon senki, meg boltba se, nehogy hazavigye. Ha nem engeditek, menekülni fog onnan, amilyen hamar csak tud, mert megmutatjátok neki, hogy ő és az érzései "beáldozhatóak".
2020. márc. 30. 09:35
 54/189 anonim ***** válasza:
46%

"Százával állnak a koporsók az elhunytakkal.

Vágod?

Az olyan barmok miatt mint te meg a nullára pontozók miatt." - újfent: miben is növeli a kockázatot, ha a lány a pasijához költözik a járvány végéig???

2020. márc. 30. 09:53
 55/189 A kérdező kommentje:
látom hatalmas indulatokat keltettem a kérdéssel. köszönöm a kulturáltan megfogalmazott válaszokat!
2020. márc. 30. 09:54
 56/189 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, és mi a helyzet, hol tartotok a gondolkodásban?
2020. márc. 30. 09:57
 57/189 A kérdező kommentje:

63-as.

már lassan nem merek írni semmit se, de köszönöm az érdeklődést.

egyenlőre várunk, minimum április 11-ig. hajlunk afelé, hogy nem mehet a lányunk, azt nem éreznénk egy tini esetében normálisnak hogy több hétre-hónapra összeköltözzenek..hiába ismerem és tudom, hogy nem hanyagolná el a tanulást, ezt akkor sem érezzük jó döntésnek..

még a kérdésekre reagálva: a párom is és én is itthonról dolgozunk, csak boltba megyünk ami szerencsénkre nagyon közel van. oda is annyira ritkán amennyire csak lehet, minden óvintézkedés mellett.

2020. márc. 30. 10:07
 58/189 anonim ***** válasza:
28%

nem engedném ki, Kínában újra bezárták a mozikat szóval ez eltart vagy fél évig is :S

A lányod éretlen és önző.

Nagyanyám úgy várt nagyapámra évekig, amikor őt táborba vitték, hogy azt se tudta él-e vagy hal-e és akkor nem volt Skype/Facebook se ugye, szóval a kis hercegnő túléli...

Járvány még soooookáig lesz és már egy 17 éves is meghalt, egy 12 kislány Amerikában meg lélegeztetőgépen van, szóval a fiatalkor sem véd meg...

2020. márc. 30. 10:12
 59/189 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező (#58) azért abba is gondoljatok bele légyszi, hogy a lányodnak szimplán peche van, hogy nem egy év múlva tört ki ez a Corona-mizéria.... én nem gondolom, hogy olyan nagy különbség lenne egy ember fejlettségében, hogy épp 17 vagy 18 éves, az egyéni különbségek ember és ember közt sokkal nagyobbak annál az 1 évnél.

A párom 18 volt, amikor összeköltöztünk, de szerintem ha akkor van ez a mizéria, simán összeköltöztünk volna pár hónappal előbb is.

2020. márc. 30. 10:39
 60/189 anonim ***** válasza:
76%
Egy év múlva már házasodhat is, azért ebbe gondoljatok bele. Magad mondod, hogy a tanulás sem lenne elhanyagolva, érett, felelősségteljes, csak szerelmes. Mind tudjuk, hogy milyen érzés az. És ennek ellenére nem engeditek el, nem bíztok benne, így értékelitek ti ezt. Nagyon szomorú. Elvárjátok, hogy csak ő hozzon áldozatot, ti nem, nincs igazán normális érvetek, csak annyi, hogy "mert csak".
2020. márc. 30. 10:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!