Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha a...

Mi a véleményetek arról, ha a házasodni kèszülő pàr gyerekmentesre szervezeti az esküvőt meg a lagzit?

Figyelt kérdés

Már több ilyen cikk is elém került mostanàban, ahol a pár kérte, hogy gyerekeket ne hozzanak a meghívottak, azt hiszem az volt az indok, hogy azt tapasztalták, hogy az xy rokon gyereke jelenetet rendezett egy másik rokon esküvőjén, így aztán, hogy ne legyen sértődés, hogy miért csak az ő gyerekük nem lehet ott, inkább nem hívták meg senkiét sem.

Természetesen így is volt belőle sértődés.

2023. ápr. 28. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen megértem. Több gyerekem is van, tudnak is viselkedni, de eszembe se jutna megsértődni, ha csak kettőnket hívnának, őket nem. Szerintem egy esküvőnek olyannak kell lennie, amilyet a házasulandó pár szeretne.

A ti helyetekben sem érdekelne anyós meg a rokonság felháborodása, sem a gyerekek csalódottsága. Nem a gyerekeknek rendezett cirkusz lesz, hanem esküvő. Majd lesz sajátjuk, amin lehet rendezkedni.

2023. ápr. 28. 16:34
 22/105 anonim ***** válasza:
93%
Ahogy a házasulandó pár szeretné. Ez az ő napjuk. Engem volt, hogy gyerekként nemhívtak meg a rokonság lakodalmába nem nagyon zavart a dolog. De a szüleim megsértődtek rajta és ők sem mentek el.
2023. ápr. 28. 16:39
 23/105 A kérdező kommentje:

Amúgy nem konkrètan a szaladgálás zavar- jó nyilván a templomban nem örülnènk neki- hanem például az, hogy a sógornőm 5 éves kislánya azt hiszi körülötte forog a világ. Volt olyan, hogy elmentünk a párom unkoatestvérèhez, ahol a kisfiúnak ünnepeltük a születésnapját, a kiscsaj meg konrétan hiszti rohamot kapott, hogy nem neki van a születésnapja ès, hogy ő nem kap ajándékot.

Szerintünk amúgy ez màr a beteges szint egyébként.

2023. ápr. 28. 16:45
 24/105 anonim ***** válasza:
59%

Nekünk két gyerekünk van. Jellemzően jönnek velünk mindenhova. Esküvőre is. Tudnak viselkedni. Nyílván azért mert kiskoruk óta hozzá vannak szokva.

Ha ilyen esküvőre hívnának, valószínű nem mennénk.

Egyik oldalról logisztikailag nehéz lenne gyerekfelügyeletet találnunk.

A másik, hogy a mi rokonaink a gyerekeink rokonai is, így nem tartom velük szemben fairnek. Ettől független a házasodó párnak szíve joga így dönteni.

2023. ápr. 28. 17:20
 25/105 anonim ***** válasza:
96%
Ez egyedül a pár dönti el, hogy milyen esküvőt szeretnének. De. Számoljatok azzal, hogy a meghivottak egy része ezek után nem fog elmenni. Nem sértődésből, hanem mert nem akarnak gyerek nélkül menni. Ezt ők döntik el, amit meg nektek kell elfogadni. (Volt szerencsém ismerni olyan leányzót, aki őrjöngött és mindennek elmondta a rokonait, akik emiatt elutasították a meghívást)
2023. ápr. 28. 17:26
 26/105 anonim ***** válasza:
97%

Úgy kell, hogy legyen, ahogy a pár szeretné.

De amúgy most tudatosult bennem, hogy mekkora mákunk volt, nálunk csak két gyerek volt, unokahúgom 2,5 éves ikrei, de meg se mukkantak, úgy ülték végig a szertartást, utána a vacsorán is normálisak voltak teljesen (lehet, hogy nevelve vannak tán?)

2023. ápr. 28. 17:59
 27/105 anonim ***** válasza:
84%

Az én esküvőm is ilyen volt. Egyrészt elég szűkkörű volt, másrészt eleve rühelljük a gyerekeket a férjemmel. Volt aki húzgálta a száját, és azzal jött, hogy "hát akkor lehet nem is tudok menni". Én mosolyogva annyit mondtam, hogy renden, megértem. Aztán valahogy mégis el tudott jönni... Gyerekek nélkül, persze.

Egy csomó mindent az alapján választottunk, hogy másoknak is jó legyen (helyszín ne legyen iszonyúan messze a rokonság nagy részétől, olyan kaja legyen, amit megesznek, stb), de azért ez a nap akkoris a mi ünnepünk, nem akartuk azt érezni, hogy "csak legyen már vége" mert ott üvölt a gyerek.

Nálunk mondjuk egy csomó mindenben nem hagyományos esküvő volt, és én nem voltam túlzottan belebolondulva ebbe az egészbe, mégis így évek távlatából is azt hallom több egykori vendégünktől, hogy ez volt a legjobb esküvő, ahol voltak. :)

Szóval ha nem akartok gyereket az esküvőn, ne azt nézzétek, hogy egy-két rokon majd bepukkad. Meglepődnél, hányan hálásak lesznek a döntésedért... még a szülők közül is!

2023. ápr. 28. 18:08
 28/105 anonim ***** válasza:
96%
Mikor lesz az esküvő? Szerintem ezt úgy lehet legegyszerűbben megoldani, hogy már mikor az első embernek megemlítitek, azonnal hozzáteszitek, hogy gyerekmentes esküvőt terveztek. A hír már eleve így megy tovább. Senkit nem ér meglepetésként, hogy mentek hozzá, gyerekek is az asztalnál, majd ott kell közölni, hogy ti nem jöttök, gyerekmentes lesz. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy úgyis bejelentkeztek mindenkihez meghívóosztás előtt, akkor a telefonban mondanám, a gyerekeivel meg mindenki rendezi, ahogy szerinte kell. Teljesen megértem az ilyesmit mióta voltam olyan lakodalomban ahol az ötéves gyereket a galéria korlátjának tetejéről kapta le egy vendég. Konkrétan megfagyott a levegő. "Természetesen" az ő szülei is csak kis csintalannak tartották szemük fényét, ők néztek egyedül értetlenkedve, mások mit csinálnak ebből tragédiát, semmi baj nem történt. Amúgy már csak azért is saját ízlésetek szerint kellene tenni a dolgokat, mert ez lesz az első olyan alkalom, mikor párként kiálltok saját elképzelésetek mellett. Nem kell a környezetet megtanítani arra, hogy majd ti mindig idomultok. Akkor gyerekek maradnátok.
2023. ápr. 28. 18:10
 29/105 anonim ***** válasza:
90%
Sokan elfelejtik, hogy az esküvő egy bensőséges, szent szertartás, amely során kettő ember örökre összeköti az életét. Az az ő részükről nyújtott kedvesség, ha valakivel megosztanak egy ilyen bensőséges pillanatot, mert fontos nekik az illető, és szeretnék hogy velük együtt élje meg. Ennek megfelelően abszolút a pár dönti el, kit hív meg, és kit nem, és senkinek nincs joga ezen megsértődni.
2023. ápr. 28. 18:14
 30/105 anonim ***** válasza:
20%
amin mi rėszvettünk eskük azon gyerekek is voltak ,ės senkit nem zavart hogy ott vanak nem hisztiztek .
2023. ápr. 28. 18:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!