Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hány évesen döntötted el,...

Hány évesen döntötted el, hogy nem akarsz gyereket?

Figyelt kérdés
Van aki sokáig nem akart, aztán meggondolta magát később? Van aki megbánta?

2023. febr. 6. 11:43
1 2 3 4 5 6
 1/57 Metionin ***** válasza:
81%
Nagyjából 7. Ugyanis akkor tudtam meg, hogy a gyerekvállalás választható. Korábban csak rettegtem attól, hogy majd megnövök és nekem is lesz.
2023. febr. 6. 11:59
 2/57 anonim ***** válasza:
91%

10 évesen, amikor húgom megszületett. Előtte se voltam biztos benne, hogy jó ötlet lenne. Túl nagy felelősség meg ilyenek. Meg kéne hozzá pár is, amit már kicsiként tudtam, hogy nem lesz sose (nem tévedtem, hehe). De amikor megszületett és láttam, hogy mekkora gigaszopás, mindened elveszi, az összes erőd, időd, energiád, akkor mondtam, hogy biztos, hogy nem. Én azért születtem meg, hogy magamat fejlesszem, edzek, jobb legyek napról napra. Nem tehetem meg, hogy mindenem feláldozom valaki másért.

Az meg már csak hab a tortán, hogy azóta kiderült, hogy milyen világ lesz itt pár évtizeden belül, úgyhogy ha akarnék is gyereket se lenne, mert csak azért nem hoznék létre egy intelligens élőlényt, hogy szenvedjen a világban, mert szörnyű lesz az élet 20-30 éven belül. Ennyire önző pedig nem vagyok.

Úgyhogy igen, nekem kiskoromtól kezdve megvoltak az indokaim, hogy miért nem való nekem.

2023. febr. 6. 12:01
 3/57 anonim ***** válasza:
5%
Sokan most úgy érezhetik, hogy nem akarnak gyereket, de később még változhat. Viszont ez a dolog elég szomorú és nem ők tehetnek róla, hogy még magunkat is nehéz eltartani a mai világban.
2023. febr. 6. 12:18
 4/57 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem a kérdésben írni, hogy írja már meg mindenki hogy mi a neme és hány éves most.
2023. febr. 6. 12:40
 5/57 Metionin ***** válasza:
68%
Nőstény, 32 éves
2023. febr. 6. 12:44
 6/57 A kérdező kommentje:
32 évesen én is ezt gondoltam de most 41 vagyok és néha néha úgy érzem.. ezt jól elrontottam.
2023. febr. 6. 12:53
 7/57 anonim ***** válasza:
95%

Soha nem akartam, szerencsére nem volt alkalmas soha a helyzet hozzá, így nem lett, úgy 30 körül tudatosult, hogy nem csak érdektelen számomra a téma, hanem kifejezetten nem akarok. Hiába, vidéki származás, konzervatív neveltetés, nagy család, ultrakonzervatív rokonság (ilyen téren mindenképpen)...

35/f

2023. febr. 6. 12:57
 8/57 anonim ***** válasza:
87%
1990 körül, - amikor világossá vált előttem, hogy bármit is teszek, nem tudok hatással lenni arra, hogy gyerekneveléshez stabil hátteret tudjak kialakítani. Türelmem sincs a gyerekekhez, - mindenkinek jobb, nekem is és a társadalomnak is, hogy nem neveltem egyel több idegbeteg, pszichésen megroggyant embert a többi mellé.
2023. febr. 6. 13:22
 9/57 Noren1989 ***** válasza:
66%

Úgy 5éve, egy nemkívánt terhesség után.

Nem az enyém volt a méh, nyugi.

2023. febr. 6. 13:32
 10/57 Metionin ***** válasza:
86%
6. Ez sajnálatos. Nekem mióta az eszemet tudom, borsózik a hátam az egész dologtól, sosem bírtam a gyerekeket. És ez az érzés az évek folyamán csak egyre erősebb. Jöttek nekem sokan ezzel a "majd megbánod" szöveggel de változatlanul úgy vagyok vele, hogy inkább azt bánjam meg, hogy nincs, mint azt hogy van. Az első esetben csak az én életemről van szó, míg a másodikban 2 elbaxott élet, nem mindegy.
2023. febr. 6. 13:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!