Más férj is természetesnek veszi, hogy a feleségre hárul az összes házimunka és egyéb feladat, amíg az otthon van a gyerekkel?
A férjed van eltévedve. A terhesség, szülés és a szoptatás az egyetlen, amiben a férfi nem tud részt venni.
Minden másban lehet felezni a dolgokat.
A férjem múltkor mondta, hogy ha lesz majd gyerekünk, akkor csináljuk azt, hogy aki éppen többet keres akkor, az megy vissza dolgozni, a másik marad otthon. Per pillanat én keresek jobban, ezért burkoltan azt mondta, hogy szívesen otthon maradna ő is a gyerekkel a szoptatási időszak után.
Egyik exemnek is volt gyereke, amikor összejöttünk. Egyszer kértem kóstolót egy étteremben a leveséből, nagyon ügyes mozdulattal bekanalazta a számba, majd a kanállal reflexből meg is törölte a számat. Az elképedt nézésemre mondta, hogy ne haragudjak, annyit etette a gyerekét így, hogy rögzült a mozdulat :)
A lakásfelújítás egyértelműen többemberes meló.
Én a takarítást átvállalnám, ha otthon vagyok, ő meg dolgozik, de nem derült ki, mekkora a gyerek. Ha msot született, akkor kellene, hogy mindenben segítsen. Ha már nagyobb, tehát lehet mellett dolgozni, nem kell minden pillanatban vele lenni, akkor én átvállalnám.
A házimunkát szerintem természetes, hogy az csinálja meg, aki otthon van. Persze, újszülött baba mellett kell a segítség, de később azért lesz 1-2 óra rá és akár be is lehet majd vonni a gyereket is.
Az én párom napi 10-12 órát dolgozik, így számomra egyértelmű, hogy abban a napi 1-2 órában, amit velünk tölthet, nem fogom a porszívót vagy a mosogatószivacsot a kezébe nyomni :)
Viszont, cserébe azt is elvárom, hogy ne csináljon nekem plusz melót és pakoljon el maga után. Tehát pl. tegye a szennyestartóba a koszos cuccait, ha egyedül kajál, pakoljon el, stb.
Nekem inkább az a felháborító, hogy sok dolgozó nőnek is egyedül kell ellátnia a háztartást!
Ez miért van?
Mit szeretnél, mit csináljon otthon? Írd le!
hetente, naponta, rendszeresen, alkalmanként!
Ide írd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!