Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt h csak ők...

Miért hiszik azt h csak ők tudnak elfáradni? Ők dolgoznak, én iskolába járok.

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Jövőre fogok érettségizni,és már most el kell gondolkodnom h hogyan fogok készülni az érettségire.

Anyukám és a nővérem dolgoznak. Anyukám 3 müszakban,tesóm meg 2 nap 12 órázik és 2 nap szabad. A probléma az h tőlem elvárják h suli után mosogassak el,takarítsak ki,segítsek főzni(jó esetben csak segítenem kell és nem nekem kell megcsinálni). Mire oda jutok h leüljek tanulni arra már sötét van,és mivel közös szobában vagyunk a tesómmal mindig rám ordít h ne égessem a villanyt ő fáradt,aludni akar. Ha kinn az előszobába akarom felkapcsolni a villanyt akkor anyám szól h drága az áram. Szinte mindennap csak késő éjszaka vagy hajnalban tudtam megtanulni másnapra a wc-ben. Kialvatlanul mentem iskolába,és délután megint nekem kellett megcsinálnom mindent.

Ha szóltam anyámnak akkor elkezdett papmpogni h milyen vagyok,ő 3 műszakban dolgozik,én meg azért elvárom h legyen kaja,meg ruha,net fizetve,stb... ha a tesómnak szólok h jó lenne ha néha elmosogatna vagy segítene akkor az a válasza h ha ő nem dolgozna és nem adna pénzt le,akkor nem tudja mit ennék,meg ilyeneket mond.

Én elhiszem h elfáradnak a munkába de sokszor nekem is van h 7-8 órám volt a suliba,másnap 3 témazáró is,én is elfáradok,nem csak ők.

Hogyan vegyem őket rá h ne midnent tőlem várjanak azért mert iskolás vagyok?

2010. jún. 29. 15:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 A kérdező kommentje:

hát a helyzet sajnos nem semmit nem változott,továbbra is én csinálok mindent. Mikor meg nincsenek itthon akkor kidolgozom a tételeket,meg tanulok. Szeretem én kidolgozni a tételeket,mert amíg csinálom addig is tanulok. Meg el-eljárok dolgozni is. Most kaptam meg a fizetést is,próbáltam azt is h én is akkor hozzájárulok a költségekhez és más is vegye ki a részét a házimunkából,de hiába adok x összeget,továbbra is én csinálok meg mindent.

Ha jól sikerül az érettségim,akkor remélhetőleg tandíjmentes leszek,és a koleszba is fel fognak venni.

2010. júl. 14. 12:54
 72/90 BlackSword ***** válasza:
32%

Figyelj! Az érettségi nem egy húúú, de nehéz valami... Szóval ne csináld a műsort... Esküszöm az öcsémben több tartás van, mint benned... Ő korházban volt, mert felszaladt a láza, és fájt a mellkasa... anno hétfőn engedték haza, kedden itthon volt, és még azon a héten megcsinált egy ECDL modult, megy egy B1 szintű angol vizsgát...

Ráadásul igen is vedd ki a részed a házimunkából... Nekem volt olyan napom középsulis koromban, hogy 7:30tól 16:00 suli... Este edzés meg gitár... És mégis meg tudtam a feladataimat oldani...

A felvételi pontok meg évről évre lefelé mennek... Ne panaszkodj... Korábban itt írta valaki, hogy 250 körül lesznek a pontjai... Az simán kettes... Szóval ne izgulj...

Egyetemen, majd ha este 8kor érsz haza hullafáradtan, és se kaja, se semmi... Akkor lehetne panaszkodni...

2010. júl. 14. 13:02
 73/90 anonim válasza:
72%

Kedves Előző!

Az emelt biosz meg az emelt kémia igenis nagyon nehéz! Ami kötelező az orvosira. Neki pedig nem 250 pont fog kelleni, hanem hanem ugy 200zal több!! Rengetem olyan ember van akinek nincs hátráltató körülmény reggeltől estig tanulhat és még sem veszik fel! Ha kitűnő tanuló és szinte hibátlan az érettségije sem biztos h felveszik. Szóval ennyit arrol, hogy nem bumm az érettségi. Az egyetemi tanulmányokhoz képest biztos nevetséges, de oda be is kell kerülni.

