Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó
ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.
mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:
- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg
- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re
- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem
gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..
"Mert nem fogja elfelejteni, hogy visszaéltek azzal, hogy ő milyen kiszolgáltatott helyzetben volt. "
Hát tudod ha nekem valaha ilyen idióta lenne a gyerekem, hohy nem fogna felmegy ilyen helyzetet, akkor köszönöm, nem is kérek belőle többet, nem fog hiányozni.
borzalmas kénytelen a saját és mások védelmének érdekében távkapcsolatot élni, szörnyű sors brühühü -.-"
Amíg ott él és a szülei pénzén él addig a szülei diktálnak, ha külön,felnőtt életet él akkor már magáért felel.
A bíróságot rohadtul nem érdekli a gyerek személyiségi jogai, ha nem 18 és pl. járvány idején kilép és ezért mondjuk 5000 ft büntit kap akkor azt a szülőnek kell kifizetnie, mert ő felel érte. 18 évesen viszont akár utcalány is lehet, azért már a szülő nem felel hisz felnőttként már ő felel a tetteiért és nem a szülő.
Ez a törvény és semmilyen hippi felfogás nem hatja meg a bíróságot...
Nem! Aprilis 11 utan meg rosszabb lesz a helyzet, egyre tobb a beteg. Ha elmenne akkor majd csak akkor jonne haza ha vege ennek a virusnak.
Nem jatszunk masok eletevel csak mert hianyzik neki a pasija.
Nekem is van fiam 16 eves es bizony az udvaron kivulre sem mehet.
Ha mar ennyire szuper engedekeny vagy akkor vidd el autoval a gyereket. Egy hetre valo cuccal ne gordeszkazon.
Én engedném, mert egyedül él a barátja, így gondolom max csak vásárolni jár el. Ahova viszont ti is mentek (+ munka, esetleg gyógyszertár), így ilyen szempontból olyan, mintha a lányod otthon lenne. Vagy talán még jobb is a vírus nemelkapása szempontjából.
(A biciklizést elvileg nem lehet elfelejteni. Vagy nem tudom ti hogy vagytok vele, de én 15 km-t 2,5-3 óra alatt lesétálok. Olyan időintervallumot kell kinézni, ami nem is túl korai/késői, de nem is mennek az emberek munkába, meg hasonlók. Ha nem lehet megoldani kocsival.)
Aki szerint költözzön át a lány a barátjához az belegondolt, hogy egyetlen biciklivel kellene átvinnie mindent? Tanszerek, ruhák, cipő, papucs, eü. és tisztálkodási felszerelés, stb. Egyszerűen lehetetlen.
Ha pedig átengedik, akkor optimistán nézve is egy hónapig biztosan nem jöhet haza, hiszen a külföldi példákból egyértelmű, a kijárási korlátozás után további szigorítások fognak jönni. Azt kibírná ott? Vagy akkor meg a szülők hiányoznának neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!