Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt h csak ők...

Miért hiszik azt h csak ők tudnak elfáradni? Ők dolgoznak, én iskolába járok.

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Jövőre fogok érettségizni,és már most el kell gondolkodnom h hogyan fogok készülni az érettségire.

Anyukám és a nővérem dolgoznak. Anyukám 3 müszakban,tesóm meg 2 nap 12 órázik és 2 nap szabad. A probléma az h tőlem elvárják h suli után mosogassak el,takarítsak ki,segítsek főzni(jó esetben csak segítenem kell és nem nekem kell megcsinálni). Mire oda jutok h leüljek tanulni arra már sötét van,és mivel közös szobában vagyunk a tesómmal mindig rám ordít h ne égessem a villanyt ő fáradt,aludni akar. Ha kinn az előszobába akarom felkapcsolni a villanyt akkor anyám szól h drága az áram. Szinte mindennap csak késő éjszaka vagy hajnalban tudtam megtanulni másnapra a wc-ben. Kialvatlanul mentem iskolába,és délután megint nekem kellett megcsinálnom mindent.

Ha szóltam anyámnak akkor elkezdett papmpogni h milyen vagyok,ő 3 műszakban dolgozik,én meg azért elvárom h legyen kaja,meg ruha,net fizetve,stb... ha a tesómnak szólok h jó lenne ha néha elmosogatna vagy segítene akkor az a válasza h ha ő nem dolgozna és nem adna pénzt le,akkor nem tudja mit ennék,meg ilyeneket mond.

Én elhiszem h elfáradnak a munkába de sokszor nekem is van h 7-8 órám volt a suliba,másnap 3 témazáró is,én is elfáradok,nem csak ők.

Hogyan vegyem őket rá h ne midnent tőlem várjanak azért mert iskolás vagyok?

2010. jún. 29. 15:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 A kérdező kommentje:
Beszéltem már velük,akkor anyu azt mondta h még megbeszéljük és gondolkodik rajta. Azóta sincs változás. Tesóm meg csak azt tudta hajtogatni h ő 12 órákat dolgozik,ő fáradt,meg ha ő nem adna pénz le itthon akkor én sem tudnék mit enni,stb...
2010. júl. 16. 13:09
 82/90 anonim ***** válasza:
72%

-szabadnapjain nem fáradt, csak lusta, akkor szórakozni sem lenne ereje,

-amíg ő is tanult, addig is megéltetek, tehát ne hivatkozzon olyasmire, ami nem igaz

-anyukád kap utánad családi pótlékot, gyerektartást, tehát indirekt igenis hozzájárulsz anyagilag is.

2010. júl. 16. 13:53
 83/90 anonim ***** válasza:
58%

Amikor szakközepes voltam nálunk is volt egy hasonló leányzó! De ő elérte hogy bekerüljön az egyik koleszba, pedig abban a városban laktak.

Esetleg Te sem tudnál valahogyan ősztől bekerülni az egyik kollégiumba? Ha tényleg ennyire vacakul álltok anyagilag, akkor ez még előnyt is jelenthetne a kolesz felvételnél. Aztán hétvégén hazamész (ha akarsz). Ha utána akarsz járni ennek a lehetőségnek, akkor keresd fel a kollégium vezetőjét és próbálj meg vele személyesen beszélni (normális nem síros hangon).

Sok sikert!

Amúgy a kolesz elbírálásnál fontosak az anyagi körülmények az eltartók (simán kihagyhatod szerintem a nővéredet) és az eltartottak száma, (apuddal mi van?)...stb. Én annó még a szülei hiteltörlesztését is csatoltam, és ha tényleg dolgozol, akkor azt is oda írhatod, hogy annyira vacakul álltok, hogy rá lettél szorulva, hogy dolgozz (ha ez nem is ez a teljes igazság, legalább nagyobb esélyed lesz)

2010. júl. 16. 14:28
 84/90 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy kitör a világháború? Mit képzel magáról anyád meg a nővéred? Anyádat nem bánthatod, de nővérednek olyat bevernék, elgondolkozna azon, hogy kit pattogtat. Miért van úgy elszállva magától? Szaros 25 ezer Ft-tól? Párom, amikor otthon lakott, minimum havonta 80 ezret adott le szüleinek!

Nem tudsz hova menni? Apukádhoz, nagymamádhoz, koleszba, akárhová? Ennél minden jobb!

Nem hiszem, hogy le kéne ugatni a kérdezőt, mert nem szeretne cseléd lenni. Aki azt írta, hogy mit sír, az ugyanezt teszi a gyerekével, vagy vele tették ezt? Egyáltalán nem normális, amit veled csinálnak. Én is dolgoztam 3 műszakban, állandó túlórákkal (napi 16 óra, hetente 4 alkalommal), még abban sem fáradtam nagyon el. Gondolom soron dolgozik anyukád, ami nem fárasztó csak k.urva monoton.

Nővérednek meg az égvilágon semmit nem csinálnék meg. Vasalást, mosogatást sem. Állj ki bátran magadért! Bárcsak tudnék neked segíteni! Utálom, amikor egy anya ilyen önző, hogy a saját elbaszott életében nem látja a lányát, és nem segít neki.

