Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet tenni ha egy nagykor...

Mit lehet tenni ha egy nagykorú családtag jól Asperger-vagy funkcionáló autista-gyanús, viszont nem hajlandó vizsgálatokra menni?

Figyelt kérdés

Szakápolóként foglalkoztam már ilyen jellegű betegekkel. Gyanús, hogy az anyósom 26 éves lánya is ebbe a kategóriába esik, viszont amikor a lánynak említettem ezt akkor dührohamot kapott, mikor az anyósomnak akkor ő megsértődött, hogy miket mondok én a lányáról. Pedig rengeteg tünete van, ami erre utal. Igen, tudom, hogy csak pszichiáter állíthatja fel ezt a diagnózist!

De éppen azt mondom anyósomnak, hogy beszélje rá a lányát, hogy menjenek el vizsgálatokra és majd ott kiderül. De hallani sem akar erről. Nem érti meg, hogy még ha ki is derülne valamilyen spektrumzavar, csak jót tenne a lányának ha kezeléseket, szakértői tanácsadást kapna.

2024. ápr. 9. 11:30
 71/98 anonim ***** válasza:
88%

"Az orvos azt mondta, hogy nagy valószínűséggel autista és menjen be kivizsgálásra"

Bevállalós orvos lehet, aki diagnosztizálta mint autistát minden vizsgálat nélkül...

2024. ápr. 9. 21:10
 72/98 A kérdező kommentje:

Állami kórházban TB-támogatott az ellátás, nem jelentene neki plusz pénzt.

A diploma, 8 év pszichiátriai munkatapasztalat és még nagyobb tapasztalattal rendelkező pszichiáterek egyöntetű véleménye nem kis tudás. Persze egy 8 osztályt végzett ember számára ez érthetetlen:D

2024. ápr. 9. 21:12
 73/98 A kérdező kommentje:

Nem tudod mit jelent a diagnózis:D

Nem diagnosztizálta, csak orvosként a tünetei alapján valószínűnek tartja, ezért kérte,hogy menjen be vizsgálatra.

2024. ápr. 9. 21:16
 74/98 anonim ***** válasza:
80%
És ha bemegy vizsgálatra és mondjuk kap egy auti kódot, mi változik? Pláne 26 évesen? Elviszed TSMT-re?
2024. ápr. 9. 21:24
 75/98 anonim ***** válasza:
85%
A "tünetei alapján"? Nem, a TE elmondásod alapján. ...és a nagyképű, "ki ha én nem", "csakazértis mindenki hülye" kommentjeid alapján nekem az a benyomásom, hogy a te elmondásod minden lehetett, csak objektív nem.
2024. ápr. 9. 21:24
 76/98 anonim ***** válasza:
92%

"csak orvosként a tünetei alapján"

Nem, nem a tünetek alapján. A te elmondásod alapján.

"ezért kérte,hogy menjen be vizsgálatra."

Nem, nem "kéne", hogy menjen be. Szállj le róla.

Inkább magadat kezeltesd. Úgy látszik, neked nagyobb szükséged van rá,

2024. ápr. 9. 21:27
 77/98 A kérdező kommentje:
A szakmai véleményem továbbra is megalapozott, amit pazichiáterek is megerősítettek:D A "diagnózis" szó pontos jelentését nem ismerő, alacsony képzettségű laikusok okoskodását csak kinevetem:D
2024. ápr. 9. 21:45
 78/98 anonim ***** válasza:
72%

"A szakmai véleményem továbbra is megalapozott, amit pazichiáterek is megerősítettek:D"

"pazichiáterek"

Innentől már minden világos, kérdező.

2024. ápr. 9. 21:47
 79/98 A kérdező kommentje:
Egy elgépelésből mi világos?
2024. ápr. 9. 21:52
 80/98 anonim ***** válasza:
86%
Szegény kérdező reménytelenül buta és szűklátókörű. Hadd vergődjön.
2024. ápr. 9. 21:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!