Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A vőlegényem haragszik rám,...

A vőlegényem haragszik rám, amiért nem veszem fel a nevét. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Itt a funkcionális analfabétáknak: a nevem Kovács Piroska, a vőlegényemé Takács Sándor. Eljegyzett, de kikötöttem, hogy a saját nevemet fogom továbbra is viselni, nem leszek Takács-Kovács Piroska, sem Takács Sándorné, sem Takács Sándorné Kovács Patrícia, sem Takács Patrícia. Azóta nem áll szóba velem (2 napja). És nyilván nem a valódi nevemet adtam meg.
2017. ápr. 11. 07:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
54%
Megtalálta a lyuk a foltját. Gratulálok nektek...
2017. ápr. 11. 07:45
 12/104 anonim ***** válasza:
75%

8-as: gratulálok, hogy ennyire primitív vagy! Szerinted a házasság értelme az, hogy a nö felveszi a férj nevét????

Vagy, hogy a nevén "látják", hogy férjnél van???? (Ez már csak azért sem igaz, mert majd az összes varációban nem szerepel a -né)

Illetve az sem világos, hogy ha valaki nem -né, akkor az miért szégyellné, hogy férjnél van?

2017. ápr. 11. 07:46
 13/104 anonim ***** válasza:
62%
Férjem édesanyja beteg volt amikor házasodott. De szakmai berkekben ismert volt a neve. Ő se vette fel a nevelőapuka nevét. Nem volt sertodes. Nekik igy volt jó.(3hónap mulva meghalt 😑) tovább tartott volna minden papírt atiratni a ferjezett nevére,mint amit élt az esküvő után.
2017. ápr. 11. 07:47
 14/104 anonim ***** válasza:
36%
Az,hogy a férfi szeretné,ha a felesége az ő nevét viselné,nem feltétlen jelenti azt,hogy uralkodni akar rajta.Lehet csak ragaszkodik a hagyományokhoz.4 éve én is felvettem a férjem nevét,mert én íg, szerettem volna.Később szóba került a téma,és azt mondta,hogy ha nem akartam volna felvenni,nem örült volna,mert ez a hagyomány.De sosem akart/akar uralkodni rajtam.Nem a tulajdona vagyok,hanem a felesége,aki egyenrangú partner.
2017. ápr. 11. 07:48
 15/104 anonim ***** válasza:
59%
Csak az maradt ki mit csinalj. Beszelj vele hogy szereted hozza mesz es nem a neve miatt. A gyerekek ugyis az o nevet kapjak. Manapsag egyre kevesebben veszik fel a ferjuk nevet. Ha emiatt nem allna velem szoba a parom, nem mennek hozza. Bar eddig se jutottunk volna mert nem birom a pasi hisztit. Az egy csajos dolog, hagyjak meg a kismamaknak. Egy ferfi kommunikaljon. Gyozzon meg. Ne jatsza a sertodott ovist.
2017. ápr. 11. 07:49
 16/104 anonim ***** válasza:
32%

Egy variációt kihagytál, azt, ami szerintem a legpraktikusabb és leginkább kompromisszumos megoldás (és nagyon elterjedt is): Takácsné Kovács Patrícia. Ezzel megmarad a teljes saját neved, ugyanakkor fölvetted a férjed nevét is.

Én a vőlegényed helyében kíváncsi lennék, miért ódzkodsz a nevemtől. Nem vagyok pszichológus, de fölmerülne bennem, hogy nem arról van-e szó tudat alatt, hogy a nevemmel a személyiségemet sem akarod elfogadni, nem akarsz elköteleződni, nem vagy benne szívvel-lélekkel ebben a kapcsolatban.

És nagyon egyetértek 5-ös válaszolóval, hogy "ha ilyen a stílusod, akkor nekem a vőlegényed helyében nem a leendő neved lenne a legnagyobb gondom".

2017. ápr. 11. 07:50
 17/104 anonim ***** válasza:
80%

" Éljenek a feminista nők, akik szégyenlik a férjük nevét és azt, hogy férjnél vannak! "

Drága, a férj is felveheti a felesége nevét. Remélem, te is felfogod, hioszen biztosan nem szégyelled, ha nős vagy.

2017. ápr. 11. 07:50
 18/104 anonim ***** válasza:
82%

"A gyerekek ugyis az o nevet kapjak. "

Egyéáltalán nem biztos. A szülők döntése, hogy melyikük nevét kapja abban az esetben, ha a egyikük sem vette fel a másik nevét.

2017. ápr. 11. 07:52
 19/104 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk ezek után nemhogy esküvőt nem terveznek vele, de a kapcsolatot is lezarnam. Milyen hülye ember az, aki emiatt 2 napig nem szól a partnerehez?
2017. ápr. 11. 07:53
 20/104 anonim ***** válasza:
43%

Az élethez is hülye lehetsz, nem hogy a házassághoz....

Nem neked való, sok időt megsporoltok magatoknak, ha nem lesz esküvő....

2017. ápr. 11. 07:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!