A vőlegényem haragszik rám, amiért nem veszem fel a nevét. Mit csináljak?
"Itt a funkcionális analfabétáknak: a nevem Kovács Piroska, a vőlegényemé Takács Sándor."
"nem leszek Takács-Kovács Piroska, sem Takács Sándorné, sem Takács Sándorné Kovács Patrícia, sem Takács Patrícia. "
"elnézést, az utóbbi két formában Patríciát írtam Piroska helyett."
Nálunk meg Párom nem akarta, hogy felvegyem a nevét, szerette volna, ha megmarad a lánykori nevem. Én pedig megmondtam neki, hogy alig várom, hogy felvehessem a nevét, hiszen szeretem Őt tiszta szívemből és ezzel jelzem mindenki felé, hogy igenis férjes asszony vagyok, hozzá tartozom. Nekem ez fontos. Igaz, nem is hétköznapi vezetékneve van, elég egyedi. Ezen nem fogok időt meg pénzt spórolni -> igazolványok, kártyák újrakészíttetése.
Viszont mindenkinek a magánügye, hogy felveszi-e vagy sem, de speciel engem irritál az is, hogy ha valaki kötőjelesen veszi fel vagy a lánykori vezetékneve helyett a férjéét veszi fel csak, ez nekem már túl modern pedig nem vagyok öreg.. A "-né" jelzővel nem fogják megkérdezni minden alkalommal, hogy "Ön a felesége xy-nak?", ha egy levelet akarok átvenni például. Büszkén fogom mondani az új nevemet. Már alig várom :)
27N
"Azóta nem áll szóba velem (2 napja)." - nem jó ómen ez egy házassághoz, mindegy is mi a vita tárgya.
A feleségem is én is maradtunk ez eredeti nevünknél, ezen csak apám sértődött meg, de hát neki az volt a főtevékenysége.
Ez a kettős vezetéknév, bár jópofa, de sok bajt fog még okozni, már 20 év múlva is.
Takács-Kovács Piroskát megkéri Tóth-Balogh Sándor és esetleg
Tóth-Balogh-Takács-Kovács Piroska lesz? - és ez még csak a második generáció :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!