Kinek mi a véleménye a nagymamai "feladatokról"?
Nálunk általában átjön, és babázik, és a baba ellátását szívesen csinálja, mert szereti (pl pelenkázza, sétál vele egy kicsit, stb). Ilyenek, hogy vegyen magának egy poharat, amiből iszik, azt megoldja magának, vagy tudja hol van ásványvíz, tölt azt. Ezeket nem teszem elé, de nálunk ez egyébként sem szokás, akkor se ha én megyek másokhoz, én is töltök magamnak inni. Szokott főzni is otthon, de mindig kérdezi, hogy hozzon vagy nem kell?
Nekem segítség, mert amíg átjön, addig szoktam takarítani, főzni, vagy csak pihenni. De nem nő a fejünkre, mindig megkérdezi, hogy jöjjön vagy sem, és ha épp nem szeretnénk, nem jön. Szülés előtt aggódtam, mert nagyon nehezen jöttünk ki egymással, ha egy légtérben voltunk 1 óránál többet, de azóta ez megváltozott, és irtózatosan hálás vagyok, ha jön. :D
sak úgy felmerült bennem, hogy vajon majd Anyósnak is mennem kell segíteni, amikor ő soha nem segített nekünk?
Miért kérdező? Anyósnak szültél? Vagy te mész most hozzá takarítani, segíteni? Mert jó neked hat hónapos ikreid vannak, neki meg gondolom munkája és a saját háztartása.
De szívesen válaszolok a provokáló kérdéseidre:
Nem, nem Anyósnak szültem. És nem, most nem megyek át hozzá takarítani, mivel ereje teljében lévő 55 éves sorozatnéző, saját elmondása szerint is unatkozó nő. Egyébként soha nem kértem meg arra, hogy segítsen, ahogy Anyámat sem. Anyós napi 4 órában dolgozik, Anyukám 8ban, Anyámnak mégis van ideje ránk.
Kérdező na látod, ha te nem segítettél eddig anyósodnak miért várod el hogy ő segítsen? Ő ereje teljében lévő 55 éves nő aki 4 órában dolgozik. Te meg gondolom erőd teljében lévő max 35 éves otthon lévő nő vagy... kb egálban vagytok.
És nem, nem provokálásnak szántam csak nem értem miért várod el a segítséget ha te nem adod meg neki? Csak mert szültél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!