Gáz ha emiatt kihagyom a családi ebédet?
teljesen mindegy hogy orvos irta-e elo az etrendet, a kerdezo egy szigoru dietat kovet es joga van hozza. nem azert tette fel a kerdest hogy ezen lovagoljon mindenki.
kerdezo, anyosod igazan gondohatna rad. vagy keressen olyan ettermet ahol te is jol tudsz lakni, vagy probaljon meg elintezni neked is valamit. fel lehet hivni az ettermet, ott is emberek dolgoznak, ha tudnak segiteni, akkor segiteni fognak. az az erdekuk hogy minel tobb vendeguk legyen, es ezert hajlandoak alkalmazkodni a vendegek igenyeihez
"Olyan orvos nincs, aki előírja a vegánságot, olyan betegség sincs, ami ezt igényelné."
DE VAN! Meg van olyan betegség is, ami ezt igényli, pl. én mindenféle állati fehérjére túlérzékeny vagyok, ha akár csak véletlen is kerül az ételembe, akkor napokig erös hasmenésem, fejfájásom meg vesegörcsöm lesz, a vérnyomásom az egekbe megy, és mindenfelé vizesedek, egy nap alatt 5-6 kilóval leszek nehezebb a visszatartott víz miatt.
" Eszel egy görögsalatat, egy toastot vajjal, tésztát paradicsomszosszal"
A görögsaláta nem vegán, mert van benne feeta, a vaj szintén nem az, a tészta meg legtöbbször a benne lévö tojás miatt nem.
Sajnos nagyon sok helyen nem sok minden van, ami vegánnak vehetö. De az elég valószínütlen, hogy nincs semmiféle körítés vagy saláta, amiben nincs állati összetevö.
Viszont azt én is megpróbálnám, hogy elöre felhívom öket, és megkérdezem, van-e lehetöség egy ilyen menü összeállítására. A legtöbb esetben szivesen segítenek, viszont nem mindenhol vannak tisztában a vegán étrend feltételeivel, ezért érdemes lehet konkrét recepteket megbeszélni, és felhívni a figyelmet a buktatókra.
Pl. rengeteg helyen van párolt zöldségköret, de majdnem mindenhol tesznek rá vajat, a tésztaköretek/tésztaételek többsége nem tojásmentes tésztából készült, a salátákba automatikusan tesznek tejfölt, joghurtot, sajtot, stb.
Egyébként tavaly voltam egy nagy lakodalomban, ilyen "húsevös" étteremben, elötte pár héttel telefonon végigbeszéltem velük a problémát, és minden plusz fizetség nélkül nagyon jó fogásokat készítettek. Szóval egy telefont mindenképpen megér, ez lenne a legegyszerübb megoldás
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!