Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gáz ha emiatt kihagyom a...

Gáz ha emiatt kihagyom a családi ebédet?

Figyelt kérdés
Anyósom össze akarja hozni a családot egy közeli étterembe ebédelni. Január óta vegán vagyok orvosom tanácsára és mivel hamarosan megyek hozzá kontrollra, nem engedhetek meg magamnak csalónapot, különben megvonja a gyógyszer támogatásom (elég szigorú egy doki, de csak a javamat akarja :D) és ebben az étteremben nincs vegán kaja. Tényleg itt hús hússal van, tojás, tej is mindenben van. Saláta nincs. Most szerintem az hülyén nézne ki ha mindenki ott enne én meg innám a kis őszilevemet. Nem látom ertelmét elmennem. Mit csináljak? (gyakran látjuk egymást a családtagokkal, szóval azt se lehet mondani hogy legalább azért menjek el, hogy lássuk egymást.)
2022. febr. 24. 15:07
 51/108 anonim ***** válasza:
73%

"a Sultkrumplit olyan zsiradékban sütik ki, amikben a húsokat is."

Ez csak a vérvegánokat zavarja, akik az elveik miatt akarnak távol kerülni mindentől, ami állati eredetű dolgokkal kapcsolatos (ételekkel és egyéb dolgokkal egyaránt), ezért akarnak külön eszközöket is. Orvosilag kimutathatatlan az ilyen "nem vegán"-ság.

Érdekelne az a papír, mert vagy kókler az orvos, vagy nagyon félreértettél valamit.

2022. febr. 24. 20:32
 52/108 anonim ***** válasza:
84%

Milyen orvos ez, aki még le is írja ezt a hihetetlen feltételt?

Angiológia betegség, aminek a támogatott gyógykezelési feltétele a vegánság?

Ez már tudományos-ismeretterjesztő szempontból is több infót kíván.

2022. febr. 24. 20:51
 53/108 anonim ***** válasza:
35%

Miért kell kötözködni, de komolyan?? Ha ezt kell követnie, akkor ezt kell. Hagyjátok már szegényt, ha a kérdésére nem tudsz válaszolni, nem kell a felesleges kioktatás.

Én se eszek se húst, se semmilyen állati eredetű táplálékot mert egyszerűen nem szeretem az ízét, gyerekkorom óta. Tejet meg nem ihatok, mert laktózérzékeny vagyok.

Marhára nehéz találni olyan éttermet, ahol jól is laksz, nem csak salátát tudsz enni, vagy magába köretet.

Az meg szimplán igazságtalan, hogy a többiek jól be tudnak kajálni, mert úgy is azt fogják csinálni, ő meg egyen rizst meg salátát? Aztán otthon még főzzön magának?

Elég nehéz lehet ezt betartani egy olyan embernek aki előtte evett húst, hagyjátok békén.

2022. febr. 24. 20:53
 54/108 A kérdező kommentje:

Na emberek azóta beszéltem anyóssal és sztornó az étterem, mert nyugdíjas találkozó lesz aznap az étteremben

De kár 😁 szóval anyósnál lesz megtartva az ebéd. Gond egy szál se. Fölöslegesen idegeskedtem.

Na de a diétával kapcsolatban még annyit, hogy a dokim/angiológusom 50. Éve praktizál, osztályvezető főorvos és nagyra becsült itt ebben az én kis városomban. Tehát nem kuruzsló.

Van egy elég nyers modora és nagyon szigorú, de jó orvos. egyébként a betegségem neve trombofilia. Nem mutatta ki ezt vérvétel, onnan tudják, hogy mégis az, amiért már nagyon fiatalon (középiskolás koromban) volt trombózisom és tüdőembóliám minden előjel nélkül és háromszor is előfordult (az embolia csak egyszer, a trombózis kétszer). Ezért azt mondták 100%,hogy ez trombofilia. Egy évig kell elvileg tartanom ezt a diétát minimum, mivel eddig egészségtelen ételeket ettem és van egy kisebb sulyfeleslegem is, ezért a vegán diéta, hogy mindenegyes kockázati tényezőt kiiktassunk, ami trombózis okozhat. (le kell adnom azt a 15 kiló felesleget) azt nem tudom miért pont a vegán diétát írta elő a doki, nem kérdeztem, de mivel ez vegulis részben egy érrendszeri betegség, úgy gondolom ahoz lehet köze, hogy a növényi alapú étkezés talán sokat segíthet a regenerálódásban ennyi trombózis után. De ez már csak az én véleményem. Na most már mindent tudtok, nem volt olyan bonyolult oka az étrendnek ugye :D

Jaa azt még leírom hogy erős vérhigítót kell szedjek életem végéig. Na így már tényleg mindent tudtok

2022. febr. 24. 20:54
 55/108 anonim ***** válasza:
65%
Ez nagyon érdekes. Köszi, hogy leírtad!
2022. febr. 24. 20:59
 56/108 A kérdező kommentje:
Igazán nincs mit!
2022. febr. 24. 21:02
 57/108 anonim ***** válasza:
68%

Örülök hogy sikerült megoldani a kajakérdést.

De a teljesség igénye kedvéért: a trombofília azt jelenti, hogy hajlamos vagy a trombózisra. Ezen a vegánság nem fog segíteni, pláne nem lesz probléma, ha néha nem vegán dolgokat is eszel. Sokkal fontosabb a megfelelő étrend, mozgás és egyebek kialakítása, maint csak a vegánság "mögé bújni". Én bízom abban, hogy neked nem okoz gondot, de sokkal nehezebb csak vegán opciók segítségével kiegyensúlyozott étrendet kialakítani, figyelni az összes tápanyagra. A pénztárcáról nem is beszélve.

2022. febr. 24. 21:05
 58/108 anonim ***** válasza:
62%

Miért kell kötözködni, de komolyan??

Azért, mert a tököm tele a sok hazug kérdésgyártóval. Akinek tényleg baja van, miattuk nem kap lassan segítséget. A kérdező hazudik, pont. Aki kicsit is ért hozzá tudja,

2022. febr. 24. 21:07
 59/108 anonim ***** válasza:
63%

Na emberek azóta beszéltem anyóssal és sztornó az étterem, mert nyugdíjas találkozó lesz aznap az étteremben

na, ez is hopp, megoldódott, mint minden kamu-

2022. febr. 24. 21:11
 60/108 A kérdező kommentje:
57. Egyetértek veled, az a legfontosabb, hogy egy egészségesebb életmódot alakítsak ki. Mint írtam, a vegán étrend átmeneti. Nincs gondom a vegán étrenddel, nagyon sok pozitív hatása volt rám már ebben az egykét hónapban is, de én sem gondolom, hogy életem végéig követném. Én abban hiszek, hogy a dokim nyomós okkal javasolta ezt nekem. Majd kontrollnál azért érdekességképp rá is kérdezek tőle.
2022. febr. 24. 21:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!