Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szeretnék segítséget kérni,...

Szeretnék segítséget kérni, mert már lassan elviselhetetlen a helyzetem. Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés
Én és párom már több, mint 2,5 éve vagyunk együtt. Az egyszerűség kedvéért legyen a párom neve Marci. Marci szüleivel nagyon jó a kapcsolatom, viszont mivel még fiatalok vagyunk, nem tudunk együtt élni. Apukájával és nagymamájával él. Kezd elegem lenni, hogy éppen, ha hetente-2 hetente tudunk találkozni, akkor még azt is kell néznem, hogy nagymamája milyen kedvében van, hogy örül e nekem vagy nem. Mellesleg én tisztelem, S szeretem, csak nem tetszik a viselkedése. Hogy amikor én vagyok vele, akkor Marciról mond rosszat, amikor Marci van vele, akkor rólam mond, S folyton elmondja, hogy miért nem vagyok jó, S hogy mi minden rossz bennem. Viszont amikor odamegyek hozzájuk,akkor velem tök normális, nekem akkor ugyanúgy kibeszéli a többi rokonját. Marci apukája és anyukája a nagymama miatt váltak el, megmérgezte a házasságot. Marci anyukája nagyon támogató, nála jobb anyós jelöltet nem is kívánhatnék. Mit tudok csinálni a nagymamával fennálló helyzettel? Ha bármit próbálunk megbeszélni vele, akkor jön, hogy ő már csak nyugalmat szeretne, stb.
tegnapelőtt 00:31
1 2
 1/12 Darius- ***** válasza:
83%
Ha MINDENKIT lejárat és tönkrement a kapcsolata, akkor tényleg nárcisztikus. Ha ő nyugalmat szeretne, mással miért foglalkozik? Nem kell vele foglalkozni, ha szül hozzád ne válaszolj semmit, nézd levegőnek.
tegnapelőtt 00:42
 2/12 anonim ***** válasza:
28%
Ez nem kapcsolat. Keress olyat, akivel együtt lehetsz, boldogan!
tegnapelőtt 00:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A feleségem nagymamája is ilyen volt állandóan megakarta győzni a feleségemet (akkor még barátnőm) hogy alkoholista leszek mert minden férfi az lesz egyszer meg hasonlók hogy miért sétálgat itt velem meg tudom is én a feleségem általában ignorálta és kész. Aztán pár év után meghalt az öreglány. Szóval én azt mondom,hogy ha nem kell együtt lakni vele és a család amúgy támogat téged és tudják milyen a mama akkor nézd levegőnek mikor ott vagy ha szidja a párodat szólj rá hogy nem érdekel vagy csak hagyd ott és kész hidd el az ilyen embernek az fáj a legjobban ha semmibe nézik őket
tegnapelőtt 01:05
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Egyrészt, milyen kapcsolat az, ahol felnőtt emberként hetente-kéthetente tudtok találkozni? Másrészt: tudod, milyen a nagyi, ha ennyire zavar, hogy neked is mindenkit kibeszél, és téged meg nekik, akkor minek mész oda? Ahelyett, hogy legyintenél...mit tudsz vele kezdeni? Semmit. Menjen a párod hozzád, aztán kész vagy növessz vastagabb bőrt: a vénasszony már nem biztos, hogy százas, mit vársz tőle? Az unokájához házhoz jár a p.unci, az ő idejében ez biztos nem volt szokás,a fiú jár tudvarolni, persze, hogy amibe lehet, beleköt, de a béke kedvéért a képedbe meg jópofizik. Honnan tudod, hogy a hátad mögött mit beszél? Ez a vacsoratéma? Ha 'jószándékkal" továbbadják, akkor abban lehet valami, hogy nemcsak a nagyi véleménye...
tegnapelőtt 06:54
 5/12 anonim ***** válasza:
74%
#4 Távkapcsolatnak hívják az ilyent kapcsolatot. Ha az a két embernek jó, minek kell beleszólni?
tegnapelőtt 07:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem tudsz tenni. Ha nem tetszik, nem mész oda.
tegnapelőtt 08:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem neked vam dolgod, hanem Marcinak, hogy kiálljon érted a nagyanyjával szemben. Nálunk ugyanez volt bátyám és nagyanyám között. Nagyanyám a tesóm barátnőjét folyton becsmérelte valamiért, ő ezt megunta és elé állt, hogy vagy befejezi, vagy velük az életben többet nem fog beszélni. A mama nem fejezte be és bátyám haláláig nem is kereste többet.
tegnapelőtt 09:35
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Marci apukája és anyukája a nagymama miatt váltak el, megmérgezte a házasságot."

És veletek is ezt csinálja. El kell kerülni amennyire csak lehet.

tegnapelőtt 20:37
 9/12 A kérdező kommentje:

#1-A baj csak ezzel az, hogy akkor én leszek a tiszteletlen, bunkó-lesz még egy dolog, amivel még jöhet...

#2-Nehéz helyzet, viszont Marcit teljes szívemből szeretem

#3-Köszönöm szépen a válaszod, hát remélem, hogy kibírjuk

#4-Fiatal felnőttként (érettségizőként, egyetemistaként) nem olyan egyszerű, viszont páromat nagyon szeretem

#6 Egyetértek vele, viszont próbálja a nagymama kisajátítani úgymond... Mint amit néha az anyósok csinálnak, hogy anya kicsi fia... Marcival meg így is ritkán max. hetente tudunk találkozni, s nekem ő viszont fontos. S ha Marci jönne hozzánk, akkor annak még kevésbé örül, viszont Marci is jobban szeret hozzánk jönni-próbáljuk ezt megoldani. Te tennél máshogy a helyzetemben?

#7 Hát igen, nagyon jól esne/esik, ha kiáll, viszont ő úgy gondolja, hogy mamájával felesleges ezen veszekedni-s rá hagyj, ami azért tud rosszul esni... (Még azt tudni kell, hogy a nagymama képes több órát beszélni egyhuzamban-úgyis ha nem is válaszolsz.) Azt meg nyilván nem fogom tőle kérni, hogy ezt csinálja, de nyilván jól esne, ha ki tudna értem állni ennyire

#8-Köszönöm, próbálkozunk, csak vannak nehezíző tényezők

U.i.: Köszönök minden segítséget, választ!

tegnapelőtt 21:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hiába írod le ezeket, te nyilván nen oszthatod le a nagyit a saját házaban, mert akkor majd a lábadat nem teheted be oda többet, így ha találkozni akarsz a sráccal, marsd az, hogy tűrsz.
tegnapelőtt 22:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!