Kinek mi a véleménye a nagymamai "feladatokról"?
A nagyszülő feladata semmiképp sem a háztartásba való besegítés. Kedves gesztus, de nem elvárható. Furcsa, ha ki kell szolgálni, de ebből is látszik, hogy nem érzi otthon magát nálatok. Valószínűleg akkor is ki kellett szolgálni, amikor még nem voltak gyerekek. Ő ilyen és kész. Ezt kéne elfogadni, hogy nem egyformák az emberek. A te anyád segít, a férjedé nem. Mindegy, hogy ez normális-e. Ők ilyenek.
Kérdező, ezt te írtad: "Én úgy gondolom, hogy azért van a CSALÁD, hogy amikor valakinek szüksége van rá, akkor kérés nélkül is segítsünk egymásnak, úgy és annyit amennyi tőlünk telik. :)"
Akkor hogy is van ez? Ha anyósodnak lesz szüksége segítségre, majd mérlegre kerül az, hogy ő mit tett érted?!
Most őszintén, ha anyád segít és ott a férjed is, hova kell még tehermentesíteni?
Nehezen hiszem, hogy elfogadnád, hogy az anyósod is takarít és rendezkedik nálad, nagyon arra van kihegyezve a kérdés, hogy ő a rossz, a nem normálisan viselkedő.
Örülj a segítségnek, de elvárni pofátlanság. Ha pedig még így sem bírod szervezni az életedet, hát kérj segítséget anyósodtól is. De ahhoz semmi közöd, hogy az idejét hogyan tölti. (Hisz fontos volt kiemelni, hogy sorozatokat néz és részmunkaidős)
Esetleg, ha anyósod segítségre szorul majd, küldd a férjedet hozzá, elvégre az ő anyja és téged úgysem tehermentesített eléggé.
Kérdező, hat hónapos ikrek mellett mi az amire nem jut időd? Ha már lennének 1-2 évesek mikor folyamat menni kell utánuk akkor elhiszem hogy esetleg kellene a segítség, de most még csak fekszenek.
És érdekes, azt mondod szerinted azért család a család hogy segítsenek egymáson, te mégis az anyósod nálatok végzett cselédmunkájától teszed függővé hogy te mennyit segítesz majd neki? Nem érted ezt picit ellentmondásosnak?
Szerintem itt a kiszolgálás más értelmet nyert, mint ami. Ha hozzam valaki latolgatóba jon, készítek neki kávét, vendegül látom. Agyamat, anyósomat is. Ez nem azt jelenti, higy percenként felugrok neki valamiért, hanem azt, higy figyelmes vagyok vele. Nálunk pl nem szokás a szekrényekbe, hűtőbe belenyulkalni. Ők se teszik nálam, én se teszem náluk. Kivétel, ha mondjuk épp el vágyok foglalva valamivel és szólok, hogy "Katineni, van a hűtőben narancslé, ha azt szeretné inni" vagy hasonló. De nem fogom vele elmosatni a használt poharat. Nekem nem esik nehezemre ez a kiszolgálás.
Amúgy mi külföldön élünk és itt az a szokás, hoyg vendégség után a vendégek összepakolnak, elmosogatnak, elpakoljak a cuccokat. Hosszú időbe telt leszoktatni őket erről, mert engem zavart nagyon. Ha valaki jön hozzám, az ne pakoljon, ne takarítson, az legyen velem, a gyerekkel, a férjemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!