Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A vőlegényem haragszik rám,...

A vőlegényem haragszik rám, amiért nem veszem fel a nevét. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Itt a funkcionális analfabétáknak: a nevem Kovács Piroska, a vőlegényemé Takács Sándor. Eljegyzett, de kikötöttem, hogy a saját nevemet fogom továbbra is viselni, nem leszek Takács-Kovács Piroska, sem Takács Sándorné, sem Takács Sándorné Kovács Patrícia, sem Takács Patrícia. Azóta nem áll szóba velem (2 napja). És nyilván nem a valódi nevemet adtam meg.
2017. ápr. 11. 07:20
 61/104 anonim ***** válasza:
76%
Ahogy elnézem a pontozást, sokan a középkorban élnek.
2017. ápr. 11. 14:28
 62/104 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hosszú, kifejtett választ! Reagálnék néhány dologra. Nem vagyok diszlexiás, elírtam, s mint ember, jogom van hibázni. Nem neveztem senkit sem funkcionális analfabétának, csupán megjegyeztem, hogy ha valaki nem érti, miről szól a kérdésem, annak elmagyarazázom. Nem szerettem volna senkit megsérteni, elnézést kérek attól, akit sikerült. Durván fogalmaztam. Az ok, amiért nem szeretném felvenni a nevét, az nem lenne más, minthogy nagyon hosszú nevem van enélkül is, nem szeretném a lap kezdetétől a végéig a nevemet írni. Körülbelül ilyen hosszú a nevem: Koós Johanna Anasztázia. Nem azért nem veszem fel, mert nem szeretem őt, igenis szeretem, becsülöm.
2017. ápr. 11. 15:22
 63/104 A kérdező kommentje:
Látjátok, még ebben is sikerült hibát ejtenem!
2017. ápr. 11. 15:23
 64/104 anonim ***** válasza:
2%
Éssel nem kezdünk mondatot, kedves kérdező, ezt még a funkcionális analfabéták is tudják. A vőlegényed pedig gyerekes és értetlen.
2017. ápr. 11. 17:10
 65/104 anonim ***** válasza:
92%

Elég bizarr, hogy emiatt nem áll szóba veled a vőlegényed. Talán neki nem világos, hogy ettől még szereted, ha már igent mondtál?

Egyébként ugyanezen ok miatt én sem fogom felvenni a párom nevét, mert irtó hosszú lenne az új nevem, cserélni sem szeretnék, mert a sajátom jobban tetszik.

A vőlegényednek megmondanám, hogy ne rendelkezzen már arról, mi legyen a TE neved.

2017. ápr. 11. 17:12
 66/104 A kérdező kommentje:

Közkeletű vélekedés, hogy ‘és’ kötőszóval nem kezdünk mondatot.

Ilyen nyelvtani szabály nincs, azelőtt sem volt.

2017. ápr. 11. 17:45
 67/104 anonim ***** válasza:
77%

Szóval a hagyomány fontosabb, mint hogy a párja mit szeretne... Tök jó fej lehet :D

2017. ápr. 11. 20:25
 68/104 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy nekem is kb olyan hosszú a nevem, mint amit te írtál példának, kérdező. Eszem ágában sincs hozzáírni még egyet. A nap is lemenne, mire leírnám. :D

A saját vezetéknevem ritka, lecserélni nem akarom (a páromé nagyon gyakori, benne van a 10 leggyakoribb vezetéknévben az országban), különben is én vagyok az utolsó a családban, aki viselheti, mert nincs fiútesóm, apukám is egyke, az ő apukája is egyke volt, stb.

Az meg már csak a hab a tortán, hogy eszemben sincs a létező összes iratomat cserélni, jelentgetni szolgáltatóknál, bankban, suliban, munkahelyen, jóég tudja, hol.

Mi nem azért vagyunk együtt a párommal, hogy mások lássák, hogy együtt vagyunk.... hanem mert szeretjük egymást. Házasodni is ezért fogunk. Főleg idegenek véleménye nem érdekel :D A család, barátok, munkatársak, stb-k úgyis tudják, hogy kapcsolatban vagyunk x ideje, és "egymáséi vagyunk", a postás kisasszony, meg a könyvtáros meg gondoljon, amit akar.

Mellesleg, ha ő mondjuk Kovács József, én meg vagyok Tóth Gizi, akkor felvehetem úgy is, hogy Kovács Gizi legyek, akkor aztán hiába vettem fel, az emberek nem fogják egyből látni :(

2017. ápr. 11. 20:47
 69/104 anonim ***** válasza:
73%

Semmit. Pontosabban, belátnám, hogy ilyen szintű infantilizmussal NEM házasodunk. És NEM megyünk hozzá olyanhoz, aki ránk akar valamit kényszeríteni, kislány.

Az lesz a neved, amit te akarsz. NE engedj.

2017. ápr. 12. 11:16
 70/104 anonim ***** válasza:
28%

#36 Remélem, felveszed a csajod nevét, ha házasodtok!

Nevetséges.

2017. ápr. 12. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!