Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó
ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.
mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:
- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg
- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re
- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem
gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..
hááááát a levegőben órákig elvan a vírus elég ha valaki köhögött és átmész rajta (nézd meg a who-t) a problémák meg pont összekovácsolnak.elég ha később kiderül véletlenül hogy a lánynak szívproblémája csak eddig nem derült ki( mint a kislány aki fürdés közben meghalt és halála után derült csak ki szívbeteg volt), ha eltávolít egy pár hónap akkor viszont a kapcsolat annyit is ért.
nem válaszolok többet és jelentettelek. Amúgy a szülők majd megoldják és szerintem unják hogy egymással szócsatázunk , ezért bocsi kérdező :(
Chiao
"nem válaszolok többet és jelentettelek" - miért is nem lep meg...
Azért bízom benne, hogy a Kérdezőék tényleg szeretik a lányukat, és tényleg azt fogják nézni, hogy neki és a párjának mi a jó, és nem a saját értékrendjüket akarják majd a gyerekre erőszakolni...
azért ezt nem értem, hol értékrend az, hogy az ember félti a gyerekét és nem örökké tiltja el csak amíg a veszély tart? milyen életed/családod lehetett és mennyire nyomoríthattak meg itt mindenkit, hogy egy alapvető dologra mindenki ezt helyesli?
Nekem jó családom volt és emiatt megértem a kérdezőt , mert szeretetből én is ezt tenném. Értelemszerű, hogy ha betegség terjeng megvédem a gyerekem és ez csak ideiglenes nem pedig a rómeó és júlia szituáció :S
milyen elnyomó nevelés miatt mehet el valaki 17 évesen és aztán itt fröcsög és inkább veszélynek tenne ki egy gyereket a szerelem nevében, úgy hogy ehhez semmi köze :S (és még mindig szó sincs arról hogy ott élne, hisz ide-oda akar szambázni)
Anyukám uncsitesómnak megtiltotta, hogy éjszaka kenuzzon a Dunán részegen, akkor ő egy elnyomó felnőtt volt, mert felelős felnőttként nem hagyta meghalni?:D
Szörnyű nem lehetett szabad és ezért nem fulladt a Dunába :P
...bla..bla...bla...
Újra: Kedves mellédumáló 68%-os, kinek is nőnek a veszélyeztetettsége azzal, ha a Kérdező lánya a pasijához költözne??
ajánlom figyelmedbe, egy hivatalos honlap ahol szépen leírják mi az a pandémia. ez nem mellébeszélés csak akkor az ha nem érted a lényeget, minden áron Rómeó Júlia sztorit akarsz mert nincs semmi a tévében vagy mi?
Ja, nyilván járványügyi szempontból írtad csak ezt is a #131-ben: "Türelmesnek kell ilyenkor lenni és vissza kell fogni a vágyat. Aki erre nem képes az így járt de amíg kiskorú addig így járt utána mehet élhet a pasival és dolgozhat a pénzért csak akkor szülőként nem adnék zsebpénzt hisz már "felnőtt"."
Szerintem tényleg leállhatnál, ha már megígérted, és abbahagyhatnád a keresztény-konzi gondolkodás értékrend mellett lobbyzást...
Ítélni végül ugyis a lány fog.
hát ez nem talált, nem vagyok vallásos. arra gondoltam mire 18 lesz már nem lesz vírus és törvényileg is megteheti, ezért nyugodtan mehet és a vágy nem csak szexuális vágyat jelent, de mindenki gondolom magából indul ki. Vágyni lehet az adott személy személyiségére/lelkére is...
még csak meg sem vagyok keresztelve XD
ettől függetlenül a vallás nem egyenlő a teljes elnyomással, sosem az eszmével van a baj, hanem a személlyel, aki visszaél az adott vallással és annak szabályait a saját személyiségére alakítja, aztán ráfogja a vallás szabályaira a felfogását.
Nem találgattam én semmit...
A tekintélyelvűség, ha valamilyen hatalom felé való feltétlen engedelmesség igénye - a szülők feltétlen tisztelete, a szexualítás mint érték háttérbe sorolása, (stb) ez így együtt a tipikus vallásos attitűd, ha gyakorol valmi vallást az illető, ha nem.
Az előbb idézett "
ez egy szükséghelyzet és ha tényleg felnőtt lenne a hercegnő akkor ezt ő is és a pasija is megértené és csak erősebbé kovácsolná max a kapcsolatot..." - is tipikusan az, utoljára szinte ugyanezt a mondatot a házasság előtti szüzesség kapcsán olvastam valami keresztény honlapon...
-.-"
és ettől ez keresztény felfogás? normális vagy?
arra céloztam, hogy néha meg kell állni a szerettünkkel való kapcsolattartást(főleg ha beteg) és ha ezt a pár hónapot kibírja attól max erősebb lesz a kapcsolat.
pl.: nagyanyám apukája a csatában tüdőbetegséget kapott és még a halálos ágyán sem engedte közel magához a lányát. Kapaszkodj! NEM vallási okokból tette, hanem nem akarta az akkor még halálos tüdőbetegséget átadni a 3 éves lányának.
Ősidők óta betegség esetén az egészséges embereket távol tartják a betegektől, nehogy elkapja.
Itt most az a probléma nem tudod ki a beteg és hol mászkál EZÉRT nem ajánlatos kilépni. Mivel nem tudod beazonosítani a beteg személyt és ezáltal távol tartod magad, sőt a vírust sem látod hol kóricál.
Ez nem vallás csak tudomány/logika/paraszti ész amelyik tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!