Remélem megoldódik a helyzeted, írj majd.

2010. júl. 18. 14:29
 85/90 anonim ***** válasza:
58%

Ha azért nem tudsz tanulni, mert a tesód a szobában tv-zik, dugd be a füled! Patikában recept nélkül 100 ft alatt van egy pár "zajdugó", nagyon praktikus és semmi káros hatása nincs. Szerezz be többet. Vagy hallgass fülessel zenét.

A konyhába nem tudsz kimenni tanulni? Ha üveges az ajtó, tegyél fel rá egy plédet! Én is így csináltam régen! Vagy szerezz be egy vastag függönyt,és erősítsd fel rá.

Bár az a baj, hogy ha a családod NEM AKARJA, hogy tanulj, akkor hiába állsz elő a fenti józan megoldásokkal, úgyse fognak békén hagyni. Azért próbáld meg.

Világháború? Ugyan... Legyél Te az erősebb! LÁZADJ FEL!!!!!! Mit veszíthetsz? Anyádtól kapsz 1-2 pofont? (Bár inkább a nővérednek kéne...) Belehalsz? Nem! De ha nem hagyod megtörni magad, tényleg megmakacsolod magad, és csak jogos részt vállalsz a házimunkából, lehet, hogy észhez térnek. Ha meghunyászkodsz, akkor mi lesz? MINDEN MARAD UGYANÍGY!!!!!!

2010. júl. 18. 16:07
 86/90 anonim ***** válasza:
Aki ennyire ilyen ne vállajon gyereket be! Legyen valami főnök titkárnője akkor 300ezres fizuval és bejárőnőt tart azt kész!
2010. júl. 18. 16:34
 87/90 anonim ***** válasza:
Ha Édesanyád egyedül nevel (nincs élettárs lakótárs stb...) akkor a kollégiumi elhelyezés ingyenes, és a legtöbb koleszban 7végére is tudsz maradni. Menj el aztán 3 hónapig haza se told a képed! De ne szólj erről senkinek otthon, hagyd otthon a telódat aztán talán még az is kiderül szeretnek-e egyáltalán. Csak elkezdenek aggódni. Ha más miatt akkor a kosz miatt. Én szüleim nem dolgoztattak mondjuk, de nem úgy bántak velem, mint egy emberrel sokszor és én is elmentem koleszba.
2010. júl. 18. 17:33
 88/90 anonim válasza:
0%
Lehet, h már írta valaki(nem olvastam el az egészet!), de ha suli után benn maradsz(ha ez nem lehetséges akkor könyvtár)és TANULSZ!Napi 1 óra elég, és ennyi beleféééér!! És ők dolgoznak, te meg nem halsz bele, ha elmosogatsz!!A lányom 9 évesen 4 ember után mosogat(MUNKAMEGOSZTÁS VAN!)és max. fél óra!!A vacsora meg szendwics aztán kész!!Minek főzögetni? Ha tényleg szeretnél tanulni, akkor lesz rá időd!!
2010. nov. 2. 12:11
 89/90 A kérdező kommentje:

Hm,jó rég kaptam ide választ...

nem tudok benn maradni sajnos suli után,mert elég sok a fakultáció az érettségi miatt és van h igy is van este 7 óra mire haza érek.

Sajnos nem változott semmi sem még mindig én csinálok mindent. Én is MUNKAMEGOSZTÁST szerettem volna,de mindent én csinálok,és ez nem jó. Oké,h én nem dolgozok de a suliba néha én is elfáradok,és van h semmi kedvem még otthon főzicskélni vagy anyunak segíteni,inkább gyors megtanulnék és lefeküdnék aludni. Tesómnak még mindig az a válasza h ő nem csinál semmit,mert ő dolgozik és pénzt ad haza,mig én csak viszem a pénzt,ugyh az én kötelességem az itthon h mindenhol rend legyen,mert nem tudok anyagilag hozzájárulni a háztartáshoz. Anya meg azt mondta h beszéljem meg a tesómmal. Vele meg nem tudom megbeszélni,mert csak az ő álláspontját hajtogatja. Anya meg azt őt ne idegesítsem még ezzel is.

Tudom h néha nem muszáj főzni,de inkább nem akarok itthon balhét.Még a nyáron volt h mondtam együnk szendvicseket,erre tesóm elkezdett velem ordítozni h ő dolgozik,és neki szüksége van a főtt kajára,és h én erre se vagyok képes :S nem egy kellemes élmény volt. Sőt a napokba felvetettem h vmikor rendeljünk egy pizzát. Akkor anya is meg tesóm is nekem esett h majd ha lesz önálló kerestem akkor elverhetem pizzára :S

Nah mindegy,lassan kikapcsolom a gépet,mert anya csak fél 12ig engedte meg h használjam amíg kidolgozom a tételemet,és tesóm már cicceg h fáradt,meg még nekem is van egy köröm a wc-n h meg tanuljam.

2010. nov. 2. 23:38
 90/90 anonim válasza:
Kedves kérdező, mi lett veled azóta? Csak most akadtam rá a kérdésedre, ha még olvasod, érdekelne hogy ment az érettségi, felvételi?
2013. jan. 9. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!