Miért hiszik azt h csak ők tudnak elfáradni? Ők dolgoznak, én iskolába járok.
18 éves lány vagyok. Jövőre fogok érettségizni,és már most el kell gondolkodnom h hogyan fogok készülni az érettségire.
Anyukám és a nővérem dolgoznak. Anyukám 3 müszakban,tesóm meg 2 nap 12 órázik és 2 nap szabad. A probléma az h tőlem elvárják h suli után mosogassak el,takarítsak ki,segítsek főzni(jó esetben csak segítenem kell és nem nekem kell megcsinálni). Mire oda jutok h leüljek tanulni arra már sötét van,és mivel közös szobában vagyunk a tesómmal mindig rám ordít h ne égessem a villanyt ő fáradt,aludni akar. Ha kinn az előszobába akarom felkapcsolni a villanyt akkor anyám szól h drága az áram. Szinte mindennap csak késő éjszaka vagy hajnalban tudtam megtanulni másnapra a wc-ben. Kialvatlanul mentem iskolába,és délután megint nekem kellett megcsinálnom mindent.
Ha szóltam anyámnak akkor elkezdett papmpogni h milyen vagyok,ő 3 műszakban dolgozik,én meg azért elvárom h legyen kaja,meg ruha,net fizetve,stb... ha a tesómnak szólok h jó lenne ha néha elmosogatna vagy segítene akkor az a válasza h ha ő nem dolgozna és nem adna pénzt le,akkor nem tudja mit ennék,meg ilyeneket mond.
Én elhiszem h elfáradnak a munkába de sokszor nekem is van h 7-8 órám volt a suliba,másnap 3 témazáró is,én is elfáradok,nem csak ők.
Hogyan vegyem őket rá h ne midnent tőlem várjanak azért mert iskolás vagyok?
Azért szerintem nem mindegy, hogy 3 ember után pakol, főz, takarít vagy csak saját magát látja el. Nagyságrendileg sem akkora meló.
Ráadásul ne felejtsük el... ő még gyerek, akárhonnan nézzük.
Nem csak mosogatnom kell. Sokszor én főzök meg ha anyukám dolgozik. Ha nem dolgozik,akkor csak ott állok mellette és segítek neki.Mosni,vasalni(mindenki ruháit),szobákat fel porszivózni(anyuét és a miénket),és még ehhez jönnek még az olyan plussz dolgok mint pl: ablakpucolás,elfutni postára vagy ide oda ahova épp kell. Én is elfáradok. Ez van. Nem csak üdögelni járok én se a suliban.
Tudom ha témazárókra könnyebb felkészülni úgy ha mindennap tanulok,de sokszor nem megy. Mivel este mikor már van rá időm akkor nem égethetem a villanyt.
3. témazáró úgy témazáró h nem is témazáró és mégis az :D
gáz helyzet
Elváltak a szüleim.
Kitőrne a világháború sztem ha nem mennék haza suli után h megcsináljam a dolgokat. Egyszer nem mentem haza egyből suli után,tesóm szabadnapos volt,én meg megvártam az egyik barátnőmmel a buszát,kb 1 órát késtem. de mivel anya délelöttös volt,mire én hazaértem már otthon. nagyon leszidott h miért nem jöttem haza,meg h elfáradt a munkába és még itthon is robotolnia kell. Hiába mondtam h hagyja mindjárt megcsinálom,teljesen bepörgött. Míg élek el nem felejtem az biztos
és ki veszi meg a mosogatógépet? :9 meg az is árammal egy,nem?
De most nem is a mosogatásról van szó. hanem h mindent rám várnak.És ez azért régen mikor tesóm is suliba járt ne m,így ment. Ötletek h hogyan vegyem rá őket h ne csak mindig én csináljak meg mindent?
Jah tesóm reggel 6tól este 6ig szokott dolgozni,ráadásul irodában ilyen titkárnő féle. Azért kell olyan korán mennnie mert ki kell takarítani mielött kinyit
de hát sajnos én olyat nem tervezek :')
-nak
Még szerencse!!!
mert? szerintem semmi rosszat nem írtam.
mellesleg nem a gyárban dolgozom, hanem egy irodában van rendes melóm, ne haragudjatok... a gyárból hogyan írnék?
és én azt értem hogy 3 emberre más, mint egymagamra, de én sem haltam bele, a tanulás mellett is rendet tudtam otthon tartani és még szabadidőm is maradt. viszont az ilyesmi kicsit idegesít, húgom is ugyanezt csinálja otthon, csak ő még csak másodikos gimnazista, tehát nála pláne nem jogos.
Tudom miről beszélek!
Az orvosin agyon fogják szekálni és otthon is.
Az orvosi után van még szakvizsga is, arra is a wc-ben készül?
Nem éri meg ilyen háttérrel, nekem is pont ilyen volt.
Nyár van, drága... Semmi, de semmi dolgod nincsen, a szüleid, a testvéred viszont veled ellentétben dolgoznak. Amikor majd te fogsz három műszakban dolgozni, emellett gyereket nevelsz, háztartást vezetsz, a lusta kölykeid meg sírnak, hogy nekik bizony "tanulni kell", majd másképpen fogod gondolni.
Tanulásra ott a délután, nem halsz bele, ha mosogatás után tanulsz. Abba sem halsz bele (főleg így nyáron), ha fel kell mosnod, vagy ki kell teregetned. Egy átlagos méretű lakásban ezek apróságok.
Egészen addig nem fogod elhinni, hogy felnőttnek rosszabb lenni, mint gyereknek, míg nem leszel felnőtt. Akkor meg már sajnálod, hogy itt ríttál, mikor a szüleid arra kértek, hogy segíts be a háztartásba, ha már egyszer ők nem érnek erre rá.
Amikor tesód otthon van, ő főz, mos, takarít. Egész nap csak van rá 2-3 órája. Ilyenkor legyen porszívózás is.
Amikor tesód dolgozik, te mosogass el suli után, készíts elő a főzéshez, anyukád meg összedobja, amíg Te tanulsz. Este mindenki pihenhet!
Hétvégén Te takarítsd a fürdőszobát, max. 1 óra. Ha gondolod, főzhetsz is nekik ilyenkor, (ha nem dolgozik senki), ezt biztos értékelnék.
Tervezzétek meg, hogy mindenkinek jó legyen! meg kell érteniük!
Kihagytam valamit?!
Én megértem őket is h elfáradnak,de nem érzem igazságosnak.
Ha én is dolgoznék akkor ki csinálna mindent? Erre azért kiváncsi lennék. Nyáron én is dolgozok. De csak olyan időbeosztású munkát vállalhatok el ami mellett itthon is meg tudom csinálni a dolgokat. Tesóm meg anyám direkt mondta h úgy dolgozzak h itthon is elvégezzem a dolgomat. Mert nekem ez nem lenne kötelező,nekik meg muszáj dolgozniuk amibe elfáradnak.Jah,csak ha nem dolgozok akkor nem tudok magamnak semmit se venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!