Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megengednétek neki? 17...

Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó

Figyelt kérdés

ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.

mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:

- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg

- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re

- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem

gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..

2020. márc. 29. 22:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/189 anonim ***** válasza:
92%
Azzal a feltétellel engedném el hogy amíg lecseng ez az egész addig ott is marad.
2020. márc. 30. 00:44
 22/189 Thispain ***** válasza:
88%
Nem olvastam végig a válaszokat, így ha ez már felvetősött, elnézést kérek. A lány átmehetne úgy a barátjához, hogy a járvány végéig, vagy a nagyszülők nálatok létéig ott is marad, és hazajövetel előtt átesik egy Corona teszten.
2020. márc. 30. 00:47
 23/189 anonim ***** válasza:
39%

Lehet, hogy én túl szigorú vagyok, de nem, ebben a helyzetben nem engedném meg. Nagyon tragikus és szomorú, hogy 2 hete nem látták egymást, de nehogy már ne bírják ki. Mindenki más is szenved, van aki 2 hónapja nem látta a családját...

Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy április 11 után megszűnik a kijárási korlátozás, sőt, valószínűleg utána még szigorúbb lesz, mivel folyamatosan nőni fog a fertőzések száma, pontosan ezért, mert mindenki ilyen lazán kezeli, mindenki átmászkál a pasijához/csajához/szomszédhoz/haverhoz és stb.

Az meg a másik, hogy két kamaszgyerek (illetve bocs, egy kamasz meg egy fiatal felnőtt) nem tanulással fogja tölteni az időt, ha kettesben maradnak a karantén alatt, gondolom érted, mire gondolok.

Egyébként azt sem értem, hogyan gondolja a lányod, hogy 15 km-t fog gördeszkázni vagy biciklizni egy bőröndnyi cuccal? Mert 1 hétre be kell ám pakolni rendesen, az nem fog egy hátizsákba vagy egy szatyorba beférni.

És nem, én sem kockáztatnám a házban élő idősek meg betegek egészségét azért, mert a lányom nem bír megülni a fenekén.

Mindenki másnak is nehéz, mindenki másnak is ki kell bírni, bírják ki ők is.

2020. márc. 30. 01:05
 24/189 anonim ***** válasza:
14%
+ Nem azért, de egy távoktatásban tanuló egyetemista miből fog eltartani még egy embert? Vagy még esetleg egy kis pénzt is kérnek tőled, hogy legyen miből bevásárolni fagyóspizzát meg popcornt?
2020. márc. 30. 01:07
 25/189 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem kamugyárosunk teljesíti a napi penzumát már megint, de egy ilyen helyzetre a válasz teljesen egyértelműen és megfontolást sem érdemlően NEM. Kibírja. Mint ahogy mindenki más is. Rendkívüli helyzet van.
2020. márc. 30. 01:13
 26/189 anonim ***** válasza:
70%

#28, a szülő ilyen helyzetben nyilván ad annyi pénzt, amit akkor is a gyerekére költene, ha nála lakna.

AZt meg végképp nem értem, hogy niért kellene valakinek olyanért szívni, ami racionálisan simán kikerülhető, ha a szülők képesek nem önző módon állni a lányukhoz.

Ugye simán ki lehet bírni azt a pár hetet... a szülőknek pláne, hisz ők közben ott vannak egymásnak...

2020. márc. 30. 02:27
 27/189 anonim ***** válasza:
80%

Én elengedném. Oké, hogy korlátozni kell a minimálisar a szociális interakciókat, de szerintem te is hülye fejet vágnál, ha most azt mondanák, hogy nem láthatod a férjedet 2 hétig, meg még utána ki tudja meddig.

Pár indok, hogy megnyugodj:

- Egyedül élő egyetemista, ha van esze, akkor otthon kuksol és a lehető legkevesebbet megy ki. Szerintem minimális fertőzésforrás, kivéve ha kretén és házibuliból házibuliba jár, de ezt neked meg a lányodnak kell tudnia.

- Ha nem tömegközlekedéssel megy, akkor a szabad levegőn minimális a fertőződés esélye. Szellőztetni is szoktatok, nem? (Miért biciklivel akar menni? Nincs autó a családban?)

- Gondolom ti is kimentek a házból. Dolgozni valószínűleg jártok, boltba is mentek. Ezek sokkal komolyabb fertőzésforrások, mint az, hogy a lányod most keresztülrepeszt a városon tök egyedül 30 perc alatt, aztán egy hét múlva még egyszer.

2020. márc. 30. 02:47
 28/189 anonim ***** válasza:
75%

Ja és még valami: sokan azt gondolják, hogy ez a vírus hisztéria és járvány 1-2 hét múlva lecseng, aztán majd megy minden ugyan úgy, ahogy eddig. Hát nem fog, ez a vírus addig itt lesz velünk, amíg nem lesz oltás, ami leghamarabb másfél év múlva lesz.

Szerintem felesleges rosszkedvbe és mentálisan egészségtelen állapotba kergetni valakit, aztán bezárni a szobájába, mondván, hogy járvány van. Ja, járvány van, legyen óvatos, tegyetek meg mindent amit kell, de nem lehet (legjobb esetben is) másfél évig burokban élni.

2020. márc. 30. 02:51
 29/189 anonim ***** válasza:
31%
Biztos, hogy nem engedném meg. Ez nem au a helyzet. Üljön otthon o is a fenekén mint mindenki más. Én a barátommal pont e miatt ritkán talalkoztam. Most egyaltalan nem. Sajnos ez egy ilyen időszak. És bizony egyedül vagyok bezárva. Én vigyázok, fertőtlenítek,nem járok nem megyek sehova. A barátom nem tartja be...más miatt pedig nem szerernék megfertőződni.
2020. márc. 30. 05:36
 30/189 anonim ***** válasza:
4%
Olyan mindegy, most mit mondtak, két hét múlva a korlátozás helyett tilalom lesz egészen a járvány végig
2020. márc. 30. 06:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!