Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha a...

Mi a véleményetek arról, ha a házasodni kèszülő pàr gyerekmentesre szervezeti az esküvőt meg a lagzit?

Figyelt kérdés

Már több ilyen cikk is elém került mostanàban, ahol a pár kérte, hogy gyerekeket ne hozzanak a meghívottak, azt hiszem az volt az indok, hogy azt tapasztalták, hogy az xy rokon gyereke jelenetet rendezett egy másik rokon esküvőjén, így aztán, hogy ne legyen sértődés, hogy miért csak az ő gyerekük nem lehet ott, inkább nem hívták meg senkiét sem.

Természetesen így is volt belőle sértődés.

2023. ápr. 28. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 anonim ***** válasza:
19%
37. Az a nem egészséges ha te ráerőlteted másra a véleményed. Az viszont egészséges ha a gyereked kérését is figyelembe veszed. Elszoktam járni én is ide oda, az nem rátelepedés a gyerekre ha figyelek rá ;)
2023. ápr. 28. 21:07
 42/105 anonim ***** válasza:
91%

"Az viszont egészséges ha a gyereked kérését is figyelembe veszed"

Ember, egy pár órás esküvőről beszélünk, nem kéthetes nyaralásról a világ másik felén, azért szokja már meg a gyerek, hogy a szüleinek is jár egy kis kikapcsolódás néha, talán csak nem lesz tőle lelkisérült, hogy egy estét a nagyival kell töltenie :D

2023. ápr. 28. 21:12
 43/105 anonim ***** válasza:
95%

Ne azt mondjátok, hogy gyerekmentes esküvő lesz, hanem hogy réezvételi alsó korhatár 18 év😁 Ha rákérdeznek, miért, akkor azért, mert olyan program/műsor/zene stb.összeállítás lesz.

Álljatok a sarkatokra, ha most hagyjátok magatokat, akkor a továbbiakban is ez lesz. Pl. ha jön majd a baba, és nem tetszik a rokonoknak a ti névválasztásotok. Szóval hajrá!

2023. ápr. 28. 21:31
 44/105 anonim ***** válasza:
92%

40, mert ezek a mai fiatalok már nem tudják, mit engedjenek meg maguknak! Bezzeg a mi időnkben még tudtuk, mit, hogyan kell! Nektek sem tartana tovább megtanulni, de nem. Arról szól az életetek, hogy ti mit akartok! Lennék csak én az anyósod, megtanulnád te is, mi a rend!

Nagy levegő, viccelni akartam. :) Én összeteszem a két kezem, hogy az újabb generációknak már nem "kell" minden ósdi elvárás előtt fejet hajtani. Az viszont, hogy miről mit gondolunk, nagyban függ attól, hogy a környezetünkből mi ragadt ránk, azt tartjuk általában igaznak. Ezennel feloldozlak ezen teher alól, bármiről nyugodtan gondold végig, te igazából mit szeretnél. (Aztán egy picit azért finomíthatsz a többiek kedvéért, de első helyen az legyen, ti mit szeretnétek.)

2023. ápr. 28. 21:51
 45/105 anonim ***** válasza:
97%
Az ő esküvőjük, úgy intézik ahogy akarják.
2023. ápr. 28. 21:53
 46/105 anonim ***** válasza:
15%

42, "ember" ugye tudsz olvasni? :) Eljárunk mi is ide oda, és el tudjuk dönteni h elmegyünk az esküvőre vagy sem.

~ Mondjuk én még nem találkoztam gyermekmentes esküvővel, errefelé úgy tűnik meg vannak nevelve a gyerekek 🤣 viccen kívül, elég újkeletűnek tűnik ez a dolog, csak mostanában hallottam erről. Valamilyen szinten érthető, néhány szülő egyenesen be van sza rva a gyerektől ha rá kell szólni. Nem mernek nevelni, ami sokszor meglátszik

2023. ápr. 28. 22:00
 47/105 anonim ***** válasza:
88%

46. Ez a mai világban elég korlátolt gondolkodás. Nem mindig a nevelés a baj. Sok a hiperaktív gyerek, akik elsőre neveletlen ek tűnik, pedig nem a szülő hibája. Olvass kicsit utána a témának.

