Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megengednétek neki? 17...

Ti megengednétek neki? 17 éves lányunkról van szó

Figyelt kérdés

ugye most a karantén miatt már egy jó ideje itthon van, távoktatás van neki. tegnap előállt azzal, hogy szeretne átköltözni 1 hétre majd a barátjához, mert nagyon hiányzik neki, már 2 hete nem találkoztak és április 11-ig van ez a kijárási tilalom, utána átmenne hozzá biciklivel vagy gördeszkával. és 1 hét múlva ugyan így hazabiciklizne/gördeszkázna.

mondtam neki, hogy megbeszéljük ezt még a férjemmel, mert több gondom is van ezzel:

- a férjem szülei is egy házban laknak velünk, idősek..nem szeretnénk ha hazahozná a fertőzést + a férjem cukorbeteg

- a fiú a város másik felén lakik kb 15km-re

- nagyon rég volt biciklizni a lányunk, kiesett a gyakorlatból szerintem

gondoltam rá, hogy jöjjön át a fiú, de sajnos eléggé kicsi a lakásunk, meg a férjem nagyon tiltakozik..

2020. márc. 29. 22:56
 131/189 anonim ***** válasza:
25%

ha ezzel védhetném a családom nem is lennék együtt vele. pár hónap elzártság semmi ahhoz képest hogy pl. én ölöm meg a nagyanyámat... Párom sem látogatja a családját mert félti őket. Ez a szeretet és a kislány önzőségének szöges ellentéte.

Türelmesnek kell ilyenkor lenni és vissza kell fogni a vágyat. Aki erre nem képes az így járt de amíg kiskorú addig így járt utána mehet élhet a pasival és dolgozhat a pénzért csak akkor szülőként nem adnék zsebpénzt hisz már "felnőtt".

2020. ápr. 1. 13:37
 132/189 anonim ***** válasza:
26%
ja és a családtagom élete aki mellett felnőttem fontosabb mint az aktuális pasim, mert nem garancia hogy ő a nagy ő de hujj, de jó érzés lesz szakítás után egy halott családtaggal, mert nem tudtam fönt tartani a bugyit -.-"
2020. ápr. 1. 13:38
 133/189 anonim ***** válasza:
66%
Újra: Kedves mellédumáló 68%-os, kinek is nőnek a veszélyeztetettsége azzal, ha a Kérdező lánya a pasijához költözne?? Milyen halott családtagról hagyibálsz megint?
2020. ápr. 1. 13:58
 134/189 anonim ***** válasza:
32%

újfent nem akar odaköltözni, egy hétig ott lenne aztán haza és a többi

csak mert liberális vagy nem feltétlenül lenne igazad egy bíróságon. más a nézeteltérés és más a törvénnyel szembe menés. Csak erős indokkal igényelhet egy 16 éven felüli elköltözést és akkor is elsősorban családtaghoz költözhet és nem a fiúkához. A gyámügy nem viccből létezik őket is kötik a jogszabályok.

A te elképzelésed szép meg minden csak a rendőr is csak csóválná a fejét, hogy ez nem így működik.

2020. ápr. 1. 14:12
 135/189 anonim ***** válasza:
61%

#134, és hogy a fenébe lenne bírósági ügy? Ahoz előbb egy bűntett is kellene, nem gondolod?

(én is egyedül éltem 17 éves koromtól... mellesleg)

Látod, egyébként amiket írogatsz, pont ezért vagyok én maximálisan abortusz párti, és örökbeadás ellenes. Sokkal emberségesebb, ha az embert embrió-korban elpusztítják, mint ha kiszolgáltatják egy hozzád hasonló szemlélettel, gondolkodásmóddal, világnézettel bíró szülőnek vagy nevelőszülőnek, azt gondolom.

2020. ápr. 1. 14:25
 136/189 anonim ***** válasza:
28%
Kérdezővel pedig egyetértek amíg ott él a szülők szabálya van, ha elköltözik 18 éves kora után akkor viszont hagyni kell hogy megélje a felnőtt lét egyéb kellemetlen oldalit is ne csak a kellemeseket.
2020. ápr. 1. 14:30
 137/189 anonim ***** válasza:
62%
"Kérdezővel pedig egyetértek amíg ott él a szülők szabálya van, ha elköltözik 18 éves kora után akkor viszont hagyni kell hogy megélje a felnőtt lét egyéb kellemetlen oldalit is ne csak a kellemeseket." - na, szerencsére az én környezetemben nincsenk ilyen lelketlen, bigott, vallássérült felfogással bírók... (ennyit a "saját sértettségről")...
2020. ápr. 1. 14:35
 138/189 anonim ***** válasza:
37%

nem vagyok bigott, Szimplán felelős szülőként gondolkoznak, a teljesen szabad nevelés is rossz, a teljesen elnyomó is az, a kettő közötti a jó. Te túl szabadelvű vagy és erőszakosan válaszolsz mint egy sarokba szorított kisegér. Pont te vagy bigott:

bigott: Más véleményt nem tűrő (személy, csoport), aki elfogultan, kritikátlanul ragaszkodik egy (vallási, elvi, politikai) irányzathoz és szemben áll a más hitűekkel, meggyőződésűekkel, azokat nem engedi terjeszkedni vagy működni; vakbuzgó.

2020. ápr. 1. 15:00
 139/189 anonim ***** válasza:
28%

csak értelemszerű, hogy ha vírus van ,a másik ha szereti a párját alapból ki sem engedi. Szerelemből megkérném a páromat hogy ne lépjen ki, sőt megtiltanám neki hogy átjöjjön hisz szeretem és szeretni fogom hónapok múlva is.

Amíg átjön el is kaphatja hiába költöznénk utána össze és nem mozdulna ki. Józan paraszti ész kell csak ehhez.

2020. ápr. 1. 15:17
 140/189 anonim ***** válasza:
67%

#140, tudod, nem a feketepestisről van szó, hanem egy sima cseppfertőzéssel terjedő járványról, ahol KIZÁRT hogy elkapd, ha nem állsz valakihez 3-4 méternél közelebb.

Ezen túlmenően az ember nem azért létesít párkapcsolatot, hogy aztán pont a bajban maradjon egyedül. Az embereket közelebb hozni meg pont az szokta, ha a másikkal közösen, együtt oldanak meg egy helyzetet, problémát. Az, ha xarba hagyják egymást, az kifejezetten eltávolít.

2020. ápr. 1. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!