Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha a...

Mi a véleményetek arról, ha a házasodni kèszülő pàr gyerekmentesre szervezeti az esküvőt meg a lagzit?

Figyelt kérdés

Már több ilyen cikk is elém került mostanàban, ahol a pár kérte, hogy gyerekeket ne hozzanak a meghívottak, azt hiszem az volt az indok, hogy azt tapasztalták, hogy az xy rokon gyereke jelenetet rendezett egy másik rokon esküvőjén, így aztán, hogy ne legyen sértődés, hogy miért csak az ő gyerekük nem lehet ott, inkább nem hívták meg senkiét sem.

Természetesen így is volt belőle sértődés.

2023. ápr. 28. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/105 anonim ***** válasza:
89%
Mindkét verziót el tudom fogadni. Nekem eszembe sem jutott gyerekmentesre szervezni. Sok a rokon, sok a kisgyerek és vidéki lagzi volt, senkit sem zavartak. Persze, a szülők se azok a típusok akik ráhagyták volna a gyerekekre hogy bontsák le nyugodtan a díszletet. Amint nyugtalankodni kezdtek a szertartás végén, vitték is ki őket. Viszont megértem azt is ha valak ia nagy napján, amire sok sok pénzt költ, azt szeretné hogy minden tökéletes legyen és fél hogy a gyerekek ezt akaratlanul is tönkretehetik. Nincs még gyerekem, így a másik oldalt nem tudom igazán átérezni, de azt gondolom ha már lenne gyerekem és meghívnának egy gyerekmentes esküvőre, biztosan nem a sértődés lenne ami elsőre eszembe jut. Mérlegelném, elsősorban a lakhelyemtől való távolságot, a gyerekem korát (pici babát nem tudnék másra bízni) és a tervezett program hosszát. Pici baba esetén nyilvánvaó okokból visszautasítanám a meghívást normálisan, nagyobb gyerek esetén ha megoldható a felügyelet, akkor biztosan elmennék.
2023. ápr. 28. 15:45
 12/105 A kérdező kommentje:
Hát mostmár elmondom, hogy azért foglalkoztat ez a téma, mert a párommal eljött kósza ötletként a gyerekmentes esküvő, pont az olyan rokon gyerekek miatt, akiket az se érdekelné, ha gyerek elkezdene szaladgálni a templomban, de kb azonnal el is vetettük, mert biztos, hogy az egèsz rokonságot magunkra haragítanánk.
2023. ápr. 28. 15:51
 13/105 anonim ***** válasza:
97%
Rossz hozzáálláskérdező. Nem élheted úgy az életed hogy mindig mások kénye-kedve az első, nem az amit ti akartok.
2023. ápr. 28. 15:54
 14/105 anonim ***** válasza:
91%

Ő dolguk, de számolniuk kell azzal, hogy nem jön el mindenki.

Így lesz ezért, hogy hármunk közül csak én jövök, és én is csak az esküvőre.

2023. ápr. 28. 15:55
 15/105 Metionin ***** válasza:
91%
Magánügyük és maximálisan megértem.
2023. ápr. 28. 15:58
 16/105 A kérdező kommentje:

13: Azt beszéltük a mennyasszonyommal, hogy már csak azért se lépnénk ezt meg, mert magának a gyereknek nem akarunk csalódást, főleg annak, amelyik tud viselkedni. Az a baj, hogy mèg az elején se tudtuk volna ezt mindenkinek úgy közölni, hogy ez gyerekmentes lenne, hogy a gyerek fülèbe ne jusson el, mert, ha már egy valakinek elújságoljuk, akkor már futótűzként terjed a hír, amit a szülő nyilván elmond a gyereknek is.

Egy nap alatt meg nem tudtunk volna mindenkihez elmenni közölni a hírt, meg ez azt gondolom nem telefon téma.

A másik meg az, hogy az anyósék is kiakadtak volna ezen, mert ott vannak a sógorom gyerekei is. És biztos, hogy fel lenne háborodva, hogy mi az, hogy az unokáját nem engedjük eljönni.

2023. ápr. 28. 16:13
 17/105 anonim ***** válasza:
89%

Jól teszik. A mai gyerekek nem tudnak viselkedni. Én pl ház eladásnál se engedtem be embereket gyerekkel. 2x volt az elején hogy gyerkkel jöttek; bántották a háziállataimat, betörték az ablakomat.

Ha vadidegeneknél így viselkednek, rokonnál, ismerősnél esküvőn hogyan?

Ezek vadbarmok. Egy lagzi, esküvő sok pénz. Én se engedném hogy egy neveletlen pin4szökevény elrontsa

2023. ápr. 28. 16:17
 18/105 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk volt gyerek az esküvőn, és egyik sem csinált műsort. Fel sem merült. De ez a mi környezetünk.Ha a páré olyan hogy tudják xy gyereke nem tud viselkedni és szétbarmolja az ünnepet akkor érthető a kérés.így én sem vállaltam volna be.
2023. ápr. 28. 16:18
 19/105 anonim ***** válasza:
92%
Nehéz ügy, mert ha van (példa kedvéért) 15 kisgyerek, aki maximum kisiskolás, azok nem fogyasztanak egész adagot, mégis ki kell fizetnetek rájuk is a vacsorát. Ez csúnyán hangzik, de ez is szempont. Nálunk például felnőtt unokatestvérek lettek volna a családjukkal, 2-3 tini gyerekükkel és azok párjával. Ez nagyjából plusz 40 fő lett volna, amire nem volt pénzünk. Így maradt a szűk család és azok, akikkel napi kapcsolatban voltunk. Volt visszhanjga, hogy a Zsuzska unokatesó lánya mennyire élvezte volna a lagzit, dehát mindegy, a mi döntésünk. És igen, a mi döntésünk volt. Vállaljátok fel ti is, amit szeretnétek, úgysem tudtok megfelelni mindenkinek.
2023. ápr. 28. 16:28
 20/105 anonim ***** válasza:
91%

Régen azt gondoltam hogy bunkóság de ma már nem mert azóta voltam már jópár esküvőn. Engem nem zavarnak a szaladgáló gyerekek de nem is nekem kell velük foglalkozni. De a szülőknek az összes esküvőn az volt a fő program, hogy a gyerekkel foglalkoztak. Egy kisgyerekre nonstop figyelni kell, egyazerűen nem élvezték az esküvőt.

Az hogy éppen melyik szülő szól rá a gyerekre ha éppen hangoskodik mikor nem kellene, azt szerintem nem pont az esküvőn kellene letesztelni.

Meghíváskor el lehet mondani udvariasan hogy azt akarjátok hogy mi de ki jól mulasson, vagy valami hasonlót kitalálni mért akarjátok így.

12.válaszodra csak annyit hogy az esküvőről jó esetben csak egy lesz az életetekben. Ezért ne hagyjátok hogyások irányítsanak a szervezésében.

2023. ápr. 28. 16:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!