Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó
ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.
mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:
- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg
- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re
- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem
gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..
Lehet, hogy én túl szigorú vagyok, de nem, ebben a helyzetben nem engedném meg. Nagyon tragikus és szomorú, hogy 2 hete nem látták egymást, de nehogy már ne bírják ki. Mindenki más is szenved, van aki 2 hónapja nem látta a családját...
Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy április 11 után megszűnik a kijárási korlátozás, sőt, valószínűleg utána még szigorúbb lesz, mivel folyamatosan nőni fog a fertőzések száma, pontosan ezért, mert mindenki ilyen lazán kezeli, mindenki átmászkál a pasijához/csajához/szomszédhoz/haverhoz és stb.
Az meg a másik, hogy két kamaszgyerek (illetve bocs, egy kamasz meg egy fiatal felnőtt) nem tanulással fogja tölteni az időt, ha kettesben maradnak a karantén alatt, gondolom érted, mire gondolok.
Egyébként azt sem értem, hogyan gondolja a lányod, hogy 15 km-t fog gördeszkázni vagy biciklizni egy bőröndnyi cuccal? Mert 1 hétre be kell ám pakolni rendesen, az nem fog egy hátizsákba vagy egy szatyorba beférni.
És nem, én sem kockáztatnám a házban élő idősek meg betegek egészségét azért, mert a lányom nem bír megülni a fenekén.
Mindenki másnak is nehéz, mindenki másnak is ki kell bírni, bírják ki ők is.
#28, a szülő ilyen helyzetben nyilván ad annyi pénzt, amit akkor is a gyerekére költene, ha nála lakna.
AZt meg végképp nem értem, hogy niért kellene valakinek olyanért szívni, ami racionálisan simán kikerülhető, ha a szülők képesek nem önző módon állni a lányukhoz.
Ugye simán ki lehet bírni azt a pár hetet... a szülőknek pláne, hisz ők közben ott vannak egymásnak...
Én elengedném. Oké, hogy korlátozni kell a minimálisar a szociális interakciókat, de szerintem te is hülye fejet vágnál, ha most azt mondanák, hogy nem láthatod a férjedet 2 hétig, meg még utána ki tudja meddig.
Pár indok, hogy megnyugodj:
- Egyedül élő egyetemista, ha van esze, akkor otthon kuksol és a lehető legkevesebbet megy ki. Szerintem minimális fertőzésforrás, kivéve ha kretén és házibuliból házibuliba jár, de ezt neked meg a lányodnak kell tudnia.
- Ha nem tömegközlekedéssel megy, akkor a szabad levegőn minimális a fertőződés esélye. Szellőztetni is szoktatok, nem? (Miért biciklivel akar menni? Nincs autó a családban?)
- Gondolom ti is kimentek a házból. Dolgozni valószínűleg jártok, boltba is mentek. Ezek sokkal komolyabb fertőzésforrások, mint az, hogy a lányod most keresztülrepeszt a városon tök egyedül 30 perc alatt, aztán egy hét múlva még egyszer.
Ja és még valami: sokan azt gondolják, hogy ez a vírus hisztéria és járvány 1-2 hét múlva lecseng, aztán majd megy minden ugyan úgy, ahogy eddig. Hát nem fog, ez a vírus addig itt lesz velünk, amíg nem lesz oltás, ami leghamarabb másfél év múlva lesz.
Szerintem felesleges rosszkedvbe és mentálisan egészségtelen állapotba kergetni valakit, aztán bezárni a szobájába, mondván, hogy járvány van. Ja, járvány van, legyen óvatos, tegyetek meg mindent amit kell, de nem lehet (legjobb esetben is) másfél évig burokban élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!