Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szülők, ti a gyereketek vagy...

Szülők, ti a gyereketek vagy a ti szüleitek pártjára állnátok ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17/F vagyok, a nagymamámmal, a húgommal (11) és a szüleimmel élek együtt. Szerdán történt, hogy a szüleim csak este értek haza. Én olyan 15 óra körül. Akkor a nagyanyám éppen a húgomat akarta elráncigálni magával a közeli piacra vásárolni. Nagyanyám anno velem is csinálta ezt, ilyenkor málhás szamár kell neki, valamint sokszor leáll az árusokkal is beszélgetni. És ezt várd ki... Hazafele persze már fáradt, ettől pedig kiállhatatlan. Amúgy se egy kedves ember.

A húgom nagyon nem akart menni, én meg mondtam neki, hogy jöjjön el velem fagylaltot enni. A húgom ugrándozva örömében jött, nagyanyám elkezdett tajtékozni, hogy ezt hogy képzelem, ne mondjak neki ellent a húgom előtt, stb. Én erre, hogy ő is ellentmond nekem a húgom előtt, de nem kapom fel miatta a vizet, ha cipekedő szolgát akar, vegyen fel erre valakit.

Este a húgommal hazaértünk, a szüleim elővettek, azóta is mérgesek rám, bármit mondok. Szerintük bocsánatot kéne kérnem a nagyanyámtól.

2023. ápr. 16. 07:39
 51/101 anonim ***** válasza:
98%

"sajnos nagyon is elviselhetetlen hárzsártos nagymutter van, aki az unokáin éli ki magát."

Igen, mint ahogy a tinikre az jellemző ugye, hogy kedves, segítőkész, könnyen kezelhető emberek.

2023. ápr. 16. 14:11
 52/101 anonim ***** válasza:
98%
Most komolyan , nem voltam mintagyerek, sőt kifejezetten hisztis kamasz voltam, de lesült volna a pofámról a bőr hogy 17 éves, majdnem nagykorú marhaként fagyizva lötyögök, a hetven éves nagyanyám meg cipekedik, mert lusta vagyok segíteni. Nő létemre. Egy 17 éves pasitól sokkal nagyobb gáz.
2023. ápr. 16. 14:17
 53/101 anonim ***** válasza:
92%
Szüleid csak az alapvető normák szerint nevelnek, hogy tiszteld a nagyszüleid és ne szólogass be nekik. Nyilván ők is tudják hogy nem a legnagyobb szórakozás a 11 éves húgodnak a piacon londinerkedni, de mamádnak is szüksége van segítségre.
2023. ápr. 16. 16:37
 54/101 A kérdező kommentje:

Sziasztok, mindenkinek köszömöm a válaszokat.

Nem tudom, hogy szerdán mit akart venni, sosem láttam, hogy ilyenkor sokat hozna haza. Amikor még el tudott ráncigálni, akkor sem volt soha sok.

A gond főleg az és az volt, és a húgom is erről panaszkodott többször id, hogy pepecselősen vásárol a nagymamánk, meg beszélget az árusokkal, amivel szintén megy az idő. Plusz aztán hazafelé a mindenre zsémbelését is hallgatni...

Tíz éve lakik velünk a nagymamám, szokott magának főzni, de olyanokat amiket én nem szeretek (pl. tökfőzelék meg a hozzá hasonló undormányok), így nem szoktam enni a főztjéből.

Hétvégente szokott lenni a heti bevásárlás, ahova anyáék őt is elviszik (anyám ezért retteg is a szombatoktól).

Este fél hétre értünk amúgy haza, nem hiszem, hogy az túl késő.

Ismerek egy helyet a közelünkben, nemcsak hideg fagyit adnak. Végül amúgy süteményt ettünk a húgommal.

Tudtommal a nagyi a Rákóczi téri piacra szokott járni.

Amúgy egy dolog még eszemve jutott a "védelmemben". Suli után milyen szülő/nagyszülő az, aki vásárolni rángatja a gyerekét/unokáját úgy, hogy van heti nagybevásárlás?

2023. ápr. 16. 16:39
 55/101 anonim ***** válasza:
81%
Rengeteg dolog van ami hétközben derül ki hogy kell valamihez, és piacok is jóformán hétközben vannak, az idősebbek inkább ott vásárolnak. Majd ha egyszer vezetsz háztartást, bevásárlásokat majd megérted.
2023. ápr. 16. 16:44
 56/101 anonim ***** válasza:
85%

"sosem láttam, hogy ilyenkor sokat hozna haza. Amikor még el tudott ráncigálni, akkor sem volt soha sok."

Ehhez képest mégis elsőnek említetted a "málhás szamár"-kifogást...

"nemcsak hideg fagyit adnak"

Hanem meleget is? :) Fagyizásról volt szó.

"Hétvégente szokott lenni a heti bevásárlás, ahova anyáék őt is elviszik (anyám ezért retteg is a szombatoktól). ... milyen szülő/nagyszülő az, aki vásárolni rángatja a gyerekét/unokáját úgy, hogy van heti nagybevásárlás?"

Olyan nagyszülő, akit a gyereke meg heti bevásárlásra rángat magával minden hétvégén, holott ő inkább így csinálná: kisebb adagokban, hét közben, nem pedig hétvégén, amikor a leghosszabbak a sorok mindenhol.

2023. ápr. 16. 16:49
 57/101 anonim ***** válasza:
89%
"Suli után milyen szülő/nagyszülő az, aki vásárolni rángatja a gyerekét/unokáját úgy, hogy van heti nagybevásárlás" Érdekes, a nagyszülőnek segíteni nem fér bele suli után, de estig csavarogni egy kisgyerekkel igen? Hagy kérdezzek már vissza: miféle unoka, és miféle "férfi" az aki egy idős embert magára hagy, sőt a másik testvért is uszítja ellene? Neked kéne JÓ példát mutatni a húgodnak, és nem olyat hogy hogyan húzza ki magát mindenből amiből lehet...
2023. ápr. 16. 17:04
 58/101 anonim ***** válasza:
98%
Csak még annyit: a család nem arról szól hogy a felnőttek: szülő, nagyszülő kiszolgáljanak téged.... óriási pofáraesés lesz a pocsék hozzáállásodból még.
2023. ápr. 16. 17:08
 59/101 anonim ***** válasza:
90%

"óriási pofáraesés lesz a pocsék hozzáállásodból még"

És nem is olyan sokára, hiszen már 17 éves, hamarosan talán koleszban találja magát...

2023. ápr. 16. 17:09
 60/101 anonim ***** válasza:
98%
Én is éppen erre gondoltam.
2023. ápr. 16. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!