Szülők, ti a gyereketek vagy a ti szüleitek pártjára állnátok ebben az esetben?
Sziasztok!
17/F vagyok, a nagymamámmal, a húgommal (11) és a szüleimmel élek együtt. Szerdán történt, hogy a szüleim csak este értek haza. Én olyan 15 óra körül. Akkor a nagyanyám éppen a húgomat akarta elráncigálni magával a közeli piacra vásárolni. Nagyanyám anno velem is csinálta ezt, ilyenkor málhás szamár kell neki, valamint sokszor leáll az árusokkal is beszélgetni. És ezt várd ki... Hazafele persze már fáradt, ettől pedig kiállhatatlan. Amúgy se egy kedves ember.
A húgom nagyon nem akart menni, én meg mondtam neki, hogy jöjjön el velem fagylaltot enni. A húgom ugrándozva örömében jött, nagyanyám elkezdett tajtékozni, hogy ezt hogy képzelem, ne mondjak neki ellent a húgom előtt, stb. Én erre, hogy ő is ellentmond nekem a húgom előtt, de nem kapom fel miatta a vizet, ha cipekedő szolgát akar, vegyen fel erre valakit.
Este a húgommal hazaértünk, a szüleim elővettek, azóta is mérgesek rám, bármit mondok. Szerintük bocsánatot kéne kérnem a nagyanyámtól.
"sajnos nagyon is elviselhetetlen hárzsártos nagymutter van, aki az unokáin éli ki magát."
Igen, mint ahogy a tinikre az jellemző ugye, hogy kedves, segítőkész, könnyen kezelhető emberek.
Sziasztok, mindenkinek köszömöm a válaszokat.
Nem tudom, hogy szerdán mit akart venni, sosem láttam, hogy ilyenkor sokat hozna haza. Amikor még el tudott ráncigálni, akkor sem volt soha sok.
A gond főleg az és az volt, és a húgom is erről panaszkodott többször id, hogy pepecselősen vásárol a nagymamánk, meg beszélget az árusokkal, amivel szintén megy az idő. Plusz aztán hazafelé a mindenre zsémbelését is hallgatni...
Tíz éve lakik velünk a nagymamám, szokott magának főzni, de olyanokat amiket én nem szeretek (pl. tökfőzelék meg a hozzá hasonló undormányok), így nem szoktam enni a főztjéből.
Hétvégente szokott lenni a heti bevásárlás, ahova anyáék őt is elviszik (anyám ezért retteg is a szombatoktól).
Este fél hétre értünk amúgy haza, nem hiszem, hogy az túl késő.
Ismerek egy helyet a közelünkben, nemcsak hideg fagyit adnak. Végül amúgy süteményt ettünk a húgommal.
Tudtommal a nagyi a Rákóczi téri piacra szokott járni.
Amúgy egy dolog még eszemve jutott a "védelmemben". Suli után milyen szülő/nagyszülő az, aki vásárolni rángatja a gyerekét/unokáját úgy, hogy van heti nagybevásárlás?
"sosem láttam, hogy ilyenkor sokat hozna haza. Amikor még el tudott ráncigálni, akkor sem volt soha sok."
Ehhez képest mégis elsőnek említetted a "málhás szamár"-kifogást...
"nemcsak hideg fagyit adnak"
Hanem meleget is? :) Fagyizásról volt szó.
"Hétvégente szokott lenni a heti bevásárlás, ahova anyáék őt is elviszik (anyám ezért retteg is a szombatoktól). ... milyen szülő/nagyszülő az, aki vásárolni rángatja a gyerekét/unokáját úgy, hogy van heti nagybevásárlás?"
Olyan nagyszülő, akit a gyereke meg heti bevásárlásra rángat magával minden hétvégén, holott ő inkább így csinálná: kisebb adagokban, hét közben, nem pedig hétvégén, amikor a leghosszabbak a sorok mindenhol.
"óriási pofáraesés lesz a pocsék hozzáállásodból még"
És nem is olyan sokára, hiszen már 17 éves, hamarosan talán koleszban találja magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!