Mi a véleményetek arról, ha a házasodni kèszülő pàr
gyerekmentesre szervezeti az esküvőt meg a lagzit?
Figyelt kérdés
Már több ilyen cikk is elém került mostanàban, ahol a pár kérte, hogy gyerekeket ne hozzanak a meghívottak, azt hiszem az volt az indok, hogy azt tapasztalták, hogy az xy rokon gyereke jelenetet rendezett egy másik rokon esküvőjén, így aztán, hogy ne legyen sértődés, hogy miért csak az ő gyerekük nem lehet ott, inkább nem hívták meg senkiét sem.
Egyrészt sok helyen nincs nagyszülő vagy az egészségi állapotuk miatt nem alkalmasak gyerekfelügyeletre, másrészt meg vannak kivételek persze.
2023. ápr. 30. 13:19
92/105 anonim válasza:
90. Persze. De nem állhat az egész esküvő komprommisszumokból. Van egy határ. Ha egy pár elvan a húslevessel és a rántotthúsnál mégha nem is a kedvence, vagy pl direkt közel szervez esküvőt hogy a rokonok el tudjanak menni akkor nehogymár ne lehessen egy határ amikor azt mondja hogy "ebből nem engedek".
2023. ápr. 30. 13:38
93/105 anonim válasza:
Nem tudom egyes válaszolók mit nem ertenek azon hogy a kiscsalád megbeszéli h elmennek az esküvőre vagy sem?! Egyszerűen nincs olyan h nem megyünk el bocsi.. mert akkor egyből te vagy a gyerekre csimpaszkodó nyomorult aki nem hagyja lélegezni a gyereket.. Atyaég. Na az ilyen személyek esküvőjét boldogan mondanám le!
2023. ápr. 30. 14:00
94/105 anonim válasza:
És nyilván nem is hiányolnának, ilyen mentalitással mint ami neked van.
2023. ápr. 30. 14:09
95/105 anonim válasza:
93. A közeli hozzátartozók tudják higy te meg tudodnád oldani csak nem akarod, vagy akarod de nem tudod. Ha nem tudod miért néznének rád furán? A gond akkor van ha nem is akarod és a gyereket használod fel kifogásként.
De ha egy távi rokon hív meg akkor tök mindegy mert úgyis csak udvariasságbol lettél meghívva. Akkor lehet kifogás is a gyerek úgyse fog kiderülni az igazság. Én eleve nem vagyok híve a ritkán látott távoli rokonság meghivásának, sokan csak illendősegből, szülők nyomására csinálják. Feleslegesnek tartom. Hidd el egy távi rokon se fog szívrohamot kapni ha nem mész el.
2023. ápr. 30. 14:38
96/105 A kérdező kommentje:
95: Én családomból elve csak olyanokat hívtam meg, akikkel azért tarom valamilyen szinten a kapcsolatot. Olyanokat nem hívtam meg, akik mellett màr az utcán elmennék, mert nem ismerném meg őket. Anyósom be is szólt ezért, hogy mi az, hogy mindenféle haveromat meghívtam, de a családom nagy részét meg nem hívtam meg. Erre megmondtam neki, hogy nekem ők jelentik a családot 😄
2023. ápr. 30. 16:33
97/105 anonim válasza:
Anyós még nem is anyós, de már mindent véleményez? Időben kellene tisztázni a játékszabályokat. Jövőre már nevelni is akar téged?
2023. ápr. 30. 20:13
98/105 cowboy válasza:
#96: Azt gondolom, hogy a gyk.-n feltett kérdések mögött kb. 70%-ban nem valós személy áll, ebben az esetben úgy véltem, hogy a maradék 30%-ról van szó, de kezd az egésznek kamu szaga lenni.
Én ugyan jóban voltam anyósommal az esküvőnk előtt (meg utána is), de valahogy ilyen dolgokat nem osztottam meg vele, hogy melyik barátomat hívom meg és melyik rokonomat nem. Még a saját szüleimmel sem egyeztettem különösebben, természetes volt, hogy akivel van kapcsolat, az kap meghívót.
2023. ápr. 30. 20:31
99/105 anonim válasza:
98 vannak kotnyeles anyósok. Kérdez, te simán válaszolsz, ő pedig kritizál, okoskodik. Nem az elején szokott feltűnni, általában csak akkor mikor már rá gondolva is összeugrik a gyomrod.
2023. ápr. 30. 20:39
100/105 cowboy válasza:
#99: Nem azt mondom, hogy lehetetlen, csak nem életszagú. Az ém anyósom/apósom ismerték a szüleimet, tudtak a nagyszüleimről, de ennyi. Egyéb rokonaimról fogalmuk sem volt, mert ez nem téma, annak ellenére, hogy minden Mo.-on élő rokonnal van kapcsolat, meg jóban is vagyunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!