Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek egy gyereke van, és...

Akinek egy gyereke van, és egy is fog maradni miért döntöttek így?

Figyelt kérdés
2022. szept. 29. 20:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

az idegrendszerünk és a házasságunk nem bírna el többet. biztosan jó a testvér, (igaz egyikőnk sem tartja a kapcsolatot a sajátjával, csak kb. “sátras ünnepeken” találkozunk) de szerencsére van annyi korabeli kis családi- és egyéb barát a lányunk környezetében, hogy ha jól alakítják a dolgaikat, akkor ahogy kamaszodnak és felnőnek is ott lehetnek egymás mellett.

szerencsére sem a csok, sem a babaváró miatt nincs rajtunk további gyermekvállalási kényszer. család, rokonok célozgatásai, kérdései pedig nem hatnak meg.

2022. szept. 29. 20:20
 2/12 grafno ***** válasza:
34%
Most 5. De 4evig az asszony nem akart azota meg varunk hatha törtenik valami. Egy nagyon okos, rendes gyerek eddig, jo a humora es mindenki szereti. Semmi rosszat nem lehet ra mondani, remelem a másik is ilyen lesz majd.
2022. szept. 29. 20:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érezzük hogy ennyivel bírunk el.

Nagyon nehéz eset volt már csecsemőnek is. Olyan többemberes gyerek. De segítségünk nincs. A mamák 100+ kmekre.

Mikor visszamentem dolgozni, akkor meg már azért sem akartam mert végre jó melóm van.

Most 8 éves nagylány. Most meg nagyon élvezzük hogy már önállóbb, nem kell mindent elé hurcolni.

Barátnőmmel megoldjuk h 1 hónapban egyszer ő vigyáz a gyerekekre (6 éves a lánya) 1x én. Így van időnk a férjemmel kettesben lenni.

Élvezz7k h kiscsalád vagyunk.

2022. szept. 29. 20:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmék a koruk miatt nem vállaltak többet.
2022. szept. 29. 20:56
 5/12 anonim ***** válasza:
40%
Mi értelme több gyereknek? Nem tudsz velük egyformán foglalkozni, valamelyiket jobban szereted, amivel a másiknak életre szóló traumát okozol. Ráadásul a testvérek 95%-a utálja egymást, mint a szart. A szülőknek sem jó a dupla, tripla teher. Akkor meg mi értelme van, de most komolyan?
2022. szept. 29. 21:27
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
A korunk miatt, valamint jelen helyzetben úgy gondoljuk, ennyit tudunk biztonsággal eltartani
2022. szept. 29. 21:35
 7/12 anonim ***** válasza:
86%

Mindig egy gyermekre vágytam. Két testvérem van, ráadásul középső gyerek vagyok (akiknek általában a legrosszabb). Irigyeltem az egyke barátaimat. Nekem nem sok pozitívumot adott hozzá az életemhez, hogy vannak testvéreim.

Egyébként nehezen jött össze az egy baba is (lombikkal), szóval akkor sem erőltetném a kistesó témát, ha eredetileg máshogy gondoltuk volna.

2022. szept. 29. 21:37
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Az első gyerek autista. Nem vállalunk többet,pedig 3 gyereket akartunk. De ahol 1 az,ott a többi is érintett lesz. Arról neg szó sem lehet.
2022. szept. 29. 21:51
 9/12 anonim ***** válasza:
63%

Több érvem is volt. 2,5 éves a lányunk.

- Én nem tudnám még egyszer végigcsinálni az első fél-1 évet

- Nehezen jött össze (lombik)

- Férjemnek már van 2

- 40 leszek jövőre

- Egynek mindent meg tudunk adni (magániskola ha úgy látjuk, nyaralások stb)

- Logisztikában egyszerűbb

- Nincs a közben segítségünk (amelyik nagyszülő segíteni tud - apósomék -, nekik 6 unokájuk van, ebből 3 kicsi)

- Meggyőződésem, hogy az első gyerek megsínyli, amikor testvére születik. Nem szeretném a végre kialakult 3as rendszerünket megint megborítani

- Nehezen rendezkedtünk be 2ről 3as felállásra

- Azt látom, hogy nagyon ritka felnőttkorban a jó testvérkapcsolat - inkább semleges vagy rossz.

- Szintén tapasztalat, hogy mindig van kedven vagy inkább úgy fogalmaznék, akire jobban rá tud hangolódni a szülő. Ebből mindenképp sérülés származik. Nem szeretném se érezni, hogy valamelyik gyerekemmel jobban kijövök, se azt látni, hogy a másiknak ez nem könnyű

Kb ennyi.

2022. szept. 29. 22:22
 10/12 anonim ***** válasza:
96%
Introvertált típus vagyok, és a párom is, akinek néha szüksége van a nyugalomra, érzékszervek elcsendesítésére, beláttam hogy ez a karakterünk és ez nem, vagy csak hosszas munka árán fog megváltozni. Szerettünk volna gyereket, láttuk-látjuk hogy ez kb mivel jár, úgy gondoltam 2 vagy több gyerekkel nem tudom már becsempészni azokat a pihenőket, amivel visszatölthetem az elemeimet, hogy jó/türelmes/válaszkész anya maradjak. Hiába nyaggat mindenki tapintatlan mikor jön a tesó kérdésekkel, a mindennapokat a szülők viszik a vállukon, és fontos hogy az jól menjen. Nagyszülői segítség hiányában ez így menedzselhető, és nagyobb anyagi, fizikai szabadságunk is marad családként.
2022. szept. 29. 23:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!