Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gáz ha emiatt kihagyom a...

Gáz ha emiatt kihagyom a családi ebédet?

Figyelt kérdés
Anyósom össze akarja hozni a családot egy közeli étterembe ebédelni. Január óta vegán vagyok orvosom tanácsára és mivel hamarosan megyek hozzá kontrollra, nem engedhetek meg magamnak csalónapot, különben megvonja a gyógyszer támogatásom (elég szigorú egy doki, de csak a javamat akarja :D) és ebben az étteremben nincs vegán kaja. Tényleg itt hús hússal van, tojás, tej is mindenben van. Saláta nincs. Most szerintem az hülyén nézne ki ha mindenki ott enne én meg innám a kis őszilevemet. Nem látom ertelmét elmennem. Mit csináljak? (gyakran látjuk egymást a családtagokkal, szóval azt se lehet mondani hogy legalább azért menjek el, hogy lássuk egymást.)
2022. febr. 24. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/108 anonim válasza:
89%
En felhivnam az ettermet es mondanam nekik,hogy megyunk ebben az idopontban,de neked orvosi javaslatra spec menu megoldhato lenne-e. Szerintem orulnek neki,hogy van vendeg es kitalalnak valami spec. menut,csak neked.
2022. febr. 24. 15:52
 12/108 anonim ***** válasza:
26%

teljesen mindegy hogy orvos irta-e elo az etrendet, a kerdezo egy szigoru dietat kovet es joga van hozza. nem azert tette fel a kerdest hogy ezen lovagoljon mindenki.

kerdezo, anyosod igazan gondohatna rad. vagy keressen olyan ettermet ahol te is jol tudsz lakni, vagy probaljon meg elintezni neked is valamit. fel lehet hivni az ettermet, ott is emberek dolgoznak, ha tudnak segiteni, akkor segiteni fognak. az az erdekuk hogy minel tobb vendeguk legyen, es ezert hajlandoak alkalmazkodni a vendegek igenyeihez

2022. febr. 24. 15:55
 13/108 anonim ***** válasza:
55%
"teljesen mindegy hogy orvos irta-e elo az etrendet" Vagy kamuzik a kérdező mi?
2022. febr. 24. 15:57
 14/108 anonim ***** válasza:
36%
14 en nem vagyok tagja a kamus bandanak, nem ugy bongeszem ezt az oldalt, hogy hova irhatnam oda hogy kamu. a kerdezo feltett egy kerdest. en arra valaszoltam
2022. febr. 24. 16:00
 15/108 anonim ***** válasza:
83%
Majd mindjárt elhiszem, hogy vegánságot írtak elő neki. Sőt mi több bünti is lesz ha nem úgy ugrál ahogy a doki fütyül.
2022. febr. 24. 16:05
 16/108 anonim ***** válasza:
35%

"Olyan orvos nincs, aki előírja a vegánságot, olyan betegség sincs, ami ezt igényelné."

DE VAN! Meg van olyan betegség is, ami ezt igényli, pl. én mindenféle állati fehérjére túlérzékeny vagyok, ha akár csak véletlen is kerül az ételembe, akkor napokig erös hasmenésem, fejfájásom meg vesegörcsöm lesz, a vérnyomásom az egekbe megy, és mindenfelé vizesedek, egy nap alatt 5-6 kilóval leszek nehezebb a visszatartott víz miatt.

2022. febr. 24. 16:13
 17/108 anonim ***** válasza:
83%

" Eszel egy görögsalatat, egy toastot vajjal, tésztát paradicsomszosszal"

A görögsaláta nem vegán, mert van benne feeta, a vaj szintén nem az, a tészta meg legtöbbször a benne lévö tojás miatt nem.

2022. febr. 24. 16:15
 18/108 NTBS ***** válasza:
41%
Igen, mert megharagudhatnak. Ehetnél zöldséglevest + rizst. A húst egy éhesebb családtagnak adod.
2022. febr. 24. 16:16
 19/108 anonim ***** válasza:
68%
Melyik étterem ez?
2022. febr. 24. 16:17
 20/108 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos nagyon sok helyen nem sok minden van, ami vegánnak vehetö. De az elég valószínütlen, hogy nincs semmiféle körítés vagy saláta, amiben nincs állati összetevö.

Viszont azt én is megpróbálnám, hogy elöre felhívom öket, és megkérdezem, van-e lehetöség egy ilyen menü összeállítására. A legtöbb esetben szivesen segítenek, viszont nem mindenhol vannak tisztában a vegán étrend feltételeivel, ezért érdemes lehet konkrét recepteket megbeszélni, és felhívni a figyelmet a buktatókra.

Pl. rengeteg helyen van párolt zöldségköret, de majdnem mindenhol tesznek rá vajat, a tésztaköretek/tésztaételek többsége nem tojásmentes tésztából készült, a salátákba automatikusan tesznek tejfölt, joghurtot, sajtot, stb.

Egyébként tavaly voltam egy nagy lakodalomban, ilyen "húsevös" étteremben, elötte pár héttel telefonon végigbeszéltem velük a problémát, és minden plusz fizetség nélkül nagyon jó fogásokat készítettek. Szóval egy telefont mindenképpen megér, ez lenne a legegyszerübb megoldás

2022. febr. 24. 16:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!