Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülők miért kérnek pénzt a...

A szülők miért kérnek pénzt a gyereküktől mikor elérik a 18-at és otthon laknak és dolgoznak?

Figyelt kérdés
Téyleg miért ? Hogy tanítsák a gyereküket, hogy a pénz könnyen elmegy ? Mert ahogy eddig eltudták látni, ezután sem kerül többe az otthonlét. Szerintetek ?
2011. máj. 19. 19:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Nincs családi pótlék utána.
2011. máj. 19. 19:45
 2/21 anonim ***** válasza:
88%

Tesómtól nem kérnek pénz anyámék:)

Sőt,még kisegítik:D Nem minden esetben van így:D

2011. máj. 19. 19:46
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
sztem ennek örülne az a kérdező,aki nemrég kérdezte h 16 évesen miért nem ad neki enni se az anyja,mert keres havi 20-25ezred diákmunkával....
2011. máj. 19. 19:47
 4/21 anonim ***** válasza:
85%
Mert mindenhol kell fizetni a lakhatásért, sajnos nincs ingyen semmi. Amíg nem kereső a gyerek, iskolába jár,a szülőnek kell eltartani. De ha dolgozik, bizony be kell szállnia a rezsibe és a kaja sincs ingyen.
2011. máj. 19. 19:48
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Normális ember eleve felajánlja, hogy beszáll, ha a szülők anyagi körülménye megengedi, mondhatják azt, nem kell köszönjünk, inkább tedd félre a pénzt és spórolj, hogy elköltözhess. Viszont, ha látnám, hogy szir-szarokra költi, otthon eltartatja magát, semmit nem csinál, akkor bizony választhat vagy belead a kasszába vagy mehet isten hírével.
2011. máj. 19. 19:50
 6/21 anonim ***** válasza:
95%
Azért, mert eddig iskolába járt a gyerek, és ezt támogatták a szülők. Ha viszont a gyerek maga is kereső lesz, úgy igazságos, ha hozzájárul a családi költségekhez, és nem azt szokja meg, hogy neki csak a plusz dolgokra megy a fizetése. Sajnos a rezsi és étkezés teszi ki a költségek nagy részét.
 7/21 anonim ***** válasza:
39%

Mert nem keresnek eleget, ahhoz, hogy ne keljen kérniük.

Vannak akik saját lakást meg autót kapnak a 18. szülinapjukra, és oylanok is vannak akiktől méga szüleik kérnek pénzt..

Most még fiatal vagy, döntsd el te melyik táborhoz akarsz tartozni!

És még egy tanács, ha nincs pénzed, van diákhitel, vagy melózol valahol másfél évet folyamatosan, és kaphatsz személyi kölcsönt másfél millióig mindenféle fedezet nélkül, amiből elmehetsz tanulni!

A hitelt meg fizeted önmagából, vagy melózol rá akkor amikor nem kell tanulnod. Ha pedig megvan a kellően magasszintű képesítésed, úgyis találsz olyan kaliberű munkát, ami annyit fizet majd, hogy kapásból hónapok alatt visszafizetheted majd a hiteled!

8/21 anonim ***** válasza:
96%
Tőlem nem hogy nem kérnek, de nem is fogadnak el pénzt, pedig elég szegények vagyunk. Már ég a pofám, hogy nem engednek fizetni, szóval olyanokat szoktam csinálni, hogy sutyiba kifizetem a számlákat, bevásárolok stb.
2011. máj. 19. 19:51
 9/21 anonim ***** válasza:
47%
Én is beadtam, míg otthon laktam és dolgoztam. Nekem ez természetes volt. Szerintem te önző vagy. Már nem lakom otthon, nem is keresek rengeteget, de így is úgy segítem anyukámat, ahogy tudom, mert ő még annyit sem keres, mint én.
2011. máj. 19. 19:51
 10/21 A kérdező kommentje:

Utolsó ezt értem, de ezek eddig is így voltak.

Abban lehet valami, hogy nem kap családi pótlékot, és egy kis pótlás nem árt.

Ezek szerint nem sokan beszélgetnek a gyerekkel, hogy azért kicsim, hogy szokjad a pénz könnyen kicsúszik, és hogy elkezd érzékelni ?

Vagy esetleg félre is raknák neki későbbre, de érezze a pénz értékét ezért elkérik.

2011. máj. 19. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!