Kinek mi a véleménye a nagymamai "feladatokról"?
63-as, nagyon jó a cikk!!
Én két évvel vagyok fiatalabb, mint a cikkben a hölgy, lányom diploma után férjhez ment, szóval elvileg szülhetne (de még nem fog, szerintem nagyon helyesen). De a lényeg, hogy én 53 évesen még nagyon nem az életem kiteljesedésének élnék meg egy unokát. Dolgozom, napi szinten karban kell tartani a tudásomat a munkámhoz, jogszabályokat böngészni, most még elvégzek egy plusz tanfolyamot is, csak mert kedvem van hozzá. Én napi nyűgnek nem is szeretnék, és nem is tudnék vállalni unoka felvigyázást. Ezzel szemben az én anyám már 53 évesen előrehozott nyugdíjban volt, teljesen kihegyezve az unokára (lányomra). Mondjuk ő se volt terhelve vele, mert 150 km-re lakunk. Így inkább az unoka nyaralásokra korlátozódott a nagyinál, ez viszont öröm volt a lányomnak, öröm volt anyáméknak (és persze előre egyeztettük, hogy mikor mehet).
Kérdező!
"Féltem egyesek egészségét és lelki békéjét."
Inkább a sajátodat kellene féltened, ott nincsenek rendben a dolgok!
Minek teszel fel kérdést, ha képtelen vagy elfogadni ha a válaszok 99%-a nem neked ad igazat?
Inkább gondolkodj el magadon!
Mint írtam Anyukám nem azért segít, mert én nem csinálom meg, hanem, hogy tehermentesítsen (mivel ez neki örömet okoz)
Nekem lesülne a bőr a képemről, ha a 60 körüli, 8 órában dolgozó anyukámnak kellene engem tehermentesíteni és nem fordítva.
Nekem mondta egyszer vki aki teljesen önzetlenül segitett rajtam es sehol nem fért a fejembe miert teszi senkije nem vagyok mit akarhat tölem, es csak annyit mondott a szeretet nem egy szo hanem egy pàr meleg kesztyü.
Azert legyen màr különbség a szomszed neni es a nagymama közt a gyereknek legalàbb. Ugyanis azt pontosan tudjàk ök is hogy ki az aki igazàn szereti es ki az aki csak akkor van jelen mig nevet. Es itt nem arra gondolok hogy elesik es sir.
Megkéne kérdezni a gyerekeket a szüleik utàn vajon ki szereti öket a legjobban es miert.
Vannak oldalak ahol nagy bölcsességek születnek gyerekszàjakbol. Biztos erre is akadna egy ket ertekelhetö.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!