Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha a...

Mi a véleményetek arról, ha a házasodni kèszülő pàr gyerekmentesre szervezeti az esküvőt meg a lagzit?

Figyelt kérdés

Már több ilyen cikk is elém került mostanàban, ahol a pár kérte, hogy gyerekeket ne hozzanak a meghívottak, azt hiszem az volt az indok, hogy azt tapasztalták, hogy az xy rokon gyereke jelenetet rendezett egy másik rokon esküvőjén, így aztán, hogy ne legyen sértődés, hogy miért csak az ő gyerekük nem lehet ott, inkább nem hívták meg senkiét sem.

Természetesen így is volt belőle sértődés.

2023. ápr. 28. 15:07
 81/105 cowboy ***** válasza:
9%

#80: olvasd el a 25-ös, 37-es, 42-es, 47-es és 59-es válaszokat.

A 25-ösben konkrétan le van írva, hogy valaki besértődött, az 59-es írója közli, hogy, ha nem menne el valaki, akkor ott véget érne a kapcsolat. A másik 3 válaszban "csak" azt fejtegetik, hogy nem normális az a szülő, aki nem akarja/tudja a gyerekét néhány órára másra hagyni.

Egy esküvő 2 vagy 3 részletből áll: polgi hivatal, templom (ez ugye nem mindenkinél), lagzi. Ebből az első 30-40 perc, a templom papfüggő, de max 1 óra, a többi a lagzi, ami sokszor 10-12 óra, délutántól hajnalig. A lagzi rész alapból is hangos, 50-200 fő beszélgetése, később a pia, a zenekar, stb. Az a néhány gyerek nem tudja túlkiabalni az alap hangzavart. Kicsit futkároznak, azt kész. Ha valakit ez zavar, az frusztrált.

2023. ápr. 30. 11:12
 82/105 anonim ***** válasza:
92%

81. Ha valaki akarja vagy fontos neki a pár az meg fogja akarni oldani (remélhetőleg még is tudja). Ha te nem is akarod ami nyilván jogod an áll, akkor nem fontos neked a pár.

Minden ember máshogy reagálna. A magam részéről lehet hogy rosszul esne de szerintem nem mondanám, csak elkönyvelném a kapcsolatunkat felszínesnek, ugyanúgy ahogy te (hiszen felszínes ha nem akarsz erőfeszítéseket tenni), tehát egálban is lennénk.

2023. ápr. 30. 11:44
 83/105 cowboy ***** válasza:
5%
Egy kisgyerek életében a legfontosabb kötelék a szülei (ismert, amikor éjszaka felkel a gyerek és bemászik a szülei ágyába). Ha valakinek nincs segítsége vagy egyszerűen nem akarja másra hagyni 1 napra a gyereket, az inkább a jó szülő kategória és nem fogja akarni megoldani a gyerek nélküli részvételt. Nagyságrendekkel kisebb probléma "elviselni" a gyereket az esküvőn, főleg úgy, mint ahogy írtam korábban: egyrészt max. 2-3 db. gyerekről van szó, másrészt a szertartás nagy része hangos buli, ahol egész egyszerűen nem tudják túlharsogni az alapzajt, tehát nem zavaróak. Sőt, én speciel inkább azt gondolom, hogy színesítik az eseményt.
2023. ápr. 30. 12:28
 84/105 anonim ***** válasza:
95%
Te nagyon el vagy tévedve. Nem kell, és nem is szabad álladó jelleggel a gyereken lógni, kell a külön program, mert sem a szülőnek, sem a gyereknek nem egészséges ha nincs saját tere. És nem, nem lesz lelkibeteg, depressziós, traumás a gyerek ha nem csak róla szól a szülő élete, és megszokja hogy más is vigyázhat rá időnként.
2023. ápr. 30. 12:44
 85/105 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy írtam, nekem pl. nem volt gyerekmentes esküvőm, és nem is utálom a gyerekeket, nekem is van, de baromi bosszantó volt, hogy a 2-3 éves lánykák rám voltak tapadva egész este, egyszerűen alig lehetett őket lerázni, mert szép ruhám volt, fogdosták, csak velem akartak táncolni, stb.