2010. júl. 14. 13:17
 74/90 anonim ***** válasza:
100%
"Nekem volt olyan napom középsulis koromban, hogy 7:30tól 16:00 suli... Este edzés meg gitár... És mégis meg tudtam a feladataimat oldani..." -meg, biztos megoldottad, és közben egy mások iránt közömbös, érzéketlen emberré váltál.
2010. júl. 14. 13:26
 75/90 BlackSword ***** válasza:
41%
Egyáltalán nem válltam mások iránt közömbössé... Mindig is érdekeltek mások... Nem lettem se antiszociális, se depressziós... Sőt... Megmondom őszintén, az volt életem egyik legboldogabb időszaka... Meg is látszódott ahogy véget ért...
2010. júl. 14. 14:30
 76/90 A kérdező kommentje:
semmi problémám nem lenne ha csak az én feladataimat kellene ellátnom,de már több mint egy éve csinálok itthon mindent én! (még a tesóm blúzait is nekem kell vasalgatnom,és az se mindegy hogyan!) Nagyon fárasztó h otthon mindent én csinálok,ha vmit nem csinálok akkor leb*sznak,és még a suliba is tartanom kell szintet(kitűnő tanuló vagyok). Az a legidegesítőbb h amíg tesóm suliba járt ő is ugyanúgy dolgozott otthon mint én. Be volt osztva ki mikor mit csinál. Most h dolgozik,tényleg olyan mintha án lennék otthon a cseléd...
2010. júl. 14. 23:22
 77/90 anonim ***** válasza:
58%

És mi történne, ha nem végeznél el mindent? Mit tudna a nővéred csinálni, ha meghagynád neki a saját ruhái kivasalását?

Egyszerűen elképesztő számomra (46 éves anya), hogy minden otthoni munkát neked kell végezni. Ugyanis a világon nincs olyan munka, ami után nem bírna valaki otthon még ténykedni! A nővéred mit csinál, amikor otthon van a szabadnapjain?

Anyukád helyében inkább örülnék, hogy ilyen szorgalmas, céltudatos lányom van:)

2010. júl. 15. 18:22
 78/90 A kérdező kommentje:

ha nem csinálom meg? Kitör a világháború! Volt olyan egyszer kétszer h nagyon kellett tanulnom vagy besokaltam és nem csináltam meg,akkor anyu iszonyatosan lehordott h milyen trehány vagyok h semmit nem vagyok képes meg csinálni(mikor nincs megcsinálva azt egyből észreveszi!),tesóm meg kiszúr velem. Egy szobában vagyunk és vagy nem engedi h égessem a villyant ha tanulnom kell,vagy ha tanulok akkor tv-zik,én meg úgy nem tudok odafigyelni. Vagy kikapcsoltatja velem a tv-t mert ő fáradt,és ő keresi a pénzt neki ki kell pihenni magát.

Egyébként miko szabadnapja nem csinál semmit. Délig alszik,aztán meg elmegy barátnőzni.

2010. júl. 15. 23:08
 79/90 anonim ***** válasza:

Akkor itt az ideje lépned, tekintsd ezt a problémát az első akadálynak az orvosira való bejutáshoz:)

Anyukád gondolom, mindkettőtöket szeret, meg alapvetően ő a családfentartó (nővéred csak hozzájárul a háztartási költségekhez), ezért hozzá kell fordulj. Ne nyafogva, panaszkodva, mérgelődve, a másikra mutogatva, hanem nyugodt hangnemben, de határozottan kérd meg, hogy gondoljátok át az othoni feladatok elosztását, mert ezt így nem bírod és nem is akarod csinálni, főleg szeptembertől. Egyébként sem tartod igazságosnak, hogy szinte rád hárul minden feladat. Aki nem segít be, tulajdonképpen -úgy érzed-, cselédnek néz téged (higgadtan!). A tanulás is munka, és ennek eredménye fogja majd a jövődet eldönteni.

Csak ügyesen, menni fog! Azért majd tudósíts bennünket:)

2010. júl. 16. 12:14
 80/90 anonim ***** válasza:
70%
Ha majd koleszos reszel sírni fognak utánad,kell majd a házicseléd.Majd ha haza mész hétvégente ráncba szedheted a házat mert a mocsok fel eszi két ilyen lusta disznó melett,a nővéred meg egy szemét és irigy dög,tudja hogy te többre viszed majd mint ő ezért szemétkedik.
2010. júl. 16. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!