Mit lehet tenni ha egy nagykorú családtag jól Asperger-vagy funkcionáló autista-gyanús, viszont nem hajlandó vizsgálatokra menni?
Szakápolóként foglalkoztam már ilyen jellegű betegekkel. Gyanús, hogy az anyósom 26 éves lánya is ebbe a kategóriába esik, viszont amikor a lánynak említettem ezt akkor dührohamot kapott, mikor az anyósomnak akkor ő megsértődött, hogy miket mondok én a lányáról. Pedig rengeteg tünete van, ami erre utal. Igen, tudom, hogy csak pszichiáter állíthatja fel ezt a diagnózist!
De éppen azt mondom anyósomnak, hogy beszélje rá a lányát, hogy menjenek el vizsgálatokra és majd ott kiderül. De hallani sem akar erről. Nem érti meg, hogy még ha ki is derülne valamilyen spektrumzavar, csak jót tenne a lányának ha kezeléseket, szakértői tanácsadást kapna.
8!
Itt a leendobeni sogorno akar diagnosztizálni
Egészségügyi dolgozóként mégis nulla hozzáértésed van a témához, ráadásul másokat zaklatsz kéretlenül.
Az autizmus nem betegség, a felnőttkorival pedig kezdeni se nagyon lehet semmit, nagyon kevés helyen foglalkoznak hatékonyan felnőttekkel.
Ha tud önállóan élni, nincs szüksége különösebb támogatásra, akkor totál káros, amit művelsz. Lehet, hogy autista, lehet, hogy ha magától utánamenne a dolognak, jó is származhatna belőle, de hogy neked ehhez semmi közöd és semmi jogod mások életébe belepiszkálni, az biztos.
Üdv,
Egy autista
Az autizmus egy betegség, aminek hivatalos BNO-kódja is van. Gyógyszeres kezelés is előírható a tünetek enyhítésére (a gyengébbek kedvéért :nem gyógyítható, de kezelhető, tessék értelmezni).
Azt eddig is tudtam, hogy emberek tudatlanok a témában, de hogy ennyire...Döbbet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!