Mi a véleményetek arról, ha a házasodni kèszülő pàr gyerekmentesre szervezeti az esküvőt meg a lagzit?
Már több ilyen cikk is elém került mostanàban, ahol a pár kérte, hogy gyerekeket ne hozzanak a meghívottak, azt hiszem az volt az indok, hogy azt tapasztalták, hogy az xy rokon gyereke jelenetet rendezett egy másik rokon esküvőjén, így aztán, hogy ne legyen sértődés, hogy miért csak az ő gyerekük nem lehet ott, inkább nem hívták meg senkiét sem.
Természetesen így is volt belőle sértődés.
Jaj," Te szegény,állandóan lepontozott válaszadó". Eléggé agressziv a puffogásod, nyilván ezért pontoz le az,aki idöt szán rád. Tölem ezt a választ kapod,az összes👎 ebben már benne van.
Nem Te vagy az egyetlen,aki a gyereke nélkül nem menne el az adott eseményre,de itt fixen Te vagy egyetlen,aki a "Bezzeg-Szülö" szerepében tetszeleg.
Rossz a kommunikációd.
A kérdést kiirónak üzenném, hogy éppen az esküvötökkel kapcsolatosan akár már most is elkezdhettek önálló döntéseket hozni. Ez a Ti napotok. Ha a rokonság,meg a jövendöbeli anyósék döntenek itt helyettetek ( márpedig a jelek szerint igy áll a dolog), ne legyetek meglepve,ha minden másban sem lesztek "felelösségteljes, tudatos felnöttekként" kezelve.
Ha nem akartok gyereket látni azon az egyetlen napon a környezetekben,jelentsétek ki és aztán tartsàtok is hozzá magatokat. Ennyire egyszerü.
Én nem engedtem gyereket az esküvömre és nem volt hiszti. Az is igaz, hogy nem 200 olyan rokont hivtunk meg,akikkel semmilyen kapcsolatban nem állunk.
Mi még azt is bejelentettük a férjemmel koccintáskor, hogy nem lesz gyerekünk. Akkor és ott elöre is lerendeztük a várható "mikor jön már az a babóca "kérdést.
Az a véleményem, hogy mindenki olyan esküvőt rendez amilyet akar, és amúgy megértem hogy miért.
A mi esküvőnk is gyerekmentes volt, és imádtuk. Vendégként is már több esküvőn voltunk, a gyerekesen többnyire volt valami zűr. Az x hónapos csecsemő ( nem is értem minek viszik oda???) Végig üvöltötte a szertartást, anyuka bszta kivinni, rá kellett szólni, és még meg is sértődött. A kiskölykök rohangáltak, lökdösődtek, leverték az esküvői tortát, vagy pl a menyasszony ruhájára taposott az egyik és elszakadt. Egyszer egy kissrác a visítva rohangálás közepedte beleesett a medencébe.( Ami végzetes is lehetett volna pl). Ilyenek.
A szülők is furák, feleslegesen mártírkodnak, ahelyettt hogy végre lehetne egy szabad estéjük kikapcsolódni, és nem csak máshol vigyázni a gyerekekre, sokan inkább ilyen álszent módon megsértődnek egy ilyen kérésen. Pedig ha jobban belegondolnak, az ő érdekük is lenne hogy kicsit leszakadjanak a gyerek temáról néha.
Mi minden esetre szívesebben fogadunk el meghívást gyerekmentes esküvőre, nem kell hallgatni Ubulka hisztijét, meg Ödönke ordítását, meg látni hogy Erzsike 3 évesen ujra összehugyozta magát és az ezzel kapcsolatos anyai szidalmazást, megalázást ott mindneki előtt, rinyát mikor unatkozik valamelyik és nyomja a mikor megyünk már haza szöveget, se babavisítást, se semmit.
Kérdező, ha te gyermekmentes esküvőt akarsz, akkor olyan legyen. Te magad mondtad, kibírhatatlanul viselkedik a sógornőd 5 éves kislánya. Azt hiszed, ha meghívod az esküvőre, ott különbül fog viselkedni?
Szard le, hogy az anyós és a retyerutyája megsértődik. Az esküvő rólatok szól, olyan legyen, amilyet ti akartok. Ha nem mennek el a mérgező rokonok, az hidd el, nagyon nem gáz!
"A gyerekmentes esküvő és étterem pont azokkal nettó kiszúrás akik normális tudják nevelni a gyereküket"
De mi azon a kiszúrás, hogy a gyerek nincs ott az esküvőn és esetleg ti is jól tudtok szórakozni egy estét anélkül, hogy állandóan a kicsiket kellene figyelni? Miért kell egyáltalán egy kicsi gyereknek ott lenni egy lagzin, mi pluszra ad hozzá, hogy lehet mutogatni másoknak?
Én írtam valahanyas kommentemben, hogy nem vittük a 1,5 évesünket, mert egyszerűen nem odavaló, és nem azért, mert neveletlen, hiszen neveljünk, hanem mert ő még nincs el nyugodtan egy ilyen programon. Nem éreztem kiszúrásnak, hogy nem kellett lemaradni a szertartásról, nyugodtan meg tudtunk vacsorázni, táncolni a férjemmel, tovább maradni, mint 9 óra.
Ez max. azoknak kiszúrás, akik közeli családtagok és mivel ott vannak a rokonok, nincs kire bízni a gyereket, de aki meg tudná oldani a felügyeletét, annak nem értem, mi a problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!