Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hány évesen döntötted el,...

Hány évesen döntötted el, hogy nem akarsz gyereket?

Figyelt kérdés
Van aki sokáig nem akart, aztán meggondolta magát később? Van aki megbánta?

2023. febr. 6. 11:43
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%

Sosem vàgytam rá, nem lágyul el szìvem, ha kisbabát látok, főleg, hogy tudom mivel jár a terhesség, szülés, a kialvatlan éjszakák, állandó sírás és hiszti. Mindez azért, hogy legyen pár szép pillanatod a gyerekkel, amit utàna lehet el is felejt, ahogy azt sok dolgot is, amit tettél érte, rengrteg a hálátlan gyerek. Kiskoromban vigyáztam párszor nyaranként az unokatestvéreimre, az is teljesen leszívott pedig nem nekem kellett etetni, takarítani utánuk. Később mintha el is felejtették volna, hogy milyen jóban voltunk, nem nyitottak felém. Ez egy szülőnek még rosszabb érzés lehet.

Egyébként sem a génjeimet nem szeretném továbbadni, mert nem túl jók+én nem ilyen életet akarok magamnak. Persze erre még a társadalom nem érett meg, hogy ezt elfogadja.

2023. febr. 23. 23:18
 52/57 anonim ***** válasza:
100%
Akkor "döntöttem" el, amikor rájöttem hogy esélyem sincs lakásra, a fidesz által megemelt árakon.
2023. febr. 24. 04:20
 53/57 anonim ***** válasza:
93%
Annyira becsülöm, aki le tud mondani a gyerekről, ha az anyagi feltételek nem adottak. Aki gyereket akar, az általában mindenáron akarja, nem érdekli, ha rossz gyerekkora lesz. Nekem is így volt, már kiskoromban állandóan azt hallgattam, hogy nem tudni miből lesz kifizetve a gázszámla stb, valódi stabil munkahelyük sem a születésemkor, sem utána nem volt, anyukám egyáltalán nem is dolgozott. Persze szeretett engem nagyon, én is szeretem őt, de a helyében ilyen kapcsolatban inkább nem vállaltam volna gyereket. Azóta már jobban élek, de most is nehéz boldogulni a 0-ról indulva. Sosem tudtam volna meg, hogy miből maradok ki, szóval engem nem bántott volna, anyukám meg élhetett volna egy nyugodtabb életet. Nem az az önző, aki nem vállal gyereket, hanem az, aki a nyomorba, szar kapcsolatba stb is.
2023. febr. 24. 07:35
 54/57 anonim ***** válasza:
91%
15 évesen tudatosodott bennem, és akkor is mondtam ki először. Most 37 vagyok , boldog házasságban élek, és az érzéseim nem változtak.:) Még mindig nem kell gyerek.
2023. febr. 24. 21:59
 55/57 anonim ***** válasza:
92%
3. Sokaknak , pl nekem sem azon múlik van e rá pénzem vagy nincs. Egyszerűen az egész gyerekkel kapcsolatos életet egy szívásnak érzem, és látom pl a környezetemben. Ismerem magam annyira hogy tudjam, nem nekem való, nem vagyok rá alkalmas, hogy feláldozzam az életemet. Se kedvem, se időm, se energiám, se türelmem nem lenne rá. Mikor hazamegyek melóból ott a 2. Műszak házimunka rám eső része, és nem hiányzik egy 3. műszak meló a gyerek körül. Kialvatlanság évekig, szaros pelenkák, szabadság elvesztése, betegeskedés, gyereküvöltés, hisztik, játszótérre, orvoshoz járkálás, iskola, lecke, kamaszkor stb stb. A hátam közepére se hiányzik ez az egész. Ha hazamegyek, és kész a házimuna...Ilyenkor már csak pihenni szeretnék, szórakozni, a párommal lenni és ennyi. Így aztán soha nem szülök, nem akarok gyereket. Az már csak hab a tortán, hogy többet tudunk félretenni:) (54. Voltam).
2023. febr. 24. 22:18
 56/57 anonim ***** válasza:
100%

12 évesen már kijelentettem, hogy soha nem lesz gyerekem. Természetesen kiröhögött az egész világ.

Teltek az évek,figyelgettem magam.

Semmi változás.

Az első komoly kapcsolatom erre ment rá: a fiatalember két év után vette komolyan, amit sosem titkoltam, tehát ( mert ő viszont mindenképpen gyereket akart) elváltak az útjaink.

24 évesen már úgy mentem férjhez, hogy gyerek itt aztán nem lesz.

Ez 1999- ben történt.

Most 49 múltam és nyugodt,békés gyerekmentes életről számolhatok be .😃😃😃

jún. 30. 14:05
 57/57 anonim ***** válasza:

Óvodás korom óta tudom, hogy nem akarok gyereket.

21-et töltöm idén.

júl. 26. 16:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!