Nem állítom hogy nincs neveletlen gyerek. De ezt sokszor látni is lehet, pl amikor a szülő nem törődik azzal hogy mit csinál gyerek, mindent ráhagy.

2023. ápr. 28. 22:26
 48/105 anonim ***** válasza:
94%
Megértem,hogy a pár nem szeretné a gyerekkel járó zajt,káoszt bevállalni.A legtöbb esetben ilyenkor a szülő se tudja annyira magát elengedni hiszen ott van a gyerek is.Megértem az a párt is aki nem engedi a gyerekeket be az esküvőre,de azokat is akik viszont igen.
2023. ápr. 28. 22:34
 49/105 anonim ***** válasza:
94%
Ezèrt nem szabad nagy cirkuszt csinálni előtte, mert minèl több a meghîvott, annàl több a feszültség. Meg annàl többen verik a tamtamot, hogy nem tudnak ingyen bezabàlni, meg hullarèszegre inni magât...
2023. ápr. 28. 23:39
 50/105 anonim ***** válasza:
18%

Nem értem, hogy egy véleményt kérő kérdésnél egy vélemény leírása miért kap sárga földig lepontozást. A hasznos/nem hasznos nem ekvivalens az egyetértek/nem értek egyet jelöléssel, de mindegy. Vagy a mainstreammel lehet együtt bólogatni, ez a lényeg? Szerintem tök hasznos minden nézőpont, gondolom a kérdeznek is ez számítana... Szóval én is most kapni fogok, nem baj, elfér.

1. Nem tudok azonosulni a "kizárólag a párról szól az esküvő" mentalitással. Szerintem meg a családról és a barátokról, az ő igényeikről IS szól. Különben minek hívják meg őket? Biodíszletnek az uszályhúzáshoz meg legombolni a fejenként sok tízezret, hátha kijön a móka nullszaldósra? Utóbbi esetben érdemes a vendégkör igényeit is figyelembe venni. Ha meg nem, akkor meg kell tartani a kéttanús formát mondjuk egy Maldív szigeteki nyaralással egybekötve és máris nem lesznek "nem kívánatos utánfutók".

2. Az utóbbi években megúsztam az esküvőket a covidnak hála, előtte voltam páron (sajnos). Egyik sem volt gyerekmentes, nagyjából 40 főtől a 250 főig terjedt a résztvevők száma. Nem emlékszem esküvőre ahol szignifikánsan cirkuszoló gyerek lett volna, pedig volt egy pár. A saját esküvőnkön a hathetes keresztfiam is ott volt, kézről kézre járt a családban, egy hangja sem volt. A nagyobbak pedig le voltak kötve. Ellenben a leggázabb sztorik mindig a piás rokonokhoz voltak köthetőek (asztal alá beesés, okádás, egyéb kínos és harsány viselkedés), valahogy mégis nagyobb ellenérzést váltaná ki egy száraz esküvő híre, mint a gyerekmentes, hiszen a hullarészeg balhégyártó rokon/legjobb haver default feature egy esküvőn. (Nem vicc, a jelenséggel szerintem az esküvők többségén találkoztam.)

3. Ettől függetlenül én nem sértődnék meg egy gyerekmentes esküvői meghívástól, ez a pár döntése, és tiszteletben tartom 100%-ig, nekem meg kétgyermekes szülőként kiváló hivatkozási alap, hogy miért nem megyek el rá sajnálkozva. Igaz olyan közeli barátok nincsenek, akiknek fájna a távollétünk. Családon belül meg fel sem merül ilyesmi, mert tudják hogy normálisak vagyunk és nem fogjuk "tönkretenni" holmi gyereksírással senki tökéletes pillanatait.

Jöhetnek a mínuszok!

2023. ápr. 29. 00:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!