Mit várnak el tőletek a szüleitek? Szülők, Mit vártok el a gyereketektől?
Első: remélem nem fogsz már velük sokáig lakni, ezt nem lehet bírni.
Nálam azt várták el, hogy magamra igényes legyek, és ha valami útba esik akkor azt csináljam meg : pl. az alap, hogy a szennyesemet vigyem le mindig a szennyestartóba, de ha tele találom, akkor meg pakoljam be a mosógépbe, szóval olyan ésszerű. Tanulással kapcsolatban gimiben annyi hogy ne legyenek nagyon rossz jegyeim, egyetem már teljesen az én dolgom volt. Ezen felül tisztességet vártak el minden tekintetben. Mehettem mindenhova, csak szóljak időben meg tudják hol vagyok, és ne részegen jöjjek haza.
#1 Sajnálom 😓
#2 Nekem is szinte teljesen ezek az elvárások.
Még jöhetnek válaszok! :D
Azt vartak el, hogy en oldjam meg a problemaikat es az eletuket.
Nem tudtam megoldani es nem is akarom, a sajat eletemet akarom rendbe tenni.
Az én szüleim elvárásának lehetetlen megfelelni
Szálljak be a rezsibe
Legyen 8 órás bejelentett munkám
És 2 szakot csináljak egyszerre a főiskolán
Elvárnák, hogy olyan szakot végezzek el az egyetemen, amit igazából nem szeretnék.
Suli mellett hajtsam ki a belem még valami melóval (hétvégente vállalnék magam miatt is, de nem találok sehol sem melót), csináljak meg mindent otthon, legyek mindenhol mindenben tökéletes...
Igazából sajnos nem tudok nekik megfelelni mindenben, mert mindig van valami, ami miatt belém kötnek. Ha a párommal akarok lenni -főleg ha áthívom magamhoz- mindig piszkálnak és veszekednek velem ok nélkül..Volt olyan, hogy nem mosogattam el egyetlen egy dolgot és azért ordibáltak velem a barátom előtt.. és ez csak pár dolog a sok közül
Nyilván van mikor én is hibázom, de belefáradtam. Nem akarok "tökéletes" lenni, ahogyan ők azt elvárnák...
20/l
Szülőként tanulásban sosem vártam kitűnőt. Mindegyiktől a képességeihez mérve a legjobb teljesítményt, azt igen. Házimunkában kicsi kortól kezdve segítettek, a tinik már főztek is. Nem elvárás volt, inkább csak közös program. Érettségiig nem kell otthon kifejezetten dolgozni, de ha fel akart tenni egy képet, akkor saját magának kellett beverni a szöget, vagy kifesteni a szobáját, meg ilyesmik.
Sportban azt választották amit szerettek volna. Elérhetőség és bizonyos anyagi kereteken belül. Annyi volt a kikötés, hogy legalább egy szezont végig kell csinálni benne, addig nem lehet abbahagyni.
Sosem merült fel, hogy engedély nélkül mentek volna bárhová. Ismerem a barátaikat, és a gyerekeimnek sem ciki, hogy én vagyok az anyjuk. Úgyhogy azt hiszem, szerencsés vagyok 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!