Miért hiszik azt h csak ők tudnak elfáradni? Ők dolgoznak, én iskolába járok.
18 éves lány vagyok. Jövőre fogok érettségizni,és már most el kell gondolkodnom h hogyan fogok készülni az érettségire.
Anyukám és a nővérem dolgoznak. Anyukám 3 müszakban,tesóm meg 2 nap 12 órázik és 2 nap szabad. A probléma az h tőlem elvárják h suli után mosogassak el,takarítsak ki,segítsek főzni(jó esetben csak segítenem kell és nem nekem kell megcsinálni). Mire oda jutok h leüljek tanulni arra már sötét van,és mivel közös szobában vagyunk a tesómmal mindig rám ordít h ne égessem a villanyt ő fáradt,aludni akar. Ha kinn az előszobába akarom felkapcsolni a villanyt akkor anyám szól h drága az áram. Szinte mindennap csak késő éjszaka vagy hajnalban tudtam megtanulni másnapra a wc-ben. Kialvatlanul mentem iskolába,és délután megint nekem kellett megcsinálnom mindent.
Ha szóltam anyámnak akkor elkezdett papmpogni h milyen vagyok,ő 3 műszakban dolgozik,én meg azért elvárom h legyen kaja,meg ruha,net fizetve,stb... ha a tesómnak szólok h jó lenne ha néha elmosogatna vagy segítene akkor az a válasza h ha ő nem dolgozna és nem adna pénzt le,akkor nem tudja mit ennék,meg ilyeneket mond.
Én elhiszem h elfáradnak a munkába de sokszor nekem is van h 7-8 órám volt a suliba,másnap 3 témazáró is,én is elfáradok,nem csak ők.
Hogyan vegyem őket rá h ne midnent tőlem várjanak azért mert iskolás vagyok?
Vannak lusta szülök és lusta kölykök mindkettötökre igaz.
Ne takarits utánuk de meleg kajával és viszonnylagos rendbe hazavárni a dolgozó családtagot alap.
Az én szüleim maximálisan azon voltak, hogy tanuljak, gyerek és mellette gyerek lehessek! (18 éves még gyerek)
Hétvégén én takarítottam ki a fürdőt, porszívóztam a nappalit, a saját szobámat rendbe kellett tartanom. Néha együtt főztünk-sütöttünk anyukámmal. Minden nap főtt étel várt otthon, pedig anyukám 8 órában fizikai munkát végzett!
Ez a normális, hagyni, hogy a gyerek gyerek legyen! Én is ilyen körülményeket szeretnék a lányomnak teremteni, mert az élet nagyon kemény, de ráér megtapasztalni, ha dolgozik.
szia,
abban tudok neked esetleg segiteni,ha orvosira mesz,hogy tudok adni egy tucat kidolgozott tetelt,meg anyagot...ilyeneket,en idem erettsegiztem,bar nem orvosira megyek,hanem mernokire de a barataim fele orvosis.ha kooll vmi szolj
Biztos nehéz lehet ilyen (csonka-)családban élni, hiszem valamilyen szempontból mindenkinek igaza van. Az anyádnak is, aki holtfáradtan az egésznapos munka után, a nővérednek is, aki szintén, és a Neked is, aki szeretné a terveit véghezvinni. Itt kívülről nem lehet igazságot tenni, mert a fennmaradáshoz mindhárom tag hozzájárulása szükséges.
Ennek ellenére én azt gondolom, hogy arra kell törekedni, hogy mindenki a saját életkorának megfelelő elvárásoknak feleljen meg. Egy 18 éves gyereknek, aki érettségi előtt áll, ne kelljen főzni, mosni, takarítani az anyja helyett. Neked is lesz családod (ideális esetben), amikor mindezt meg fogod tenni a gyerekeidért (ha nem pont így, akkor máshogy). Piszok nehéz és rengeteg lemondást kíván ez az anyától, de ilyen az élet...
Persze, ez a Te helyzeteden sokat nem könnyít. Ha ezt nem lehet megbeszélni az anyukáddal és a nővéreddel, vagy nem fogadják el, akkor tényleg meg kellene próbálni az iskolában tanulni, akár fiktív órarend árán. (De csak azért, mert a cél szentesíti az eszközt.) Nyáron pedig nem kell tanulni, én sem tanultam, mégis leérettségiztem emelt szinten bioszból 88%-al (5 éve).
Van egy jó ötletem (ha más nem írta még, mert nem olvastam el az összes kommentet): korrepetálj kisebbeket. Ez egyrészt azért jó, mert közben Te is átveszed a régi anyagot, ennél jobb tanulási módszer nincs amúgy sincs. Másrészt kaphatsz némi pénzt, amiért otthon is hálásak lesznek és többre becsülnek.
Ilyen helyesírással, fogalmazással szerintem ne készülj az egyetemre.
Egyébként megkérdezhetem, hogy hogyan szeretnéd állni az egyetemet? Miből fogod finanszírozni?
Állj a sarkadra és oldd meg a feladatot.
Ha majd orvos leszel és behoznak 3 beteget akkor is siránkozni fogsz hogy te ezt nem bírod.
Ne vedd sértésnek a szavaimat, de egy orvosnál alap a magabiztosság és hogy nem esik kétségbe. Ha az érettséginél (holott még van egy év) már így kibuktál hogy fogod bírni az egyetemet? És hogy fogsz bírni orvosnak lenni???
Régi matek-tanárom szavaival élve vagy megszoksz vagy megszöksz.
Oldd meg a feladatot és érd el amit szeretnél vagy felejtsd el az orvosit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!