A vőlegényem haragszik rám, amiért nem veszem fel a nevét. Mit csináljak?
Elég bizarr, hogy emiatt nem áll szóba veled a vőlegényed. Talán neki nem világos, hogy ettől még szereted, ha már igent mondtál?
Egyébként ugyanezen ok miatt én sem fogom felvenni a párom nevét, mert irtó hosszú lenne az új nevem, cserélni sem szeretnék, mert a sajátom jobban tetszik.
A vőlegényednek megmondanám, hogy ne rendelkezzen már arról, mi legyen a TE neved.
Közkeletű vélekedés, hogy ‘és’ kötőszóval nem kezdünk mondatot.
Ilyen nyelvtani szabály nincs, azelőtt sem volt.
Szóval a hagyomány fontosabb, mint hogy a párja mit szeretne... Tök jó fej lehet :D
Amúgy nekem is kb olyan hosszú a nevem, mint amit te írtál példának, kérdező. Eszem ágában sincs hozzáírni még egyet. A nap is lemenne, mire leírnám. :D
A saját vezetéknevem ritka, lecserélni nem akarom (a páromé nagyon gyakori, benne van a 10 leggyakoribb vezetéknévben az országban), különben is én vagyok az utolsó a családban, aki viselheti, mert nincs fiútesóm, apukám is egyke, az ő apukája is egyke volt, stb.
Az meg már csak a hab a tortán, hogy eszemben sincs a létező összes iratomat cserélni, jelentgetni szolgáltatóknál, bankban, suliban, munkahelyen, jóég tudja, hol.
Mi nem azért vagyunk együtt a párommal, hogy mások lássák, hogy együtt vagyunk.... hanem mert szeretjük egymást. Házasodni is ezért fogunk. Főleg idegenek véleménye nem érdekel :D A család, barátok, munkatársak, stb-k úgyis tudják, hogy kapcsolatban vagyunk x ideje, és "egymáséi vagyunk", a postás kisasszony, meg a könyvtáros meg gondoljon, amit akar.
Mellesleg, ha ő mondjuk Kovács József, én meg vagyok Tóth Gizi, akkor felvehetem úgy is, hogy Kovács Gizi legyek, akkor aztán hiába vettem fel, az emberek nem fogják egyből látni :(
Semmit. Pontosabban, belátnám, hogy ilyen szintű infantilizmussal NEM házasodunk. És NEM megyünk hozzá olyanhoz, aki ránk akar valamit kényszeríteni, kislány.
Az lesz a neved, amit te akarsz. NE engedj.
#36 Remélem, felveszed a csajod nevét, ha házasodtok!
Nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!