A vőlegényem haragszik rám, amiért nem veszem fel a nevét. Mit csináljak?
Igaz, hogy régebbi a kérdés, de...
A funkcionális analfabéta kezdéssel nekem semmi bajom, akinek nem inge ne vegye magára. A válaszolók itt nagyon sokszor arrogánsan nekiesnek a kérdezőknek, főleg itt a családi kapcsolatok rovatban, itt is pocskondiázták a kérdezőt, szóval miért ne lehetne egyszer a kérdező eleve picit arrogáns, előre tudta, hogy lesznek ilyen válaszok is.
Kérdésre válaszolva: beszélgessetek.
Megkérdezed tőle, hogy Sanyikám, miért esik ez neked ennyire rosszul, tényleg ennyire fontos? Válaszol. Pl. a nevem se kell? Aztán te is: Sanyikám én nagyon szeretem a nevem, és nem szeretnék változtatni rajta, nekem meg ez a nevem. A tied is nagyon szép, de én így érzem kereknek magam. Így elindul egy beszélgetés. Máris szólt hozzád.
Részemről: mindenképp fel szeretném venni a párom nevét, egyrészt az enyémet nem szeretem (bár volt időm hozzászokni), másrészt én mindenképpen szeretném viselni a nevét. De nem akarok -né lenni. Picit régebben voltam gyerek, akkor mindenki -né volt. A páromnak két keresztneve van, tehát úgy nem lehetek -né, mindkettőnk neve ugyanazzal a mássalhangzóval kezdődik, tehát a Takácsné Kovács Piroska sem játszik, ráadásul az nagyon nem tetszik, a kötőjelest én utálom. Marad a Takács Piroska és ez nekem tökéletes.
Előző vagyok, még azt akartam írni, hogy az első oldalon írta valaki (értelmes?), hogy ha ezt nem fogadná el a fiú, ő felrúgná a kapcsolatot.
Úgy mégis, kérem szépen, az ilyennek mit jelent egy kapcsolat? Mi neki a fontos abban a kapcsolatban? Egyáltalán mi van a kapcsolatában? Milyen minőség?
Ismeri azt a szót, hogy érzelem? Esetleg másik szót az ego-n kívül??
???
Nem az első ilyen komment, amit itt olvasok,és ledöbbenek.
Miért utolsó egy olyannak mit jelent egy kapcsolat, érzelem és szerelem, aki képes hisztizni és napokon át nem hozzászólni nőhöz, akit elvileg szeret, csak mert az nem akarja felvenni a nevét...?
Én sem fogok felvenni a párom nevét, egyrészt van saját nevem, amit szeretek + félvér vagyok, ezáltal külföldi a vezetéknevem és a keresztnevem is, ami a párom vezeteknevevel iszonyat hülyén hangzana. Nem is értem miért kell ebből ügyet és hisztit csapni. Ma már például a férfi is felveheti a nő nevét, viszont több pasi is mondta, hogy hát az meg milyen már, az "ferfiatlan". Tehát az már nem tetszik nekik, akkor fogadják el, hogy nem minden nő akarja lecserélni vagy megvaltoztatni a nevét!
Itt nem a kérdező hisztizik hanem pl. te, meg a hozzád hasonlók. Itt acsarogsz egy ilyen piti kérdésen, hogy egy srácnak rosszul esett az, hogy a csaja nem akarja viselni a nevét.
Ha majd a gyereked közli, hogy megváltoztatja a nevét, amit te adtál neki, mikor született, mert utálja, akkor majd ne érezd magad rosszul. És véletlenül se sértődj meg, és ne ellenezd egyáltalán.
Nem furcsa, hogy a férfinek nem lehet erről véleménye? Azért szakítson vele, mert szerette volna, hogy felvegye a nevét, de nem veszi? Komplett idióták vagytok bm, megérdemlitek a sorsotokat.
Először is: Azt írtam a kérdező HAPSIJA hisztizik egy ilyen nevetséges dolgon, nem pedig azt hogy a kérdező.
Én semmin nem acsargok, én is a véleményemet írtam le és reagáltam arra a kis monológodra, amiben azt fejtegeted és majdnem hogy fel vagy háborodva, hogy mégis emiatt, hogy lehet képes valaki elhagyni például a másikat.
