Mit lehet tenni ha egy nagykorú családtag jól Asperger-vagy funkcionáló autista-gyanús, viszont nem hajlandó vizsgálatokra menni?
Szakápolóként foglalkoztam már ilyen jellegű betegekkel. Gyanús, hogy az anyósom 26 éves lánya is ebbe a kategóriába esik, viszont amikor a lánynak említettem ezt akkor dührohamot kapott, mikor az anyósomnak akkor ő megsértődött, hogy miket mondok én a lányáról. Pedig rengeteg tünete van, ami erre utal. Igen, tudom, hogy csak pszichiáter állíthatja fel ezt a diagnózist!
De éppen azt mondom anyósomnak, hogy beszélje rá a lányát, hogy menjenek el vizsgálatokra és majd ott kiderül. De hallani sem akar erről. Nem érti meg, hogy még ha ki is derülne valamilyen spektrumzavar, csak jót tenne a lányának ha kezeléseket, szakértői tanácsadást kapna.
"Az orvos azt mondta, hogy nagy valószínűséggel autista és menjen be kivizsgálásra"
Bevállalós orvos lehet, aki diagnosztizálta mint autistát minden vizsgálat nélkül...
Állami kórházban TB-támogatott az ellátás, nem jelentene neki plusz pénzt.
A diploma, 8 év pszichiátriai munkatapasztalat és még nagyobb tapasztalattal rendelkező pszichiáterek egyöntetű véleménye nem kis tudás. Persze egy 8 osztályt végzett ember számára ez érthetetlen:D
Nem tudod mit jelent a diagnózis:D
Nem diagnosztizálta, csak orvosként a tünetei alapján valószínűnek tartja, ezért kérte,hogy menjen be vizsgálatra.
"csak orvosként a tünetei alapján"
Nem, nem a tünetek alapján. A te elmondásod alapján.
"ezért kérte,hogy menjen be vizsgálatra."
Nem, nem "kéne", hogy menjen be. Szállj le róla.
Inkább magadat kezeltesd. Úgy látszik, neked nagyobb szükséged van rá,
"A szakmai véleményem továbbra is megalapozott, amit pazichiáterek is megerősítettek:D"
"pazichiáterek"
Innentől már minden világos, kérdező.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!