A vőlegényem haragszik rám, amiért nem veszem fel a nevét. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Itt a funkcionális analfabétáknak: a nevem Kovács Piroska, a vőlegényemé Takács Sándor. Eljegyzett, de kikötöttem, hogy a saját nevemet fogom továbbra is viselni, nem leszek Takács-Kovács Piroska, sem Takács Sándorné, sem Takács Sándorné Kovács Patrícia, sem Takács Patrícia. Azóta nem áll szóba velem (2 napja). És nyilván nem a valódi nevemet adtam meg.2017. ápr. 11. 07:20
81/104 anonim válasza:
ma már egy excell cella sok ezer betű lehet, több tucat generáció után lesz csak probléma a túl hosszú név
82/104 anonim válasza:
Szia! Szerintem beszéljetek meg. Nyilván nem véletlenül akartok összeházasodni, de ez tényleg egy fontos dolog- nem annyira a névviselés, hanem ami mögötte van. Én amúgy felvettem volna a férjem nevét, ha neki valamiért fontos. De neki ez nem volt az, meg nekem sem, szóval megspóroltam pár kört az okmányirodában. Amúgy a környezetünkben minden létező opcióra van példa... szerintem az a lényeg, hogy mindkét félnek jó legyen! Sok boldogságot!
83/104 anonim válasza:
Minek mész hozzá egyáltalán?
Jegyeztessétek be magatokat,mint élettársak és kész.
Istenem...
Én büszkén viselem a férjem nevét,ráadásul az oly "ódivatú" -né képzővel...
De hát nem vagyunk egyformák.
84/104 anonim válasza:
A vőlegényed megrögzött hímsoviniszta, aki attól fogja magát elégnek, férfinek érezni, ha te a tulajdona leszel. Én már a kapcsolat elején elmondtam a páromnak, hogy szeretném a saját nevemet, a saját identitásomat megtartani, soha nem is problémázott emiatt. Nem normális, amit a vőlegényed csinál, biztos, hogy nem "hódolnék be" neki, főleg ezután, mert onnantól mindig az alárendeltjének tekintene.
85/104 anonim válasza:
És a férjed is büszkén viseli a te nevedet?
Ja, persze: őt nem kellett megbillogozni.
86/104 A kérdező kommentje:
Elfogadta (2 hónwpba telt), hogy a saját nevemet nem szeretném megváltoztatni. Köszönök minden választ! :)
2017. jún. 30. 12:55
87/104 anonim válasza:
Hát én 3-4x is megfontolnám, hogy biztos hozzámenjek-e egy olyan alakhoz, akinek 2 hónapba telik elfogadni, hogy nem fogom felvenni a nevet, mert van nekem sajatom. Én nem mennék hozzá az biztos, aki már ezen problemazik. Kiváncsi vagyok akkor is vérig lenne-e sértődve, ha pl te kéred őt, hogy vegye fel a te neved. Mert ő is nyugodt szívvel felveheti.
88/104 anonim válasza:
Hát akinek ez billogozás,azt csak sajnálni tudom...
89/104 anonim válasza:
Ha egyoldalú megjelölés, akkor az billogozás: ő jelölt meg téged, az alárendeltet.
90/104 anonim válasza:
Én személy szerint szívesen felveszem majd a jövendőbeli férjem nevét - kiegészítéssel. Szerintem ez nem jelenti azt hogy ellopta a nevedet/személyiségedet. Nekem apukám sem haragzdna meg érte hogy "eldobtam" a nevét. A kötőjeles neveket pedig nem bírom, főleg ha egy jó magyaros hangzású névvel rendelkező (pl. Kovács Zoltán) egybekel egy külföldi hangzású nevüvel (pl. Schwarckopf Laura) így lesz egy Kovács-Schwarckopf Zoltán és egy Kovács-Schwarckopf Laura. Szerintem ez így nem hangzik jól (míg a Kovácsné Schwarckopf Laura még jobb szerintem, így csak az egyik félnek lesz "nehezebb"). Bocsi a kisregényért. :) Hogy a nagyon konkrét kérdésre is válaszoljak, szerintem ezen nem kell veszekedni, problémázni. Ülj le vele beszélgetni és döntsétek el KÖZÖSEN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!