Gyerekorvos véleménye a korai hozzátáplálásrol? Mi a véleményetek?
kisfiam anyatejes volt, mégis 3 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást.
6 hónaposan fordult elő először, hogy az ebédhez nem kért cicit, elég volt a sütőtök. De kb egyszeri alkalom volt, utána még hónapokig minden étkezéskor (és közben is, ha kedve szottyant, igény szerint szoptatott baba volt) kapott cicit is.
Viszont engem megnyugtaott az a tény, hogy ideig-óráig otthon tudom hagyni az apjára, mert átmenetileg elvan egy adak gyümölccsel vagy főzelékfélével is. Később pedig a joghurt lett nagy kedvenc, abban az volt a jó, hogy kb bárhol elérhető volt, ha éhes volt, bármikor tudtam neki adni.
13 hónapos koráig cicizett, teljesen magától hagyta abba, egyik nap már nem kért többet és nem is kereste később sosem.
allergiás, igaz nem nutritív, hanem inhalatív, de úgy kb mindenre :/
Én nem vagyok abban biztos, hogy a HT kezdetének az ideje annyira befolyásolja az allergiát.
Azért több ma az allergiás, mert másabb a felfogás ezzel kapcsolatban. Régen ez-az "normális" volt, ma már nem. Én pl fél éves korig mindennapot végigordítottam, sovány voltam, később állandóan begyulladt a fülem, immunrendszerem sose volt, meg nagyon sokszor voltam kiütéses. Egész életemben gyakori volt a hányás, hasmenés hasfájás. Anyám még fiatal felnőtt koromban is mondta, nem kell nekem allergiateszt, nincs semmi bajom. Hát végül elmentem, tejre és szójára pozitív lett. Jót tett a krémtúró meg tejbegríz 3 hós korombam.
Viszont a gyerek is allergiás, HA tápszer mellett is voltak tünetei. Aztán utánam meg a gyerek után anyám is elment vizsgálatra, pozitív lett neki is.
Szerintem amúgy a genetikának nagyobb szerepe van. A számok nagyok, 1 allergiás szülő esetén 50%, mindkét szülőnél 80%. Na ez a durva!
13: ez is igaz, hogy ma már nevén neveznek sok betegséget, amit annak idején nem tartottak betegségnek pl anno nem volt figyelemzavaros gyerek, csak neveletlen....nem volt hipotón gyerek, csak gyöszös. :)
De szerintem az nem baj ha ezeknek a dolgoknak nevet adnak, végül is hol tartana a tudomány, ha nem fedeznének fel új és új betegségeket, eltéréseket. Ez eddig oké, habár szerintem is átesünk a ló túloldalára, az gyógyszergyárak a médián keresztül elhitetik velünk, hogy mindent de mindent kezelni kell, azt is ami bolha, meg azt is ami elefánt....így lesz minden túldramatizálva.
viszont az is tény, hogy az élelmiszerek felépítése ma már más mint régen, régen a búza búza volt, nem volt génmódosítva, ma meg már igen, és az emberi szervezet nem mesterséges anyagokra, színezékekre, finomításra stb lett kitalálva. Tehát igen is el kell fogadni hogy van glutén allergia, meg tej allergia..más kérdés hogy egyesek 4 évre eltiltják a gyereküket a tejterméktől egy pötty miatt, mások minden féle betegségért, mint nátha, depresszió stb képesek a tehéntejet okolni, vagy némelyek azt gondolják ha teletömik a gyereket lisztel és felpuffad, biztos glutén érzékeny...
nem, nem erről van szó, csak reagál a szervezet, a nem természetes összetevőkre...de egyáltalán nem biztos, hogy az a megoldás, ha ezektől eltiltjuk a szervezetet. szerintem az csak rosszabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!