Gyerekorvos véleménye a korai hozzátáplálásrol? Mi a véleményetek?
Egyet értek.
Kisfiam 4 hós volt, amikor KÓSTOLTATTAM vele, tehát nem vàltottunk ki egy étkezèst se. Kb. 1 hónapig ismertettem barackkal, akkor annak volt a szezonja :)
Nekem ez hitelesebb, mint a háziorvosod meglátása.
4 hónapos kor előtt nem kezdeném semmiképp.
Engem és a férjemet is nagyon hamar hozzátápláltak (3 hetesen), gyakorlatilag folyamatosan emésztőrendszeri problémáink vannak.
Kisfiam születésétől fogva 1 ételre allergiás, 5,5 hósan kezdtük a ht-t. Egyéb emésztési gondja nincs.
4 hónaposan simán, sőt környezetemben is ezt látom, főleg tápszeres babáknál.
De tényleg csak a kóstoltatást ajánlják és 6 hós kortól a kiváltást.
Féligazság.
Az allergéneket a szoptatás alatt jó bevezetni, amikor eszi ugyanazt az anya is. Így kisebb esély van arra, hogy allergia alakul ki.
Most azért több az allergiás, mert a hozzátáplálás ideje jobban kitolódik, a szoptatásé egyre rövidebb, így egyre kevesebb az a gyerek, aki anyatejet IS kap és pl. tehéntejet, diót vagy egyebeket.
Én sajnos szervi okokból egyáltalán nem tudtam szoptatni😔 1.naptól tápszeres a pici. Köszönöm az eddigi válaszokat!
Amúgy nem azt írtam,hogy most leültetem megebédelni 😃 Hanem tényleg érdekelt a véleményetek. Érdekes -beszélgetés volt . Az orvosunk sem érkezés kiváltást,hanem kóstoltatást javasolt pl ha sütőtök szezon van és mi esszük (vidékről kapunk mindig tehát tényleg bio ) akkor azt had kóstolja meg nyugodtan. Ő a saját tapasztalatai alapján nem ért egyet a mostani ajánlással. Csak beszélgettünk ! Én meg most veletek erről 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!