Szülők, ti a gyereketek vagy a ti szüleitek pártjára állnátok ebben az esetben?
Sziasztok!
17/F vagyok, a nagymamámmal, a húgommal (11) és a szüleimmel élek együtt. Szerdán történt, hogy a szüleim csak este értek haza. Én olyan 15 óra körül. Akkor a nagyanyám éppen a húgomat akarta elráncigálni magával a közeli piacra vásárolni. Nagyanyám anno velem is csinálta ezt, ilyenkor málhás szamár kell neki, valamint sokszor leáll az árusokkal is beszélgetni. És ezt várd ki... Hazafele persze már fáradt, ettől pedig kiállhatatlan. Amúgy se egy kedves ember.
A húgom nagyon nem akart menni, én meg mondtam neki, hogy jöjjön el velem fagylaltot enni. A húgom ugrándozva örömében jött, nagyanyám elkezdett tajtékozni, hogy ezt hogy képzelem, ne mondjak neki ellent a húgom előtt, stb. Én erre, hogy ő is ellentmond nekem a húgom előtt, de nem kapom fel miatta a vizet, ha cipekedő szolgát akar, vegyen fel erre valakit.
Este a húgommal hazaértünk, a szüleim elővettek, azóta is mérgesek rám, bármit mondok. Szerintük bocsánatot kéne kérnem a nagyanyámtól.
"de ezeket te honnan tudod, nincs leirva, tehat te kepzeled bele"
Miket?
"ez nem csak velemeny, kovetkeztetes"
És ha én is következtettem, nem beleképzeltem?
10:51
"Mert idős és mert az egész család érdekében megy vásárolni, hiszen együtt élnek! Még ha azt az élettől elrugaszkodott dolgot feltételezed is, hogy semmi mást se vett volna a nagyi, csak csupa olyasmit, amire csak és kizárólag neki magának van szüksége a családból, akkor is segít a többieknek azzal, ha azokat ő veszi meg, mert akkor annak, aki majd legközelebb vásárolni megy, annyival is kevesebbet kell cipekednie. De egyáltalán nem valószínű, hogy csak saját magának akart vásárolni."
honnan tudod hogy a csalad erdekeben ment vasarolni? en nem latom sehol leirva
meg ha annyira a csaladnak akar segiteni azzal hogy bevasarol, akkor egyedul menne vagy a baratnoivel, nem az unokait eroszakolná.. baratnokkel jobban is erzik magukat, tudom, mert lattam mamamon:)
"Nagyon rosszul gondolod (látszik, hogy nem jársz piacra a saját nagyiddal te se...), ugyanis épp akkor indul a csúcsforgalom."
ez is nagyon rossz kovetkeztetes volt akkor, mert eveken at segitettem mamamnak bevasarolni.. igaz nem a piacon, mert piac ott nem volt..
"Az miből jött le neked, hogy a nagyinak kényelmesebb vásárolni, cipekedni, mint pl. otthon ücsörögni a fotelben?"
abbol, hogy tudom miert mennek bevasarolni.. nem csak a bevasarlas miatt, hanem ott a boltban talalkoznak azokkal az ismeroseikkel, akik nem baratok, de attol még joban vannak, csak nem jarnak ossze minden nap, mert nincs ra lehetoseg, pl egeszsegi allapot, messze laknak egymastol stb stb.. ott a boltban meg tudjak hogy ugy is ott lesznek, egyszercsakmajd.. es szeretnenek beszelgetni olyan temakrol is, amikrol az unokakkal nem lehet, mert ok még fiatalok hozza..
ezt se kitalaltam, lattam, tapasztaltam, sot, mondta is mamam:)
"Elég szánalmas, hogy azt, ami a te véleményedet támaszthatja alá, simán beleképzeled a történetbe, miközben azt, ami cáfolná, meg se próbálod."
erre inkabb nem reagalok ha nem baj, nem tetszene:D
"honnan tudod hogy a csalad erdekeben ment vasarolni? en nem latom sehol leirva"
Következtettem. Abból, hogy együtt élnek.
"ha annyira a csaladnak akar segiteni azzal hogy bevasarol, akkor egyedul menne vagy a baratnoivel"
Nem csak úgy lehet a családnak "segíteni azzal, hogy bevásárol", hogy senkit se visz magával a családból, hanem úgy is, hogy ő játssza le a meccset az unokákkal, hogy segítsenek a cipekedésben (így nem a szülőknek kell), a beszerzendő dolgoknak egy részét ő veszi meg, így a többieknek kevesebbet kell majd megvenniük (kifizetniük, hazacipelniük, stb.), ennyivel is előrébb vannak. (De ezt már az előbb is leírtam, be is idézted, de szemmel láthatóan nem értetted meg, úgyhogy valószínű, hogy most se fogod megérteni...)
11:25
pff hagyjuk:D:D ennek igy semmi ertelme, majd ha irt a kerdezo folytathatjuk, de igy feleslegesnek erzem, igy csak a sajat igazunkert harcolunk
egyebkent sajnos nem egy olyat lattam mar, hogy egy haztartasban elnek es konkretan 5zarnak egymasra.. hat akkor a bevasarlasra.. tehat ennyi erovel akkor.. hol az igazsag:D barmi lehet, azert is irom le mar nem tudom hanyadjara, varjuk meg a kerdezo mit ir, mert o tudja milyen a nagyija, o tudja mi van
Majd ha nem lesz vacsora és másnap kaja, ne legyél kiakadva.
Ennyit megtehetesz 17 évesen, hogy néha segítesz 70+-is nagyanyadnak. Családban élsz. Az emberek körülötted nem a szolgaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!