De pont ezért írtam, hogy én se vittem a 1,5 éves fiam, mert most mi értelme, hogy egész este rohangálni kelljen utána? Én valahol tiszteletlenségnek is tartom, hogy elmegy valaki ilyen pici gyerekkel és se a szertartáson nem vesz részt, se a vacsorát nem lehet velük végigüln, bármikor láttam ilyen kicsi gyerekeket lagzin, az mindig arról szólt, hogy a szülők egész este a gyereket szólongatták, sétálgattak vele, hajkurászták, nem tudom, ez miért jó valakinek.

4-5 év feletti kortól vinném maximum, és előre lefektetném a szabályokat. Csak ugye sok szülő ezt tényleg nem teszi meg, hagyja randalírozni a gyerekeekt.

2023. ápr. 30. 12:53
 86/105 anonim ***** válasza:
100%
TE azt gondolod. Csakhogy az esküvő NEM rólad, meg a TE elképzeléseidről szól, hanem az adott párról. Tényleg ennyire fáj hogy valami nem rólad, meg a gyerekedről szól? Itt is átjön hogy némelyik szülő azt hiszi, az egész világ köteles hozzá meg a gyerekéhez alkalmazkodni...
2023. ápr. 30. 12:55
 87/105 anonim ***** válasza:
100%

33. Látom nem jól értelmezted a amit írtam. Nem arról van szó hogy valaki nem tudja megoldani. Hanem arról hogy nem is akarja.

És értjük higy nem minden kisgyerek viselkedik így. De 1. ezt ne az esküvőn teszteljük már le amikor élesben megy a dolog, és amit nem lehet megismételni? 2. Ha vagy egy gyerek akiről tudjuk hogy hisztis mint a kérdező esetében is, akkor nem lehet azt mondani hogy ez a gyerek ne menjen és a többi mehet.

2023. ápr. 30. 12:58
 88/105 cowboy ***** válasza:
11%

Én azokról a kb. 2 év alatti gyerekekről beszélek, akik "zavaró tényezők" egy esküvőn. 2 éves kor alatt nem célszerű lepasszolni a gyereket. Azt tudjuk, hogy ha a szülő becsületesen, szeretettel neveli és szoros kötelék alakul ki a gyerek-szülő között, abból baj nem lesz. Azt nem tudjuk, hogy mit okoz, ha nem így tesz.

Nem véletlen, hogy bölcsibe, óviba is van beszoktatási időszak és még néhányuknak így is nehezen megy. Mindennek eljön a maga ideje, később magától fog önnálósodni, kamaszkorban meg majd ciki lesz szülővel mutatkozni.

2023. ápr. 30. 13:04
 89/105 anonim ***** válasza:
100%

"2 éves kor alatt nem célszerű lepasszolni a gyereke"

???

Az én gyerekem 2 éves, és már egy éve simán elvan egész napra a nagyszülőkkel, nem látom, hogy trauma lenne neki. Hintàznak, fagyiznak, egész nap játszanak vele, imádja őket, haza sem akar jönni :D

2023. ápr. 30. 13:08
 90/105 cowboy ***** válasza:
5%
#86: Nem tudom, kinek címezted, de ha nekem, akkor a válaszom az, hogy az esküvő nem csak a párról szól. Ez a mai egoista felfogás. Persze nem is az én gyerekemről, de nagyátlagban azt lehet mondani, hogy az ember meghívja a szüleit, a nagyszüleit (ha még élnek), egyéb rokonságot, a barátait. Nem hiszem, hogy az akkor 78 éves nagymamám, az 50+-os szüleim meg a többi hasonló korú rokonság örült volna egy kis house zenének, csak mert én azt szeretem (nem azt szeretem, csak példa). Vagy ha a főétel pizza/hamburger lett volna. Úgyhogy bizony, a párnak is alkalmazkodnia kell valamilyen szinten, még ha a saját esküvőjükről van is szó. És ez nem kerül semmibe.
2023. ápr. 30. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!