"Úgy mégis, kérem szépen, az ilyennek mit jelent egy kapcsolat? Mi neki a fontos abban a kapcsolatban? Egyáltalán mi van a kapcsolatában? Milyen minőség?
Ismeri azt a szót, hogy érzelem? Esetleg másik szót az ego-n kívül?? "
Erre reagáltam, mert nem lehetett szó nélkül hagyni. Ugyanis épp ugyanúgy fel lehetne háborodva a kérdező és sok más nő is, akivel ilyen előfordul, hogy mégis mit jelent egy olyannak a kapcsolat, aki azon problémázik, hogy a másik nem cseréli és/vagy változtatja meg a nevét önként és dalolva. Te lecserélnéd, más meg nem. Különbözőek vagyunk hál istennek, ezen miért kell fennakadni?
Essen rosszul a csávónak, szerintem senkit nem ez izgat, hanem hogy képes egy ilyen, hogy a te szavaiddal éljek piti dolgon durcizni napokig vagy ki tudja meddig, nem szólni a szeretett nőhöz és a fő poén, hogy 2 hónap kellett neki, hogy ő ezt elfogadja?? Azért ez már bőven több, mint nevetséges. Jogos a felvetés, hogyha már egy ilyenen bevágja a durcit napokra, mi lesz ha majd egy valóban fajsúlyos dologban tér el a véleményük..
Nem tudom miért veszik a férfiak evidensnek, hogy a nő vegye fel az ő nevüket házasságkötés után. Nem az a lényeg, hogy szeretik egymást és össze akarják kötni az életüket? Komolyan egy ilyenen kell hisztizni? Mondja el, hogy rosszul esik, de normálisan, ne mint egy 5 éves az oviban.
Egyébként hogy jön ide, hogy ha a gyerek akarja megváltoztatni a nevét?? Te mi a francról beszélsz? Kevered a szezont a fazonnal! Itt adott egy felnőtt férfi és nő, mindkettőnek van saját neve, de az egyik azon durcizik, hogy a másik miért nem cseréli le önként, akarata ellenére a sajátját. Mégis ehhez hogy kapcsolódik, ha a gyerek akar nevet váltani? Jó ég...
Végszóként pedig, köszi nekem teljesen jó a sorsom, az én barátom FELNŐTT férfi és nem csinál ilyen hülyeségekből ügyet, mert tudja, hogy igent mondtam neki és hozzá akarok menni, tiszta szívemből szeretem, tehát a francot se érdekli, hogy mi lesz, mi marad a nevem. Nem ez fejezi ki az összetartozást és a szeretetet!
Na, úgyis fel akartam tenni a kérdést, mesélj:
ha neked ez gondot okoz (neked okoz még mindig)
mi a szempont a kapcsolatban, mi alapján választasz: jó az ágyban, jó a fizetése, bankvezér, bmw-vel jár?
Mesélj.
Ne legyél már értetlen és szánalmas. Nem nekem okoz gondot ez a dolog, én megmondtam hogy nem cserélem le a nevem, ez soha nem is volt vita tárgya. Itt perpill a kérdezőnek, de amúgy sok más nonek is gondot okoz (nem véletlen), hogy a barátja hisztizik a név miatt.
Egyébként meg ne magadból indulj már ki, hogy kinek mo számít egy kapcsolatban...! Bár kizárt, hogy te nő legyél, te tipikus az oldalon picsogó hisztis magát férfinak nevező kisfiú vagy, aki azon toporzekol, hogy miért csak a pénzes, kigyúrt, BMW-s egyedekre bukik az "összes" nő blablabla. Ezzel az utolsó hsz-eddel teljesen levagos, hogy te magad se vagy nő.
Rohadtul nem érdekel a pasi pénze, a kocsija meg annyira se. Semmivel nem lesz több attól, hogy van egy BMW-je!! De látszik, hogy neked mik az értékek.... Gratula.
#98 Haha ekkorát régen röhögtem.
Nő vagyok. Az átlagtól teljesen eltérő értékrenddel. Hm? Bumm.
Kíváncsi voltam számomra teljesen idegen gondolkodásmódú emberek indokaira, ha már így összejöttünk. Mondjuk válaszolnod azt nem sikerült.
Mondjuk azt ne hidd, hogy érdekel a véleményed, azért annyira ne röhögtess, pont le***.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!