Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A vőlegényem haragszik rám,...

A vőlegényem haragszik rám, amiért nem veszem fel a nevét. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Itt a funkcionális analfabétáknak: a nevem Kovács Piroska, a vőlegényemé Takács Sándor. Eljegyzett, de kikötöttem, hogy a saját nevemet fogom továbbra is viselni, nem leszek Takács-Kovács Piroska, sem Takács Sándorné, sem Takács Sándorné Kovács Patrícia, sem Takács Patrícia. Azóta nem áll szóba velem (2 napja). És nyilván nem a valódi nevemet adtam meg.
2017. ápr. 11. 07:20
 71/104 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó, nem olvasom vissza, de miért nevetséges ha valaki a nője nevét veszi fel? Hány ilyen van manapság már, nem olyan ritka az.
2017. ápr. 12. 12:54
 72/104 anonim ***** válasza:
60%
Én felvettem a férjem nevét kötőjelesen, mert tetszett, szép hagyománynak tartom és a páromnak is jól esett, bár azt mondta rám bízza. Még jó, mert mélyen csalódtam volna benne, ha elvárja, hogy márpedig fel kell vennem és kész, különben képes ezen megsértődni. Ilyen emberhez hozzá se mennék. Szerintem szép gesztus, de ezt döntse el a menyasszony, ne legyen már senki ilyen maradi, hogy "kötelezővé " teszi....NYilván nem mindegy, hogy milyen stílusban adja ezt elő valaki, de ne kelljen már magyarázkodni annak aki nem szeretné felvenni a férje nevét.
2017. ápr. 27. 16:58
 73/104 anonim ***** válasza:
87%
Haragudj te is rá, hpgy ő se akarja a te nevedet felvenni.
2017. máj. 6. 09:47
 74/104 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ez egy olyan dolog, ami jelzi milyen reakció várható tőle, ha nem azt teszed amit ő elképzelt, én nem biztos, hogy ragaszkodnék ehhez a kapcsolathoz.
2017. máj. 6. 09:49
 75/104 anonim ***** válasza:
77%

"Itt a funkcionális analfabétáknak: a nevem Kovács Piroska, a vőlegényemé Takács Sándor."

"nem leszek Takács-Kovács Piroska, sem Takács Sándorné, sem Takács Sándorné Kovács Patrícia, sem Takács Patrícia. "

"elnézést, az utóbbi két formában Patríciát írtam Piroska helyett."

2017. máj. 6. 11:11
 76/104 anonim ***** válasza:
20%

Nálunk meg Párom nem akarta, hogy felvegyem a nevét, szerette volna, ha megmarad a lánykori nevem. Én pedig megmondtam neki, hogy alig várom, hogy felvehessem a nevét, hiszen szeretem Őt tiszta szívemből és ezzel jelzem mindenki felé, hogy igenis férjes asszony vagyok, hozzá tartozom. Nekem ez fontos. Igaz, nem is hétköznapi vezetékneve van, elég egyedi. Ezen nem fogok időt meg pénzt spórolni -> igazolványok, kártyák újrakészíttetése.

Viszont mindenkinek a magánügye, hogy felveszi-e vagy sem, de speciel engem irritál az is, hogy ha valaki kötőjelesen veszi fel vagy a lánykori vezetékneve helyett a férjéét veszi fel csak, ez nekem már túl modern pedig nem vagyok öreg.. A "-né" jelzővel nem fogják megkérdezni minden alkalommal, hogy "Ön a felesége xy-nak?", ha egy levelet akarok átvenni például. Büszkén fogom mondani az új nevemet. Már alig várom :)

27N

2017. máj. 6. 17:55
 77/104 anonim ***** válasza:
16%
Utolsó vagyok. Még annyi, hogy kompromisszumot kötöttünk és úgy veszem fel a nevét, hogy Takácsné Kovács Piroska - ha már a példánál maradunk. Így megmarad a lánykori nevem is és látszik, hogy férjezett nő vagyok. :)
2017. máj. 6. 18:09
 78/104 anonim ***** válasza:
25%
igen, egy utolsó vagy
2017. máj. 6. 18:12
 79/104 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, nem kell megmagyaráznod, hogy miért nem akarod felvenni a nevét semmilyen formában. A te döntésed, állj ki mellette! Jogod van azt a nevet viselni, amit akarsz. Ha a kedves vőlegényed nem érti ezt meg, és zsarolni próbál, nem szeret téged igazán, ki akar sajátítani, és kb. mindenben az lesz, amit ő akar majd. Mert ha nem, jön a hiszti meg a nemszólokhozzádamígaznemleszamiténakarok.
2017. máj. 6. 18:36
 80/104 anonim ***** válasza:
30%

"Azóta nem áll szóba velem (2 napja)." - nem jó ómen ez egy házassághoz, mindegy is mi a vita tárgya.

A feleségem is én is maradtunk ez eredeti nevünknél, ezen csak apám sértődött meg, de hát neki az volt a főtevékenysége.

Ez a kettős vezetéknév, bár jópofa, de sok bajt fog még okozni, már 20 év múlva is.

Takács-Kovács Piroskát megkéri Tóth-Balogh Sándor és esetleg

Tóth-Balogh-Takács-Kovács Piroska lesz? - és ez még csak a második generáció :O

2017. máj. 7. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!